ΟΕΒ: Προκλητική η νέα απεργία στο λιμάνι

Η Ομοσπονδία Εργοδοτών & Βιομηχάνων (ΟΕΒ) καταδικάζει την σημερινή νέα στάση εργασίας των εργαζομένων της Εταιρείας Eurogate Container Terminal Ltd στο Λιμάνι Λεμεσού, σημειώνοντας ότι «για ακόμα μία φορά και σε διάστημα μερικών εβδομάδων, οι εργαζόμενοι κατήλθαν σε στάση εργασίας κατά παράβαση του Κώδικα Βιομηχανικών Σχέσεων και των νομοθεσιών του κράτους, αξιώνοντας αυξήσεις και φιλοδωρήματα πέραν των όσων περιλαμβάνονται στη Συλλογική Σύμβαση που υπογράφτηκε τον περασμένο μήνα μεταξύ της Εταιρείας και των συντεχνιών ΣΕΚ και ΠΕΟ».

Όπως αναφέρει η ΟΕΒ, «η κατάσταση στο Λιμάνι Λεμεσού με τις αδικαιολόγητες και προκλητικές απεργίες μικρών αλλά πανίσχυρων ομάδων συνδικαλιστικών συμφερόντων έχει φτάσει στο απροχώρητο. Χωρίς να υπάρχει παραβίαση της Σύμβασης και λειτουργώντας εντελώς εκτός των διαδικασιών και εργασιακών θεσμίων, με πλήρη περιφρόνηση για τα συμφέροντα του λιμανιού και της οικονομίας, οι εργαζόμενοι αυτοί εκβιάζουν το σύνολο της οικονομίας για το προσωπικό τους συμφέρον».

Η ΟΕΒ έχει επανειλημμένα επισημάνει ότι η εκδήλωση τέτοιων συμπεριφορών γίνεται εφικτή λόγω της απουσίας ρυθμιστικού πλαισίου για τις απεργίες στις ουσιώδεις υπηρεσίες. «Η οικονομία και η κοινωνία έχουν διαχρονικά υποφέρει σημαντικά από την απουσία προστατευτικού πλαισίου  της λειτουργίας των ουσιωδών υπηρεσιών», επισημαίνει η Οργάνωση.

Η ΟΕΒ καλεί για χιλιοστή φορά την Πολιτεία να προστατεύσει την οικονομία, τους φορολογούμενους, τις θυσίες των επιχειρήσεων και των εργαζομένων και να λάβει αποφασιστικά μέτρα προχωρώντας αμέσως στην νομοθετική ρύθμιση του δικαιώματος της απεργίας στις ουσιώδεις υπηρεσίες.

Δειτε Επισης

Πράσινο από Επιτροπή Οικονομικών σε σειρά αιτημάτων για αποδέσμευση κονδυλίων
Κ. Ηροδότου: Η ανησυχητική πραγματικότητα και η ανάγκη ενίσχυσης του χρηματοοικονομικού αλφαβητισμού
ΔΝΤ: Ανθεκτική σε πολλαπλούς δυσμενείς κραδασμούς η κυπριακή οικονομία-Οι βασικές συστάσεις πολιτικής
Το δυναμικό «comeback» των Gloria Jean’s... Η εξαγορά από τον όμιλο Λανίτη και το πλάνο επαναλανσαρίσματος
The Landmark Nicosia: Το νέο Spa και οι εγκαταστάσεις Fitness & Wellness του ξενοδοχείου (pics)
Αντίστροφη μέτρηση για 16α ΙΝ Βusiness Awards-Ολοκληρώνεται στις 4 Απριλίου η διαδικασία ψηφοφορίας
Ο Κύπριος Hassabis που διαπρέπει στον τομέα του AI και έγινε... ιππότης στο Ηνωμένο Βασίλειο
Σχέδια ενίσχυσης για «χρωματισμένο» γεωργικό πετρέλαιο-Οι δικαιούχοι και ο τρόπος υποβολής των αιτήσεων
Ρίχνουν μαύρο στις συχνότητες του ΡΙΚ για μία ώρα οι εργαζόμενοι στο ίδρυμα
Υποχωρεί το κατασκευαστικό κόστος-Τα οικοδομικά υλικά με τις μεγαλύτερες μειώσεις