Μάριος Σκανδάλης: Οι προκλήσεις εξακολουθούν να βρίσκονται μπροστά

Στη σημασία της ενίσχυσης της συνεργασίας μεταξύ ιδιωτικού και δημόσιου τομέα αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΣΕΛΚ, Μάριος Σκανδάλης, προκειμένου να εμπλουτιστεί ένας σημαντικός παράγοντας για ανάπτυξη της οικονομίας.

Μιλώντας στο 9th Nicosia Economic Congress, επεσήμανε ότι οι προκλήσεις εξακολουθούν να υπάρχουν.

«Σε συνέχεια της αποκατάστασης του τραπεζικού τομέα, όπου λήφθηκαν σημαντικές και γενναίες αποφάσεις που έθεσαν τη βιωσιμότητα του εν λόγω τομέα της οικονομίας σε ισχυρότερα θεμέλια, πρωταρχική πρόκληση είναι η συνολική βιωσιμότητα και η αξιοπιστία της αναπτυσσόμενης πορείας της οικονομίας», τόνισε σχετικά ο κ. Σκανδάλης.

Οι κρίσιμες μεταρρυθμίσεις
Πρόσθεσε ακόμα ότι οι κρίσιμες μεταρρυθμίσεις που πρέπει να εφαρμοστούν περιλαμβάνουν δικαστικές μεταρρυθμίσεις για την αύξηση της αποτελεσματικότητας των δικαστηρίων και του συνολικού δικαστικού συστήματος και επιτάχυνση της επιβολής των εμπορικών αξιώσεων.
«Πρέπει να ολοκληρωθούν οι μεταρρυθμίσεις του κώδικα πολιτικής δικονομίας και η εισαγωγή του συστήματος ηλεκτρονικής δικαιοσύνης. Παρά την πρόοδο που σημειώθηκε στην έκδοση και τη μεταβίβαση τίτλων ιδιοκτησίας, δυστυχώς εξακολουθεί να υπάρχει σημαντική συσσώρευση», εξήγησε.

«Να παραμείνουμε σε εγρήγορση κατά των οικονομικών εγκλημάτων»
Σύμφωνα με τον Μάριο Σκανδάλη, η συνέχιση των προσπαθειών για τον μετριασμό των κινδύνων από οικονομικά εγκλήματα εξακολουθεί να αποτελεί πρόκληση «και η φήμη της χώρας μας συνεχίζει να δέχεται χτυπήματα πρωτίστως από τους ανταγωνιστές μας, αλλά και από χώρες που δεν κατανοούν πραγματικά τις σημαντικές αλλαγές που έγιναν στην Κύπρο τα τελευταία χρόνια». Προσέθεσε ότι είναι σημαντικό να εστιάσουμε την προσοχή όλων των ενδιαφερομένων στο παρόν και να επιδείξουμε τη σταθερή δέσμευσή μας να παραμένουμε σε εγρήγορση στο μέλλον και πάντα μπροστά σε κάθε εξέλιξη για καταπολέμηση του οικονομικού εγκλήματος.

«Μια άλλη συνεχιζόμενη πρόκληση είναι η συνεχής βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της χώρας μας μέσω της παροχής επαναστατικών χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών και προϊόντων μέσω ενός αποτελεσματικού και αξιόπιστου νομικού και επιχειρησιακού πλαισίου», σύμφωνα με τον κ. Σκανδάλη, ο οποίος τόνισε ότι παρόλο που τις περισσότερες φορές επιδιώκουμε λαμπρές ιδέες, εντούτοις στο τέλος το νομικό και επιχειρησιακό μας πλαίσιο αποτυγχάνει να υποστηρίξει ή να διευκολύνει την αποτελεσματική υλοποίηση αυτών των ιδεών.

Δειτε Επισης

Βουλή: Ζητά επαναπροκήρυξη Σχεδίου ρύθμισης οφειλών προσφύγων
Θετικά τα αποτελέσματα ελέγχου της Υπηρεσίας Προστασίας Καταναλωτή σε περίπτερα
Θεσμοθετεί απευθείας διάλογο με το επιχειρείν η Κυβέρνηση-Επιβεβλημένη η ενίσχυση της φήμης της Κύπρου
Αποχωρεί από την ΟΕΒ μετά από 41 χρόνια ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής Κώστας Χριστοφίδης
Αντώνης Αντωνίου: Τι χρειάζεται για να υπάρξει ένα βιώσιμο και ελκυστικό επενδυτικό οικοσύστημα
Σταύρος Σταύρου: Ανησυχεί το ΚΕΒΕ...Ο αυξημένος κίνδυνος και πώς μπορούν να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις
ΟΕΒ: Η γενική συνέλευση, οι προκλήσεις για το επιχειρείν και η σημασία της συνεργασίας με το ΚΕΒΕ
Ανοίγει ο δρόμος για απασχόληση ξένων εργαζομένων-Συμφωνούν οι κοινωνικοί εταίροι με πρόταση Παναγιώτου
ΕΥ: Το Υπουργικό να εξετάσει ενδεχόμενη αμέλεια καθηκόντων Εφόρου Εσωτερικού Ελέγχου
Προβληματισμοί για άρση ορίων στις αποσπάσεις δημοσίων υπαλλήλων