Πράσινο Υπουργικού σε ΥΠΟΙΚ για εναλλακτικά δημοσιονομικά μέτρα

Το Υπουργικό Συμβούλιο επαναβεβαίωσε την απόφαση για καταχώρηση έφεσης στις αποφάσεις του Διοικητικού Δικαστηρίου στο θέμα των μειώσεων των απολαβών των υπαλλήλων του ευρύτερου δημοσίου τομέα, εξουσιοδοτώντας τον Υπουργό Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη για μελέτη και προετοιμασία τυχόν εναλλακτικών μέτρων, για συζήτηση με τα κοινοβουλευτικά κόμματα, δήλωσε η Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος Κλέλια Βασιλείου. 
 
Όπως ανέφερε οι αποφάσεις λήφθηκαν σε συνέχεια της χθεσινής σύσκεψης του Προέδρου της Δημοκρατίας με τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων για τις επιπτώσεις της απόφασης του Διοικητικού Δικαστηρίου σχετικά με τα δημοσιονομικά μέτρα που λήφθησαν κατά την περίοδο της οικονομικής κρίσης.
 
Το Υπουργικό Συμβούλιο, είπε η κ. Βασιλείου, επαναβεβαίωσε την απόφαση όπως εισηγηθεί  στον Γενικό Εισαγγελέα να καταθέσει εκ μέρους της κυβέρνησης, έφεση στο Ανώτατο Δικαστήριο, ενεργώντας παράλληλα προς αναστολή της εκτέλεσης της απόφασης μέχρι την τελική κρίση του Ανωτάτου για την έφεση, όπως επίσης και για να εξετασθεί το ενδεχόμενο τροποποίησης του Συντάγματος κατά τρόπο που να μην τίθεται εν αμφιβόλω η συνταγματικότητα όποιων νέων σχετικών μέτρων.
 
«Το Υπουργικό Συμβούλιο εξουσιοδότησε τον Υπουργό Οικονομικών για μελέτη και προετοιμασία τυχόν εναλλακτικών μέτρων, τα οποία εν συνεχεία θα παρουσιαστούν και θα συζητηθούν με τα κοινοβουλευτικά κόμματα», κατέληξε.
 
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Περιμένει παραγωγική συζήτηση με τα κόμματα για τις πολλαπλές συντάξεις ο Κεραυνός...«Αυτό νομίζω ότι είναι ανέκδοτο να το λέμε»
Ικανοποίηση Κεραυνού για Fiscal Monitor του ΔΝΤ-«Επαναβεβαιώνεται η πολύ καλή πορεία της οικονομίας μας»
16α ΙΝ Business Awards: Ανακοινώνονται την ερχόμενη εβδομάδα οι βραβευθέντες
Ξάνθος Σαρρής: Η αναγέννηση της ΕΥΡΗΚΑ
«Μάχη» αδειοδότησης για τα δύο νέα malls στη Λεμεσό-Οι διαδικασίες που τρέχουν και ποια τα δεδομένα
Τα αιτήματα της Kition, το ξεκάθαρο μήνυμα Βαφεάδη και τι διαμηνύει η Ελεγκτική Υπηρεσία
Mall of Cyprus: Μέρισμα €7,5 εκατ. από τα κέρδη 2022 και 2023
Columbia Technology και Sita δημιουργούν την SmartSea-Θα παρέχει λύσεις ναυτιλιακής τεχνολογίας
ΟΕΒ: Απαράδεκτες απεργίες σε εταιρείες μηχανολογικών και ηλεκτρολογικών έργων-Συντεχνίες «τιμωρούν» τις επιχειρήσεις
Καλύτερες οι εκτιμήσεις του ΔΝΤ για την κυπριακή οικονομία-Ικανοποίηση Υπουργείου Οικονομικών