Αντιδράσεις στη βουλή για συνεργάτες Καδή και Παπαδούρη

Την ερχόμενη εβδομάδα η κοινοβουλευτική επιτροπή Οικονομικών θα τοποθετηθεί για την αποδέσμευση ή όχι κονδυλίων που αφορούν συνεργάτιδα του Υπουργού Γεωργίας και των προσώπων που θα εργοδοτηθούν στο Γραφείο του Επιτρόπου Ορεινών Περιοχών Γιαννάκη Παπαδούρη. 
 
Ήδη το ΑΚΕΛ δια του βουλευτή του κόμματος, Άριστου Δαμιανού, ανακοίνωσε ότι δεν θα εγκρίνει τα κονδύλια για τα συγκεκριμένα πρόσωπα, ενώ επικαλούμενος επιστολή του Γενικού Ελεγκτή δήλωσε το θέμα «έχει οσμή παρατυπίας αλλά και παρανομίας».
 
«Είναι προφανές ότι δεν θα εγκρίνουμε την αποδέσμευση αυτών των κονδυλίων αλλά επειδή εγείρονται ζητήματα νομιμότητας, δεοντολογίας και παραβίασης των κανόνων χρηστής διοίκησης εξετάζουμε το ενδεχόμενο παραπέρα ενεργειών για τις οποίες θα ενημερωθείτε στις αμέσως επόμενες μέρες», είπε.
 
Μιλώντας μετά το πέρας της συνεδρίας, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Άγγελος Βότσης είπε πως η Επιτροπή αποφάσισε να συνεχίσει τη συζήτηση για να πάρει κάποιες πληροφορίες, τόσο σε σχέση με τη δυνατότητα εργοδότησης ατόμων που εργάζονται σε ιδιωτικές εταιρείες, καθώς επίσης στην περίπτωση των συμβούλων του Επιτρόπου Ορεινών Περιοχών όπου υπάρχει προβληματισμός σε σχέση με το προηγούμενο καθεστώς αυτών των ανθρώπων.
 
Η Επιτροπή αποφάσισε ότι θέλει ακόμη μία βδομάδα για να το μελετήσει και να τοποθετηθεί και να αποφασίσει κατά πόσον θα επιτρέψει την αποδέσμευση των κονδυλίου που αφορά αυτές τις περιπτώσεις, είπε.
Ερωτηθείς για τις αντιδράσεις ειδικότερα για τους συνεργάτες του κ. Παπαδούρη, ο κ. Βότσης είπε πως ανέφερε και ενώπιον της Επιτροπής και δημόσια ότι δεν αμφισβητεί κανείς την προσφορά του κ. Παπαδούρη στις ορεινές περιοχές της πατρίδας μας και θεωρώ ότι για να είμαστε και δίκαιοι θα πρέπει αυτό να του αναγνωριστεί.
 
«Απ’ εκεί και πέρα η επιτροπή θα πρέπει να κινηθεί λαμβάνοντας υπόψη τις παρατηρήσεις του Γενικού Ελεγκτή και τις πληροφορίες που πήρε σήμερα με η συζήτηση που έχει γίνει και τις απαντήσεις στα ερωτήματα που έχουν θέσει οι συνάδελφοι για να καταλήξουν την ερχόμενη Δευτέρα», είπε.
 
 
Οι αντιδράσεις επικεντρώθηκαν στην συνεργάτιδα του Υπουργού Γεωργίας, η οποία εργάζεται και σε ιδιωτική εταιρεία παροχής υπηρεσιών επικοινωνίας, με τον Γενικό Ελεγκτή της Δημοκρατίας να σημειώνει ότι πρέπει να διασφαλίζεται ότι δεν συντρέχουν καταστάσεις σύγκρουσης συμφερόντων και προσθέτει: Η περίπτωση της Συμβούλου/Συνεργάτη του Υπουργού Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος που εργάζεται ταυτόχρονα σε ιδιωτική εταιρεία παροχής υπηρεσιών επικοινωνίας φαίνεται να δημιουργεί τέτοιες καταστάσεις», αναφέρει ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης.
 
Για την αποδέσμευση κονδυλίου που αφορούν στην εργοδότηση τριών συμβούλων από τον Επίτροπο Ορεινών Περιοχών ο Γενικός Ελεγκτής «έχουμε την εντύπωση ότι η μίσθωση από τη Δημοκρατία των τριών συμβούλων που προηγουμένως εργοδοτούνταν από τον Επίτροπο Ανάπτυξης Ορεινών Κοινοτήτων μέσω του Ιδρύματος που φέρει το όνομά του συγκρούεται με τις αρχές χρηστής διοίκησης αφού δίνεται η εικόνα ότι ουσιαστικά η Δημοκρατία αναλαμβάνει τα έξοδα λειτουργίας ενός ιδιωτικού ιδρύματος, την στιγμή που ο Επίτροπος αναπτύσσει επιχειρηματική δραστηριότητα στην περιοχή».
 
Οι αναφορές του κ. Μιχαηλίδη και οι δηλώσεις του κ. Δαμιανού προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του κ. Παπαδούρη, ο οποίος αφού τα διέψευσε κατηγορηματικά, όπως είπε, έκανε λόγο για συκοφαντία.
 
Όπως ανέφερε, τα τρία εν λόγω πρόσωπα, εργοδοτήθηκαν ειδικά για τη μελέτη και τα εργοδότησα μέσω του ιδρύματος Γιαννάκη Παπαδούρη, που είναι γι’ αυτό τον σκοπό. Το ίδρυμα δημιουργήθηκε αρχικά για την ανάπτυξη του Καλοπαναγιώτη και διαθέσαμε πολλά κονδύλια για τον Καλοπαναγιώτη και τώρα διαθέτουμε αυτό το μισό εκατομμύριο για να ολοκληρώσουμε αυτή την στρατηγική ανάπτυξη των ορεινών κοινοτήτων.
«Δύο από τα τρία άτομα δεν τα γνώριζα καν προτού αρχίσουμε την μελέτη για τη ανάπτυξη των ορεινών κοινοτήτων, το τρίτο άτομο εργάζεται μαζί μου το εργοδοτώ περιοδικά και εργάζεται μαζί μου για ο,τιδήποτε θέλω να κάνω δωρεάν για το Τρόοδος», είπε προσθέτοντας ότι εργάζεται μαζί του από το 2004 και το έφερα σε αυτή τη μελέτη γιατί είναι ο συντονιστής της όλης προσπάθειας.
 
Υπενθύμισε ότι η διεκπεραίωση της ενιαίας εθνικής στρατηγικής ανάπτυξης ορεινών κοινοτήτων του στοίχισε μέχρι στιγμής €400.000 από τα δικά του χρήματα και με την ολοκλήρωσή της θα του στοιχίσει €500.000, προσθέτοντας ότι δεν περιλαμβάνει τα δικά του προσωπικά έξοδα.
 
«Οποιαδήποτε δήλωση ότι εγώ βάζω προσωπικά τους δικούς μου υπαλλήλους, να μισθοδοτηθούν από το κράτος, όχι μόνο είναι ψέμα, είναι συκοφαντία», κατέληξε.
 
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Κλειστά τα γενικά καταστήματα την Πρωτομαγιά-Τι ισχύει για όσους εργαστούν
Αντώνης Ρούβας: Ηγετικός χρηματοπιστωτικός οργανισμός με ισχυρή παρουσία και στον ασφαλιστικό τομέα η Ελληνική
Εισαγωγή νέων Γραμματίων του Δημοσίου ύψους €25 εκατ. στο ΧΑΚ
Παρουσίαση κοινοβουλευτικού έργου του ευρωβουλευτή του ΕΛΚ Λουκά Φουρλά
Μείωση μετοχικού κεφαλαίου της Τρ. Κύπρου λόγω προγράμματος επαναγοράς ιδίων μετοχών-Η ανακοίνωση του ΧΑΚ
Έτσι θα λειτουργήσουν τα Κέντρα Εξυπηρέτησης του Πολίτη τη Μεγάλη Πέμπτη
Τράπεζα Κύπρου: Ολοκλήρωσε με επιτυχία την έκδοση πράσινου ομολόγου ύψους €300 εκατ.
Η Ελληνική για εξαγορά της CNP: Ορόσημο για την ενδυνάμωση των ασφαλιστικών δραστηριοτήτων της τράπεζας
Με επένδυση €180 εκατ. στα χέρια της Ελληνικής η CNP Cyprus-Αποκτά ηγετική θέση στην ασφαλιστική αγορά
16α IN Business Awards: Απόψε η μεγάλη γιορτή του κυπριακού επιχειρείν