Πρόστιμο €53 εκ. στην General Electric από την Κομισιόν

Πρόστιμο ύψους 53 εκ. ευρώ στην General Electric για την παροχή λανθασμένων πληροφοριών κατά τη διάρκεια της έρευνας της βάσει του κανονισμού της ΕΕ για τις συγκεντρώσεις της σχεδιαζόμενης εξαγοράς της LM Wind από την GE, επέβαλε σήμερα η Κομσιόν και ανακοίνωσε η Επίτροπος Μ.Βέστακερ. 

Ο κανονισμός ΕΕ για τις συγκεντρώσεις υποχρεώνει τις εταιρείες σε μια έρευνα συγχώνευσης να παρέχουν ορθές και μη παραπλανητικές πληροφορίες. Στις 11 Ιανουαρίου 2017, η GE γνωστοποίησε την προτεινόμενη απόκτηση της LM Wind. Στην κοινοποίηση αυτή, η GE δήλωσε ότι δεν διέθετε ανεμογεννήτριες υψηλότερης ισχύος για εφαρμογές ανοικτής θάλασσας, πέραν των 6 μεγαβάτ.
 
Εντούτοις, η Κομισιόν διαπίστωσε ότι η GE προσέφερε ταυτόχρονα και μεγαλύτερες γεννήτριες σε πιθανούς πελάτες. Ως αποτέλεσμα στις 2 Φεβρουαρίου 2017, η GE απέσυρε την κοινοποίησή της για την εξαγορά της LM Wind.
 
Στις 13 Φεβρουαρίου 2017, η GE κοινοποίησε εκ νέου την ίδια συναλλαγή, αυτή τη φορά περιλαμβάνοντας πλήρεις πληροφορίες σχετικά με το μελλοντικό της έργο. Στις 20 Μαρτίου 2017, η Κομισιόν ενέκρινε την προτεινόμενη απόκτηση συμμετοχής.
 
Στις 6 Ιουλίου 2017, η Κομισιόν απέστειλε στην GE μια κοινοποίηση αιτιάσεων με την οποία ισχυρίστηκε ότι είχε παραβεί τις διαδικαστικές της υποχρεώσεις βάσει του κανονισμού για τον έλεγχο των συγκεντρώσεων.
 
Η έρευνα της Κομισιόν επιβεβαίωσε τα πρώτα ευρήματα. Ως εκ τούτου, η δήλωση της GE στο έντυπο κοινοποίησης ότι δεν είχε ανεμογεννήτριες υψηλότερης ισχύος για εξωχώρια στην ανάπτυξη ήταν εσφαλμένη.


 ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ
 
 
 
 
 

Δειτε Επισης

Ανεξαρτησίας: Ο μονόδρομος, ο δύσκολος στόχος για πεζόδρομο και ο ανταγωνισμός από τα malls
Το αναθεωρημένο νομοσχέδιο για το FDI screening και η δυστοκία της Κύπρου για συμμόρφωση
Κέρδη 1,51% κατέγραψε το ΧΑΚ
«Go Live» για την παράλληλη διαπραγμάτευση κυπριακών ομολόγων ΕΜΤΝ
Προσέλκυση νέων επενδυτών...«Κεφάλαιο κίνησης σε επιχειρήσεις, θα ενσωματωθούν και συγκεκριμένα κίνητρα»
Περιμένει παραγωγική συζήτηση με τα κόμματα για τις πολλαπλές συντάξεις ο Κεραυνός...«Αυτό νομίζω ότι είναι ανέκδοτο να το λέμε»
Ικανοποίηση Κεραυνού για Fiscal Monitor του ΔΝΤ-«Επαναβεβαιώνεται η πολύ καλή πορεία της οικονομίας μας»
16α ΙΝ Business Awards: Ανακοινώνονται την ερχόμενη εβδομάδα οι βραβευθέντες
Ξάνθος Σαρρής: Η αναγέννηση της ΕΥΡΗΚΑ
«Μάχη» αδειοδότησης για τα δύο νέα malls στη Λεμεσό-Οι διαδικασίες που τρέχουν και ποια τα δεδομένα