Σύντομα θα καταβληθούν οι ενισχύσεις στους αιγοπροβατοτρόφους

Εντός Απριλίου ή Μαΐου θα αρχίσουν να καταβάλλονται οι ενισχύσεις σε σχέση με τη Συνδεδεμένη Στήριξη Αιγοπροβάτων για το 2018.

Η Συνδεδεμένη Στήριξη Αιγοπροβάτων για το έτος 2018, αφορά σε κοινοτικούς πόρους, ενώ για σκοπούς συμμόρφωσης με τις υποδείξεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνέδριου, απαιτούνται όπως προηγηθούν συγκεκριμένοι έλεγχοι και διαδικασίες.  

Σε απάντησή του στη Βουλή, ο υπουργός Γεωργίας, Κώστας Καδής τονίζει ότι οι επιτόπιοι έλεγχοι που απαιτούνται στις κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις έχουν ολοκληρωθεί και έπεται η αξιολόγηση των σχετικών αιτήσεων από τον ΚΟΑΠ.  

Παράλληλα, σύμφωνα με τον υπουργό, η καταβολή των ενισχύσεων εκτιμάται ότι θα αρχίσει σε περίπου δύο μήνες, ήτοι τον ερχόμενο Απρίλιο/Μάιο.

Σημειώνεται επίσης ότι η καταβολή των ενισχύσεων στους συμμετέχοντες στο Μέτρο 14-Καλή Διαβίωση των Ζώων-Αιγοπροβάτων βρίσκεται σε εξέλιξη και αναμένεται να ολοκληρωθεί σύντομα.

Σε ό,τι αφορά στις αποζημιώσεις για ζημιές που επισυνέβησαν το 2018 σε καλλιέργειες, πριν το τέλος του 2018 έχει καταβληθεί το 50% των αποζημιώσεων και η καταβολή του υπόλοιπου ποσού αναμένεται να αρχίσει άμεσα.

Τέλος, ο υπουργός Γεωργίας διαβεβαιώνει ότι όλες οι πιο πάνω διαδικασίες παρακολουθούνται και υλοποιούνται με γνώμονα την ταχύτερη δυνατή καταβολή των ενισχύσεων και αποζημιώσεων στους δικαιούχους σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες και τις απαιτήσεις της νομοθεσίας.

Δειτε Επισης

INEX: Χτίζοντας για το μέλλον
AstroBank: €39,4 εκατ. κέρδη για το 2023-Στο 23,7% ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας
ΟΕΒ, Τράπεζα Κύπρου και Deloitte στο Λονδίνο-Παρουσίαση επαγγελματικών ευκαιριών για επαναπατρισμό Κύπριων
Στο Λονδίνο σήμερα ο Νίκος Χριστοδουλίδης για προώθηση επενδύσεων
Tree Hotel: Τι θα περιλαμβάνει το ξενοδοχείο στις Πλάτρες-Οι περιβαλλοντικοί όροι
Γ. Παπαναστασίου στο InBusinessNews: Σαφής η θέση μας για Great Sea Interconnector-«Όσο πιο σύντομα...»
Σοβαροί κίνδυνοι για οικονομία αν κλιμακωθεί η ένταση-Οι ανησυχίες και τι φοβίζει τον επιχειρηματικό κόσμο
Με μικρή άνοδο άρχισε η εβδομάδα στο ΧΑΚ
Βιώσιμο μέχρι το 2080 και δεν κινδυνεύει το ΤΚΑ-Θα πρέπει να δημιουργηθεί πραγματικό αποθεματικό
Μεταβατικές διατάξεις για προαγωγές 2024-2025 στο δημόσιο-Η πρόταση νόμου που συζητείται στη Βουλή