Ανοδικά έκλεισε το ΧΑΚ

Ανοδικά ξεκίνησε τον Απρίλιο το Χρηματιστήριο, καταγράφοντας την τρίτη συνεχόμενη ανοδική συνεδρία.
 
Ωθούμενος κυρίως από τα κέρδη στους τραπεζικούς τίτλους, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 65,68 μονάδες, παρουσιάζοντας άνοδο σε ποσοστό 0,74%. Πανομοιότυπα κέρδη κατέγραψε και ο Δείκτης FTSE/CySE 20, κλείνοντας στις 39,38 μονάδες. Ο ημερήσιος τζίρος διαμορφώθηκε στις €260.521.
 
H σημερινή συνεδρία χαρακτηρίστηκε από σκαμπανεβάσματα πότε θετικό και πότε σε αρνητικό πεδίο, με τον Γενικό Δείκτη να ακολουθεί την ανιούσα στο τελευταίο ημίωρο φτάνοντας στο κλείσιμο, στις 65,68 μονάδες που ήταν και η ψηλότερη τιμή της ημέρας.
 
Ανοδικά έκλεισαν όλοι οι επιμέρους χρηματιστηριακοί δείκτες. Τα μεγαλύτερα κέρδη παρουσίασαν ο τομέας των Ξενοδοχείων με 1,25% και ακολούθησαν οι Επενδυτικές Εταιρείες με 0,77%, η Κύρια Αγορά με 0,73% και η Εναλλακτική Αγορά με 0,69%.
 
Το μεγαλύτερο επενδυτικό ενδιαφέρον προσέλκυσαν η Ελληνική Τράπεζα με €146.611 (άνοδος 0,76% - τιμή κλεισίματος €0,79), της Τράπεζας Κύπρου με €41.744 (άνοδος 1,08% - τιμή κλεισίματος €1,31) της Logicom με €14.218 (χωρίς μεταβολή – τιμή κλεισίματος €1,33), της Δήμητρα Επενδυτική με €10.020 (άνοδος 0,83% - τιμή κλεισίματος €0,48) και της Petrolina (Holdings) με €6.431 (άνοδος 1,71% - τιμή κλεισίματος €1,19).
 
Από τις μετοχές που έτυχαν διαπραγμάτευσης, οκτώ κινήθηκαν ανοδικά, τέσσερις πτωτικά και έξι παρέμειναν αμετάβλητες. Ο αριθμός των συναλλαγών περιορίστηκε σε 126.

Εξάλλου, το Χρηματιστήριο, σε συνέχεια προηγούμενων ανακοινώσεών του, ανακοίνωσε την άρση της αναστολής διαπραγμάτευσης των τίτλων των εταιρειών Cyprus Trading Corporation Plc, Woolworth (Cyprus) Properties Plc και Ermes Department Stores Plc, από σήμερα 2 Απριλίου 2019 μετά και από σχετικό αίτημα των εταιρειών.
 
Επίσης, το Χρηματιστήριο ανακοίνωσε προς ενημέρωση του επενδυτικού κοινού, τις ακόλουθες διαφοροποιήσεις στις συνθέσεις των Δεικτών ΧΑΚ. Ειδικότερα, σημειώνεται ότι εισέρχονται οι μετοχές των εταιρειών: α) Ermes Department Stores Plc, β) Woolworth (Cyprus) Properties PLC, στις συνθέσεις του Γενικού Δείκτη και του Δείκτη Εναλλακτικής Αγοράς, καθώς και γ) Cyprus Trading Corporation Plc εισέρχεται στη σύνθεση του Δείκτη της Εναλλακτικής Αγοράς. Οι πιο πάνω αλλαγές θα τεθούν σε ισχύ από την Τετάρτη, 3 Απριλίου 2019.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Μονόωρη απεργία μελών συνδικαλιστικών οργανώσεων ΡΙΚ
Επίτροποι ΚΟΑΠ και Ορεινών Κοινοτήτων σε κοινή προσπάθεια στήριξης αγροτικής οικονομίας
Χαμός στην Βουλή για το ΡΙΚ... Βολές για σκοπιμότητες, προσωπικές ατζέντες και μαύρες λίστες
Καταργείται η φορολόγηση εισοδήματος στο φιλοδώρημα υπαλλήλων με σύμβαση στη Δημόσια Υπηρεσία
«Αυτή η Κυβέρνηση δεν θα ακολουθήσει πολιτικές που οδήγησαν την Κύπρο στα κοινωνικά παντοπωλεία»
Με κέρδη έκλεισε το ΧΑΚ την Πέμπτη
Ελεγκτική Υπηρεσία: Μη διενέργεια ελέγχου σε όλες τις περιπτώσεις εσόδων της Γ.Δ. Ανάπτυξης
Συμψηφισμός ποσού ύψους €551,8 εκατομμυρίων από την Κυβέρνηση μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου 2024
Κεραυνός... on fire: «Πολιτικές που άφησαν καμένη γη και κούρεμα-Δεν είναι κανείς σε θέση να μας δώσει μαθήματα»
Δεσμεύτηκαν οι τραπεζικοί λογαριασμοί του ΡΙΚ-Τι διαμηνύει για τους μισθούς των υπαλλήλων ο Κεραυνός