ΥΠΕΞ: Δημόσια διαβούλευση για την οικονομική διπλωματία

Το Υπουργείο Εξωτερικών, στο πλαίσιο της πολιτικής για ενίσχυση και διεύρυνση του διαλόγου με την κοινωνία των πολιτών, ανακοινώνει τη διοργάνωση Δημόσιας Διαβούλευσης με αντικείμενο την Οικονομική Διπλωματία, η οποία θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 15 Απριλίου 2019, στις 6.00 μ.μ., στο Ξενοδοχείο Parklane στη Λεμεσό. 

Η Διαβούλευση απευθύνεται σε όλους τους πολίτες με άποψη για το αντικείμενο, καθώς επίσης στο οικονομικό, χρηματοπιστωτικό και επιχειρηματικό οικοσύστημα της Κύπρου. Τα αποτελέσματά της θα αξιοποιηθούν στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου που έχει μόλις ξεκινήσει το Υπουργείο Εξωτερικών, σε συνεργασία με την κοινοπραξία Clingendael Academy – Ecorys, το οποίο περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τη χαρτογράφηση δραστηριοτήτων που σχετίζονται με την Οικονομική Διπλωματία, τον εντοπισμό ενδεχόμενων κενών και επικαλύψεων, την ανάπτυξη Στρατηγικής και Σχεδίων Δράσης και την κατάρτιση του διπλωματικού προσωπικού και άλλων κυβερνητικών υπηρεσιών. 

Το εν λόγω έργο, με συνολικό προϋπολογισμό της τάξης των €135.000, χρηματοδοτείται από την Υπηρεσία Στήριξης Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και αποσκοπεί στην ανάπτυξη και εφαρμογή μιας ολοκληρωμένης Στρατηγικής Οικονομικής Διπλωματίας για την Κύπρο, σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, προκειμένου να επιτυγχάνεται ο βέλτιστος αντίκτυπος στην Κυπριακή οικονομία και την κοινωνία των πολιτών. 

Ο διάλογος με τους πολίτες αποτελεί προτεραιότητα του Υπουργείου Εξωτερικών. Η Δημόσια Διαβούλευση για την Οικονομική Διπλωματία θα είναι η δεύτερη κατά σειρά που διοργανώνει το Υπουργείο Εξωτερικών, ενώ εντός του έτους αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλες, σε θεματική βάση. Η πρώτη δημόσια διαβούλευση γενικά επί θεμάτων αρμοδιότητας του Υπουργείου πραγματοποιήθηκε στη Λευκωσία, τον Αύγουστο του 2018.
 
 

Δειτε Επισης

Μέτρο ενίσχυσης με ετήσιο προϋπολογισμό €1.400.000 για ζημιές από θεομηνίες στην γεωργία
Με κόστος 1,2 εκατ. «ανασχηματίζει» με ηλεκτρικά τον στόλο οχημάτων του Υπουργικού η Κυβέρνηση
Το αναθεωρημένο νομοσχέδιο για το FDI screening και η δυστοκία της Κύπρου για συμμόρφωση
Κέρδη 1,51% κατέγραψε το ΧΑΚ
«Go Live» για την παράλληλη διαπραγμάτευση κυπριακών ομολόγων ΕΜΤΝ
Προσέλκυση νέων επενδυτών...«Κεφάλαιο κίνησης σε επιχειρήσεις, θα ενσωματωθούν και συγκεκριμένα κίνητρα»
Περιμένει παραγωγική συζήτηση με τα κόμματα για τις πολλαπλές συντάξεις ο Κεραυνός...«Αυτό νομίζω ότι είναι ανέκδοτο να το λέμε»
Ικανοποίηση Κεραυνού για Fiscal Monitor του ΔΝΤ-«Επαναβεβαιώνεται η πολύ καλή πορεία της οικονομίας μας»
ΔΝΤ: Η Κύπρος θα «πιάσει» νωρίτερα το όριο 60% στον δείκτη δημόσιου χρέους
ΟΕΒ: Απαράδεκτες απεργίες σε εταιρείες μηχανολογικών και ηλεκτρολογικών έργων-Συντεχνίες «τιμωρούν» τις επιχειρήσεις