Σε διαμαρτυρία κατέρχονται ιδιοκτήτες και οδηγοί ταξί στη Λευκωσία

Ο Σύνδεσμος Ιδιοκτητών και Οδηγών Αστικών Ταξί Λευκωσίας, σε ανακοίνωση του αναφέρει ότι θα δώσει δυναμική παρουσία συμμετέχοντας στην εξαγγελθείσα εκδήλωση διαμαρτυρίας στις 27 Μαρτίου 2019 που θα διεξαχθεί μεταξύ των ωρών 07,00 – 09,00 π.μ. και αφορά τις επιβλαβείς μονομερώς αλλαγές και επιβαλλόμενες διαδικασίες καταβολής εισφορών των κοινωνικών ασφαλίσεων από το ΤΚΑ εναντίον των επαγγελματιών αυτοκινητιστών της Κυπριακής Δημοκρατίας.
 
Ο Σύνδεσμος σημειώνει ότι πάντοτε ήταν και παραμένει στην πρώτη γραμμή δίκαιων και λογικών διεκδικήσεων έναντι οποιωνδήποτε παράτυπων απαιτήσεων που εναντιώνονται έναντι των συμφερόντων των μελών του αλλά και το γενικό όφελος του κλάδου.
 
Αναφέρει ότι «η καταβολή εισφορών στις Κ.Α. είναι δικαίωμα κάθε εργαζόμενου,  άρνηση παραλαβής της αίτησης είναι παραβίαση του Συντάγματος της Κ.Δ. και η μη έγκυρη ενημέρωση για αλλαγές περί νομοθεσίας η οδηγιών είναι ευθύνη και βαραίνει τους εκάστοτε Λειτουργούς, Πολιτικούς Προϊστάμενους και τεχνοκράτες του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και όχι των πολιτών της Κ.Δ.».
 
Σημειώνει επίσης, μεταξύ άλλων, ότι «οποιαδήποτε διάκριση είναι καταδικαστέα και δεν πρέπει να γίνεται έναντι νόμιμου εργαζόμενου πληθυσμού από κανένα θεσμό η τμήμα η οργανισμό της πολιτείας».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Εβδομαδιαίες απώλειες κατέγραψε το ΧΑΚ
Μέτρο ενίσχυσης με ετήσιο προϋπολογισμό €1.400.000 για ζημιές από θεομηνίες στην γεωργία
Με κόστος 1,2 εκατ. «ανασχηματίζει» με ηλεκτρικά τον στόλο οχημάτων του Υπουργικού η Κυβέρνηση
Το αναθεωρημένο νομοσχέδιο για το FDI screening και η δυστοκία της Κύπρου για συμμόρφωση
Κέρδη 1,51% κατέγραψε το ΧΑΚ
«Go Live» για την παράλληλη διαπραγμάτευση κυπριακών ομολόγων ΕΜΤΝ
Προσέλκυση νέων επενδυτών...«Κεφάλαιο κίνησης σε επιχειρήσεις, θα ενσωματωθούν και συγκεκριμένα κίνητρα»
Περιμένει παραγωγική συζήτηση με τα κόμματα για τις πολλαπλές συντάξεις ο Κεραυνός...«Αυτό νομίζω ότι είναι ανέκδοτο να το λέμε»
Ικανοποίηση Κεραυνού για Fiscal Monitor του ΔΝΤ-«Επαναβεβαιώνεται η πολύ καλή πορεία της οικονομίας μας»
ΔΝΤ: Η Κύπρος θα «πιάσει» νωρίτερα το όριο 60% στον δείκτη δημόσιου χρέους