Πόσοι αλλοδαποί μένουν στην Κύπρο

Ένα από τα ψηλότερα ποσοστά αλλοδαπών κατοίκων, οι οποίοι προέρχονται από ευρωπαϊκές ή τρίτες χώρες, παρουσίασε η Κύπρος στις αρχές του 2018, φτάνοντας τις επιδόσεις χωρών, όπως η Αυστρία, η Εσθονία, η Μάλτα, η Λετονία, το Βέλγιο, η Ιρλανδία και η Γερμανία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, από τους 864,236 κατοίκους που ήταν ο πληθυσμός της Κύπρου την προηγούμενη χρονιά, ποσοστό πέραν του 17% αποτελείται από ξένους πολίτες, κρατών μελών της ΕΕ ή άλλων χωρών.

Συγκεκριμένα, οι κάτοικοι που προέρχονται από τα 28 κράτη μέλη της ΕΕ (εξαιρουμένων των Κυπρίων) ανήλθαν στους 114,536, καταλαμβάνοντας ποσοστό 13,2% του πληθυσμού της χώρας. 

Την ίδια ώρα, οι πολίτες που προέρχονται από τρίτες χώρες (εκτός της ΕΕ), έφτασαν τους 34,632, καταλαμβάνοντας ποσοστό 4% του συνολικού πληθυσμού της Κύπρου.

Στο Λουξεμβούργο οι περισσότεροι ξένοι
Σε ευρωπαϊκό επίπεδο το κράτος μέλος της ΕΕ με το μεγαλύτερο ποσοστό αλλοδαπών ήταν το Λουξεμβούργο, καθώς οι μη υπήκοοί του αντιπροσώπευαν το 48% του συνολικού πληθυσμού του.

Σε ολόκληρη την ΕΕ, ο αριθμός των ατόμων που διαμένουν στα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) με ιθαγένεια τρίτης χώρας έφτασαν τα 22,3 εκατομμύρια, αποτελώντας το 4,4% του πληθυσμού της ΕΕ. 

Επιπλέον, την 1η Ιανουαρίου 2018, συνολικά 17,6 εκατομμύρια άτομα ζούσαν με την ιδιότητα του πολίτη άλλου κράτους μέλους της ΕΕ. Στα περισσότερα κράτη μέλη της ΕΕ, η πλειοψηφία των μη υπηκόων ήταν πολίτες τρίτων χωρών.

Δειτε Επισης

Εβδομαδιαίες απώλειες κατέγραψε το ΧΑΚ
Μέτρο ενίσχυσης με ετήσιο προϋπολογισμό €1.400.000 για ζημιές από θεομηνίες στην γεωργία
Με κόστος 1,2 εκατ. «ανασχηματίζει» με ηλεκτρικά τον στόλο οχημάτων του Υπουργικού η Κυβέρνηση
Το αναθεωρημένο νομοσχέδιο για το FDI screening και η δυστοκία της Κύπρου για συμμόρφωση
Κέρδη 1,51% κατέγραψε το ΧΑΚ
«Go Live» για την παράλληλη διαπραγμάτευση κυπριακών ομολόγων ΕΜΤΝ
Προσέλκυση νέων επενδυτών...«Κεφάλαιο κίνησης σε επιχειρήσεις, θα ενσωματωθούν και συγκεκριμένα κίνητρα»
Περιμένει παραγωγική συζήτηση με τα κόμματα για τις πολλαπλές συντάξεις ο Κεραυνός...«Αυτό νομίζω ότι είναι ανέκδοτο να το λέμε»
Ικανοποίηση Κεραυνού για Fiscal Monitor του ΔΝΤ-«Επαναβεβαιώνεται η πολύ καλή πορεία της οικονομίας μας»
ΔΝΤ: Η Κύπρος θα «πιάσει» νωρίτερα το όριο 60% στον δείκτη δημόσιου χρέους