Αμελητέα πτώση στο ΧΑΚ, εβδομαδιαίες απώλειες 1,25%

Οριακές ζημιές παρουσίασε την Παρασκευή το Χρηματιστήριο, συμπληρώνοντας ένα αρνητικό σερί τεσσάρων συνεδριάσεων. 
 
Ωθούμενος από τις νέες απώλειες στους τίτλους της Τράπεζας Κύπρου, ο Γενικός Δείκτης παρουσίασε αμελητέα πτώση σε ποσοστό 0,06% κλείνοντας στις 62,59 μονάδες, ενώ ο Δείκτης FTSE/CySE 20 παρέμεινε αμετάβλητος σε σχέση με χθες, κλείνοντας στις 37,46 μονάδες.
 
Μία μέρα μετά το πέρας της περιόδου εξάσκησης των δικαιωμάτων προτίμησης μετοχών που εξέδωσε η Ελληνική Τράπεζα, η αξία των συναλλαγών περιορίστηκε στις €69.279, κάτι που αντανακλάται και στο μικρό εύρος της διαπραγμάτευσης, που κινήθηκε μεταξύ τις 62,22 και 62,87 μονάδες.
 
Σε εβδομαδιαία βάση, το Χρηματιστήριο παρουσίασε μεγαλύτερες απώλειες, σε ποσοστό 1,25%.
 
Μικρά κέρδη παρουσίασαν οι επιμέρους χρηματιστηριακοί δείκτες, με εξαίρεση τον τομέα των Επενδυτικών Εταιρειών, που δεν παρουσίασε μεταβολή. Κέρδη παρουσίασαν τα Ξενοδοχεία με 1,83%, η Εναλλακτική Αγορά με 0,11% και η Κύρια Αγορά με 0,30%.
 
Το μεγαλύτερο επενδυτικό ενδιαφέρον προσέλκυσαν οι τίτλοι της Τράπεζας Κύπρου με €33.756 (πτώση 4,25% - τιμή κλεισίματος €1,17). Ακολούθησαν οι μετοχές της Stademos Hotels PLC με €22.270 (άνοδος 8,15% - τιμή κλεισίματος €1,46), της Ελληνικής Τράπεζας με €4.832 (πτώση 3,68% - τιμή κλεισίματος €0,73) της Lordos Hotels (Holdings) με €3.099 (πτώση 4,35% - τιμή κλεισίματος €0,55) και της The Cyprus Cement Public Company με €1.792 (πτώση 1,75% - τιμή κλεισίματος €0,45).
 
Από τις μετοχές που έτυχαν διαπραγμάτευσης, μόλις δύο κινήθηκαν ανοδικά, πέντε πτωτικά και τρεις παρέμειναν αμετάβλητες. Ο αριθμός των συναλλαγών περιορίστηκε σε 76.

Εξάλλου, ενόψει ανακοίνωσης της εταιρείας Stademos Holdings Ltd για διενέργεια υποχρεωτικής δημόσιας πρότασης εξαγοράς προς όλους τους μετόχους της Stademos Hotels Ltd  για την απόκτηση μέχρι και του 100% του εκδομένου μετοχικού κεφαλαίου της Stademos Hotels, το Χρηματιστήριο ανακοίνωσε ότι σύμφωνα με το Άρθρο 183 του περί Αξιών και Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου Νόμου, αναστέλλεται η διαπραγμάτευση των αξιών της εταιρείας μέχρι το κλείσιμο της σημερινής συνάντησης.
 
Σημειώνεται ότι δεν θα είναι δυνατή οποιαδήποτε συναλλαγή ή πράξη περιλαμβανομένων και των εκτός Χρηματιστηρίου συναλλαγών, καθώς και των Over The Counter (OTC) συναλλαγών.
 
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ
 

Δειτε Επισης

Εβδομαδιαίες απώλειες κατέγραψε το ΧΑΚ
Μέτρο ενίσχυσης με ετήσιο προϋπολογισμό €1.400.000 για ζημιές από θεομηνίες στην γεωργία
Με κόστος 1,2 εκατ. «ανασχηματίζει» με ηλεκτρικά τον στόλο οχημάτων του Υπουργικού η Κυβέρνηση
Το αναθεωρημένο νομοσχέδιο για το FDI screening και η δυστοκία της Κύπρου για συμμόρφωση
Κέρδη 1,51% κατέγραψε το ΧΑΚ
«Go Live» για την παράλληλη διαπραγμάτευση κυπριακών ομολόγων ΕΜΤΝ
Προσέλκυση νέων επενδυτών...«Κεφάλαιο κίνησης σε επιχειρήσεις, θα ενσωματωθούν και συγκεκριμένα κίνητρα»
Περιμένει παραγωγική συζήτηση με τα κόμματα για τις πολλαπλές συντάξεις ο Κεραυνός...«Αυτό νομίζω ότι είναι ανέκδοτο να το λέμε»
Ικανοποίηση Κεραυνού για Fiscal Monitor του ΔΝΤ-«Επαναβεβαιώνεται η πολύ καλή πορεία της οικονομίας μας»
ΔΝΤ: Η Κύπρος θα «πιάσει» νωρίτερα το όριο 60% στον δείκτη δημόσιου χρέους