Ταχύτερη απονομή δικαιοσύνης ζητεί το ΕΒΕ Λευκωσίας

Την ταχύτερη απονομή δικαιοσύνης ζήτησε το Εμπορικό Βιομηχανικό Επιμελητήριο Λευκωσίας (ΕΒΕΛ) από τον Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, κ. Ιωνά Νικολάου.

Σε παρουσία του Υπουργού σε συνεδρία του Διοικητικού Συμβουλίου του ο ΕΒΕΛ, Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, κ. Στέλιος Αναστασιάδης, τόνισε ότι για να καταστεί η Κύπρος χώρα παροχής υπηρεσιών, θα πρέπει να προωθηθεί η ταχύτερη απονομή Δικαιοσύνης, ώστε να αποφεύγονται οι καθυστερήσεις και εκδίκαση των διαφόρων υποθέσεων.


Με την πλευρά του, ο κ. Νικολάου ανέφερε ότι για την ταχύτερη απονομή της Δικαιοσύνης απαιτείται η μεταρρύθμιση του ευρύτερου δικαστικού συστήματος, η οποία άρχισε από το 2013. Στα πλαίσια της μεταρρύθμισης είπε εντάσσεται η δημιουργία Διοικητικού Δικαστηρίου, η λήψη Νομοθετικών Μέτρων για να διευκολυνθεί η διαδικασία εκδίκασης αστικών και ποινικών υποθέσεων, την οριοθέτηση του δικαιώματος έφεσης επί αποφάσεων σε ενδιάμεσες αιτήσεις, κα.


Ο Υπουργός ανέφερε ακόμα ότι, με βάση τις διάφορες μελέτες και αποφάσεις για προώθηση της μεταρρύθμισης των Δικαστηρίων, ετοιμάσθηκε σχέδιο δράσης στο οποίο καταγράφονται όλες οι δράσεις και ενέργειες που πρέπει να υλοποιηθούν. Τις ενέργειες αυτές επεξήγησε σε όλα τα Μέλη του ΔΣ που ήταν παρόντα στη Συνεδρία και τόνισε πως αυτές έχουν τροχοδρομηθεί προς υλοποίηση, με βάση συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα με ορίζοντα το 2020.

Δειτε Επισης

Εβδομαδιαίες απώλειες κατέγραψε το ΧΑΚ
Μέτρο ενίσχυσης με ετήσιο προϋπολογισμό €1.400.000 για ζημιές από θεομηνίες στην γεωργία
Με κόστος 1,2 εκατ. «ανασχηματίζει» με ηλεκτρικά τον στόλο οχημάτων του Υπουργικού η Κυβέρνηση
Το αναθεωρημένο νομοσχέδιο για το FDI screening και η δυστοκία της Κύπρου για συμμόρφωση
Κέρδη 1,51% κατέγραψε το ΧΑΚ
«Go Live» για την παράλληλη διαπραγμάτευση κυπριακών ομολόγων ΕΜΤΝ
Προσέλκυση νέων επενδυτών...«Κεφάλαιο κίνησης σε επιχειρήσεις, θα ενσωματωθούν και συγκεκριμένα κίνητρα»
Περιμένει παραγωγική συζήτηση με τα κόμματα για τις πολλαπλές συντάξεις ο Κεραυνός...«Αυτό νομίζω ότι είναι ανέκδοτο να το λέμε»
Ικανοποίηση Κεραυνού για Fiscal Monitor του ΔΝΤ-«Επαναβεβαιώνεται η πολύ καλή πορεία της οικονομίας μας»
ΔΝΤ: Η Κύπρος θα «πιάσει» νωρίτερα το όριο 60% στον δείκτη δημόσιου χρέους