ΟΧΣ: Πλεονασματικός προϋπολογισμός €1,7 εκατ. το 2019

Πλεόνασμα €1,7 εκατ. παρουσιάζει ο προϋπολογισμός του Οργανισμού Χρηματοδοτήσεως Στέγης για το 2019 που κατατέθηκε στη Βουλή. Συγκεκριμένα, τα συνολικά έσοδα ανέρχονται στα €17,7 εκατ. σε σύγκριση με εγκριμένα έσοδα το 2018 ύψους €15,7 εκατ., παρουσιάζεται δηλαδή αύξηση της τάξης του 13,4%, ή σε απόλυτους αριθμούς αύξηση ύψους €2 εκατ., τα οποία προέρχονται κυρίως από τόκους καταθέσεων και άλλες επενδύσεις.
 
Οι συνολικές δαπάνες ανέρχονται στα €16 εκατ., σε σύγκριση με εγκριμένες δαπάνες το 2018 ύψους €9,9 εκατ.. Παρουσιάζεται δηλαδή αύξηση της τάξης του 60,7% ή σε απόλυτους αριθμούς αύξηση ύψους €6 εκατ., λόγω κυρίως της αύξησης του προσωπικού, της διαχείρισης των μη εξυπηρετούμενων δανείων και της μηχανογραφικής απεξάρτησης του Οργανισμού  
 
Για Μη Προβλεπόμενες Δαπάνες και Αποθεματικό περιλήφθηκε πρόνοια ύψους €0,3 εκατ..

Αποδοχές Προσωπικού
Ανέρχονται στα €4,3 εκατ. περιλαμβανομένων των εισφορών στα διάφορα ταμεία και είναι αυξημένες κατά €0,4 εκατ. σε σχέση με το 2018, παρουσιάζεται δηλαδή αύξηση της τάξης του 11,4%, λόγω κυρίως της περίληψης προσαυξήσεων στους μισθούς, της περίληψης 10 νέων θέσεων Γραφέων Κλ. 2, καθώς και της περίληψης πρόνοιας για 10 κενές θέσεις για 12 μήνες (2018 πρόνοια για 6 μήνες) για τις οποίες αναμένεται αποπαγοποίηση.
 
Λειτουργικές και Χρηματοδοτικές Δαπάνες
Ανέρχονται στα €5 εκατ. και είναι αυξημένες κατά €2 εκατ. σε σύγκριση με το 2018, παρουσιάζεται δηλαδή αύξηση της τάξης του 68% περίπου, λόγω αγοράς εξοπλισμού για το νέο προσωπικό και ανανέωσης του υφιστάμενου, καθώς και λόγω της διαχείρισης των μη εξυπηρετούμενων δανείων και ενημέρωσης των πελατών για νέες νομοθεσίες, αύξηση των εξόδων μηχανογράφησης και των συστημάτων πληρωμών, καθώς και περίληψη πρόνοιας για το κόστος του Σχεδίου Εστία.
 
Κεφαλαιουχικές Δαπάνες
Ανέρχονται στα €5,7 εκατ. και είναι αυξημένες κατά €3,5 εκατ. σε σύγκριση με το 2018, παρουσιάζεται δηλαδή αύξηση της τάξης του 152,6%, λόγω κυρίως της αγοράς νέου λογισμικού συστήματος για τη μηχανογραφική ανεξαρτητοποίηση του Οργανισμού με βάση οδηγίες της Κεντρικής Τράπεζας, καθώς και άλλου εξοπλισμού.
 
Θέματα Προσωπικού
Έχει περιληφθεί η δημιουργία 10 νέων θέσεων Γραφέων Κλ. Α2, καθώς και 3 νέων θέσεων Προϊστάμενου Μονάδας Ελέγχου Κλ. 5Α έναντι κατάργησης 3 θέσεων Πρώτου Ανώτερου Λειτουργού Κλ.6Α,.

Δειτε Επισης

Εβδομαδιαίες απώλειες κατέγραψε το ΧΑΚ
Μέτρο ενίσχυσης με ετήσιο προϋπολογισμό €1.400.000 για ζημιές από θεομηνίες στην γεωργία
Με κόστος 1,2 εκατ. «ανασχηματίζει» με ηλεκτρικά τον στόλο οχημάτων του Υπουργικού η Κυβέρνηση
Το αναθεωρημένο νομοσχέδιο για το FDI screening και η δυστοκία της Κύπρου για συμμόρφωση
Κέρδη 1,51% κατέγραψε το ΧΑΚ
«Go Live» για την παράλληλη διαπραγμάτευση κυπριακών ομολόγων ΕΜΤΝ
Προσέλκυση νέων επενδυτών...«Κεφάλαιο κίνησης σε επιχειρήσεις, θα ενσωματωθούν και συγκεκριμένα κίνητρα»
Περιμένει παραγωγική συζήτηση με τα κόμματα για τις πολλαπλές συντάξεις ο Κεραυνός...«Αυτό νομίζω ότι είναι ανέκδοτο να το λέμε»
Ικανοποίηση Κεραυνού για Fiscal Monitor του ΔΝΤ-«Επαναβεβαιώνεται η πολύ καλή πορεία της οικονομίας μας»
ΔΝΤ: Η Κύπρος θα «πιάσει» νωρίτερα το όριο 60% στον δείκτη δημόσιου χρέους