Βάσεις για στενότερη συνεργασία Κύπρου- Ελλάδας – Ισραήλ

Τέθηκαν οι βάσεις για στενότερη συνεργασία μεταξύ των αμερικανικών επιχειρηματικών συνδέσμων Κύπρου – Ελλάδας – Ισραήλ και Ευρώπης με την υπογραφή σχετικού μνημονίου συνεργασίας κατά την πρώτη συνάντηση των τεσσάρων επιχειρηματικών συνδέσμων στη Λευκωσία. Στόχος η συνεχής επικοινωνία και συνεργασία των τεσσάρων επιχειρηματικών συνδέσμων προωθώντας τα συμφέροντα των μελών τους στην ευρύτερη περιοχή.

Ο πρόεδρος του κυπρό-αμερικανικού επιχειρηματικού συνδέσμου Χάρης Κακουλλής επισήμανε πως στόχος είναι να υπάρξει στενή συνεργασία και ανταλλαγή τεχνογνωσίας μεταξύ των επιχειρηματικών συνδέσμων, επισημαίνοντας πως είναι ζωτικής σημασίας να δημιουργηθεί το κατάλληλο οικοσύστημα για τις επιχειρήσεις και την καινοτομία διαμέσου στενής συνεργασίας και θερμής υποστήριξης από τις κυβερνήσεις. Πρόσθεσε πως δημιουργώντας ένα κατάλληλο επιχειρηματικό οικοσύστημα είναι προς το συμφέρον των επιχειρηματιών των χωρών της ευρύτερης περιοχής, τόσο για την σταθερότητα όσο και για την οικονομική ανάπτυξη.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ισραηλινό-αμερικανικού επιχειρηματικού συνδέσμου Oded Rose υπογράμμισε πως υπάρχουν συγκεκριμένοι τομείς στους οποίους μπορεί να υπάρξει στενότερη συνεργασία μεταξύ των τεσσάρων επιχειρηματικών συνδέσμων, επισημαίνοντας πως οι τομείς αυτοί αφορούν την ενέργεια, την ναυτιλία και τις μεταφορές, χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, την καινοτομία όπως επίσης και τον τομέα της τεχνολογίας όπου το Ισραήλ είναι αρκετά ανεπτυγμένος στον συγκεκριμένο τομέα. Πρόσθεσε πως με την στενή συνεργασία και υποστήριξη των κυβερνήσεων μπορεί να καταγραφούν αρκετά επιτεύγματα από την εν λόγω συνεργασία. Παράλληλα, ο κ. Rose ανέφερε ότι ο σύνδεσμος του πιστεύει στην περιφερειακή και διεθνή συνεργασία, υπογραμμίζοντας πως οι συνεργασίες μεταξύ επιχειρήσεων φέρνει τον κόσμο πιο κοντά. Η εν λόγω συνεργασία, είπε, αναμένεται να αποτελέσει σταθεροποιητικός παράγοντας για την ευρύτερη περιοχή, προσφέροντας περισσότερη ευημερία στους λαούς της περιοχής.

Ο αντιπρόεδρος του ελληνό-αμερικανικού επιχειρηματικού συνδέσμου Μάριος Κυριάκου ανέφερε πως με την κρίση στην Ελλάδα αρκετοί Έλληνες επιχειρηματίες άρχισαν να ψάχνουν για επιχειρηματικές ευκαιρίες στην Κύπρο, επισημαίνοντας πως υπάρχει έντονο ενδιαφέρον για ελληνικές επιχειρήσεις για δραστηριοποίηση στον τομέα των κατασκευών και την ναυτιλία, τονίζοντας πως το εν λόγω ενδιαφέρον θα παραμείνει θερμό και για τα επόμενα χρόνια. Παράλληλα, ανέφερε πως ο ελληνο-αμερικανικός επιχειρηματικός σύνδεσμος προώθησε τους νέους επιχειρηματίες και ειδικότερα τις νεοφυείς επιχειρήσεις προς το Ισράηλ όπου υπάρχει ανεπτυγμένο οικοσύστημα, ενώ διευκόλυνε αρκετές επιχειρήσεις για να έρθουν σε επαφή για χρηματοδότηση από αμερικανικές επιχειρήσεις.

Ο πρόεδρος του αμερικανικού επιχειρηματικού συνδέσμου στην Ευρώπη, Patrick Mikkelsen ανέφερε πως ο σύνδεσμος του αντιπροσωπεύει γύρω στις 70 χιλιάδες επιχειρήσεις με συνολικό προσωπικό που ξεπερνά τα 20 εκατ. Χαιρέτισε την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας μεταξύ των αμερικανικών επιχειρηματικών συνδέσμων Κύπρου-Ελλάδας-Ισραήλ, τριών χωρών, όπως είπε, με έντονη διεθνή και περιφερειακή επιχειρηματική δραστηριότητα.
 

Δειτε Επισης

Εβδομαδιαίες απώλειες κατέγραψε το ΧΑΚ
Μέτρο ενίσχυσης με ετήσιο προϋπολογισμό €1.400.000 για ζημιές από θεομηνίες στην γεωργία
Με κόστος 1,2 εκατ. «ανασχηματίζει» με ηλεκτρικά τον στόλο οχημάτων του Υπουργικού η Κυβέρνηση
Το αναθεωρημένο νομοσχέδιο για το FDI screening και η δυστοκία της Κύπρου για συμμόρφωση
Κέρδη 1,51% κατέγραψε το ΧΑΚ
«Go Live» για την παράλληλη διαπραγμάτευση κυπριακών ομολόγων ΕΜΤΝ
Προσέλκυση νέων επενδυτών...«Κεφάλαιο κίνησης σε επιχειρήσεις, θα ενσωματωθούν και συγκεκριμένα κίνητρα»
Περιμένει παραγωγική συζήτηση με τα κόμματα για τις πολλαπλές συντάξεις ο Κεραυνός...«Αυτό νομίζω ότι είναι ανέκδοτο να το λέμε»
Ικανοποίηση Κεραυνού για Fiscal Monitor του ΔΝΤ-«Επαναβεβαιώνεται η πολύ καλή πορεία της οικονομίας μας»
ΔΝΤ: Η Κύπρος θα «πιάσει» νωρίτερα το όριο 60% στον δείκτη δημόσιου χρέους