Τμήμα Φορολογίας: 1.451 επιστολές σε ιατρούς και δικηγόρους

Σε σειρά εκστρατειών συμμόρφωσης και επιβολής των προβλεπόμενων ποινών εκεί όπου η συμμόρφωση δεν επιτυγχάνεται, προέβη το 2017 το Τμήμα Φορολογίας. Σύμφωνα με τα όσα καταγράφονται στην ετήσια έκθεση για το 2017 η Μονάδα Διαχείρισης Κινδύνου σε στενή συνεργασία με τη Μονάδα Ελέγχου και Συμμόρφωσης έχει προβεί σε εκστρατείες με στόχο τόσο την ενημέρωση του κοινού για τις φορολογικές του υποχρεώσεις καθώς επίσης και τη βοήθεια τους στο να συμμορφωθούν.

Συγκεκριμένα, την περίοδο Ιανουαρίου – Δεκεμβρίου 2017 απέστειλε 644 επιστολές για διερεύνηση φορολογουμένων που έχουν σχέση με ξένες οντότητες, ενώ κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2017 απέστειλε 1.281 επιστολές στο πλαίσιο εκστρατείας Συμμόρφωσης Φορολογουμένων από τους οποίους εντοπίστηκαν αδήλωτα εισοδήματα στις Δηλώσεις Εισοδήματος όπως για παράδειγμα έσοδα από ενοίκια ή έσοδα από εισαγωγή μηχανοκινήτων οχημάτων με σκοπό τη μεταπώληση ή ιδία χρήση.

Παράλληλα, στο πλαίσιο επισκέψεων συμμόρφωσης ως προς την υποβολή Δηλώσεων ΤΦ1/ΤΦ4/ΦΠΑ4/ΤΦ7, ενημέρωση της φορολογικής βάσης, ενημέρωση των φορολογουμένων επί των φορολογικών τους υποχρεώσεων, έκδοση νόμιμων τιμολογίων και αποδείξεων, εξακρίβωση νομιμότητας ΦΗΜ, καταμέτρηση και συμφιλίωση ταμείου, πραγματοποιήθηκαν περίπου 1.000 επισκέψεις στη βάση υπερωριακής απασχόλησης για να καλυφθεί όλο το εύρος των επαγγελμάτων και των ωρών αιχμής.

Τέλος, το Τμήμα απέστειλε 1.451 επιστολές στο πλαίσιο συμμόρφωσης επαγγελματιών (Ιατρών / Οδοντιάτρων / Δικηγόρων / Λογιστών / Δικηγόρων) φυσικών και νομικών προσώπων με την υποχρέωση υποβολής Δήλωσης Εισοδήματος ή/και Δήλωσης ΦΠΑ.

Δειτε Επισης

Επίτροποι ΚΟΑΠ και Ορεινών Κοινοτήτων σε κοινή προσπάθεια στήριξης αγροτικής οικονομίας
Χαμός στην Βουλή για το ΡΙΚ... Βολές για σκοπιμότητες, προσωπικές ατζέντες και μαύρες λίστες
Καταργείται η φορολόγηση εισοδήματος στο φιλοδώρημα υπαλλήλων με σύμβαση στη Δημόσια Υπηρεσία
«Αυτή η Κυβέρνηση δεν θα ακολουθήσει πολιτικές που οδήγησαν την Κύπρο στα κοινωνικά παντοπωλεία»
Με κέρδη έκλεισε το ΧΑΚ την Πέμπτη
Ελεγκτική Υπηρεσία: Μη διενέργεια ελέγχου σε όλες τις περιπτώσεις εσόδων της Γ.Δ. Ανάπτυξης
Συμψηφισμός ποσού ύψους €551,8 εκατομμυρίων από την Κυβέρνηση μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου 2024
Κεραυνός... on fire: «Πολιτικές που άφησαν καμένη γη και κούρεμα-Δεν είναι κανείς σε θέση να μας δώσει μαθήματα»
Δεσμεύτηκαν οι τραπεζικοί λογαριασμοί του ΡΙΚ-Τι διαμηνύει για τους μισθούς των υπαλλήλων ο Κεραυνός
Ετήσια αύξηση 4,2% στη βιομηχανική παραγωγή τον Ιανουάριο-Οι σημαντικότερες θετικές μεταβολές