Με ζημιές έκλεισε το ΧΑΚ την Δευτέρα

Με ζημιές έκλεισε την το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου (ΧΑΚ) κατά την πρώτη συνεδρία της εβδομάδας. 
 
Ωθούμενος κυρίως από τις πιέσεις στους τίτλους της Τράπεζας Κύπρου, ο Γενικός Δείκτης κατέγραψε απώλειες σε ποσοστό 0,38% κλείνοντας στις 62,33 μονάδες. Ο Δείκτης FTSE/CySE 20 υποχώρησε στις 37,32 μονάδες, παρουσιάζοντας ανάλογη πτώση, σε ποσοστό 0,37%. Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στις € 105.488,02.
 
Με απώλειες έκλεισαν σχεδόν όλοι οι επιμέρους χρηματιστηριακοί δείκτες, πλην των Επενδυτικών που παρέμειναν αμετάβλητες. Η Κύρια Αγορά έκλεισε με ζημιές σε ποσοστό 0,37% και τα Ξενοδοχεία με ζημιές σε ποσοστό 0,14%. Με αμελητέα πτώση 0,01% έκλεισε η Εναλλακτική Αγορά.
 
 
Το μεγαλύτερο επενδυτικό ενδιαφέρον παρουσίασαν οι τίτλοι της Τράπεζας Κύπρου με €52.988,53 (πτώση 2,98% - τιμή κλεισίματος €1,17). Ακολούθησαν οι μετοχές της Τσιμεντοποιίας Βασιλικού με €31.970, (πτώση 0,75% – τιμή κλεισίματος €2,66), της Logicom με €11.153,23 (άνοδος 2,14% - τιμή κλεισίματος €1,43), της Ελληνικής Τράπεζας με €3.885 (χωρίς μεταβολή – τιμή κλεισίματος €0,70) και της Πανδώρα Επενδύσεις με €1.813,63 (άνοδος 2,99% - τιμή κλεισίματος €0,07).
 
 
Από τις μετοχές που έτυχαν διαπραγμάτευσης, 2 κινήθηκαν ανοδικά, 4 πτωτικά και 6 παρέμειναν αμετάβλητες. Ο αριθμός των συναλλαγών ανήλθε στις 95.
 
Εξάλλου, το ΧΑΚ ανακοίνωσε την εισαγωγή στη ΝΕΑ Αγορά του ΧΑΚ, 886.222 Συνήθων Μετοχών της εταιρείας MAGEAN HOLDING PLC με ονομαστική αξία €1,15 και με τιμή εισαγωγής €3,07 η κάθε μια, σύμφωνα με το Άρθρο 58(1) του Νόμου του ΧΑΚ.  Η εισαγωγή γίνεται με τη μέθοδο της ιδιωτικής τοποθέτησης και ο Σύμβουλος Εισαγωγής της εταιρείας είναι η εταιρεία Markos Drakos Consultants Ltd.
 
                                               
Η Εταιρεία MAGEAN HOLDING PLC συστάθηκε στις 18 Οκτωβρίου 2006 με αριθμό εγγραφής ΗΕ185775.  Σύμφωνα με το Πληροφοριακό Έγγραφο της εταιρείας, οι κύριες δραστηριότητες της είναι η παραγωγή και διανομή κατεψυγμένων προϊόντων αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής.
 
Η διαπραγμάτευση των πιο πάνω αξιών θα πραγματοποιείται σε Ευρώ (€) και θα αρχίσει την Τρίτη, 5 Φεβρουαρίου 2019.  Οι τίτλοι του εκδότη θα διαπραγματεύονται στην Αγορά Διαπραγμάτευσης του και θα παρουσιάζονται στους πίνακες διαπραγμάτευσης και στα δελτία τιμών με τη Σήμανση (Σ), εφόσον η Έκθεση Ελεγκτών επί των τελευταίων οικονομικών καταστάσεων παρουσιάζει Ουσιώδη Αβεβαιότητα σε σχέση με τη Συνεχιζόμενη Δραστηριότητα και Γνώμη με Επιφύλαξη.
 
Διευκρινίζεται ότι το Συμβούλιο θα προβεί σε αφαίρεση της Σήμανσης (Σ) από τους πίνακες διαπραγμάτευσης και τα δελτία τιμών, όταν διαπιστώσει ότι οι λόγοι που οδήγησαν στην παρουσίαση της σήμανσης στις αξίες των πιο πάνω εκδοτών, θα έχουν εκλείψει.
 
Το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου θα αναλάβει την τήρηση του μητρώου της πιο πάνω εταιρείας στο Κεντρικό Αποθετήριο/ Μητρώο του ΧΑΚ.
 
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Επίτροποι ΚΟΑΠ και Ορεινών Κοινοτήτων σε κοινή προσπάθεια στήριξης αγροτικής οικονομίας
Χαμός στην Βουλή για το ΡΙΚ... Βολές για σκοπιμότητες, προσωπικές ατζέντες και μαύρες λίστες
Καταργείται η φορολόγηση εισοδήματος στο φιλοδώρημα υπαλλήλων με σύμβαση στη Δημόσια Υπηρεσία
«Αυτή η Κυβέρνηση δεν θα ακολουθήσει πολιτικές που οδήγησαν την Κύπρο στα κοινωνικά παντοπωλεία»
Με κέρδη έκλεισε το ΧΑΚ την Πέμπτη
Ελεγκτική Υπηρεσία: Μη διενέργεια ελέγχου σε όλες τις περιπτώσεις εσόδων της Γ.Δ. Ανάπτυξης
Συμψηφισμός ποσού ύψους €551,8 εκατομμυρίων από την Κυβέρνηση μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου 2024
Κεραυνός... on fire: «Πολιτικές που άφησαν καμένη γη και κούρεμα-Δεν είναι κανείς σε θέση να μας δώσει μαθήματα»
Δεσμεύτηκαν οι τραπεζικοί λογαριασμοί του ΡΙΚ-Τι διαμηνύει για τους μισθούς των υπαλλήλων ο Κεραυνός
Ετήσια αύξηση 4,2% στη βιομηχανική παραγωγή τον Ιανουάριο-Οι σημαντικότερες θετικές μεταβολές