Χ. Διογένους: Το 2019 στοχεύουμε ακόμη πιο ψηλά

Πιθανή μικρή αύξηση στην αγορά καινούργιων οχημάτων προβλέπει η CEO της Unicars Ltd, Χριστιάννα Διογένους, νοουμένου ότι εγκριθούν τα νέα νομοσχέδια που έχουν προωθηθεί στη Βουλή, δίνοντας κίνητρο στους καταναλωτές να στραφούν σε αυτοκίνητα νέας τεχνολογίας με χαμηλές εκπομπές ρύπων.

Μιλώντας στο InBusinessNews, ανέφερε ότι «οι τάσεις του 2018 θα συνεχιστούν και τη νέα χρονιά στην αγορά αυτοκίνητων, ιδιαίτερα εφόσον θα συνεχίσουν να υπάρχουν οι στρεβλώσεις που ευνοούν τις εισαγωγές μεταχειρισμένων αυτοκινήτων». 

Όσον αφορά τα πλάνα για το 2019, η Unicars στοχεύει ακόμη πιο ψηλά με γνώμονα τα σημαντικά λανσαρίσματα που προτίθεται να παρουσιάσει, ακόμη και σε νέες πρωτοπόρες κατηγορίες.

Πιθανή μικρή άνοδος στα καινούργια

Πώς αναμένεται να κινηθεί η αγορά του αυτοκινήτου κατά το 2019; 
Η συνολική αγορά κατά το 2018 παρουσίασε αύξηση συγκρινόμενη με το 2017, αλλά η μεγαλύτερη αύξηση προήλθε από τα εισαγόμενα μεταχειρισμένα, τα οποία σύμφωνα με τα τελευταία επίσημα στατιστικά αποτελούν πλέον περίπου το 70% της αγοράς. Η αγορά καινούργιων οχημάτων δεν παρουσίασε καμιά αύξηση, τουναντίον υπάρχει ενδεχόμενο να παρουσιάσει και μικρή μείωση. Οι τάσεις του 2018 θα συνεχιστούν και τη νέα χρονιά, ιδιαίτερα εφόσον θα συνεχίσουν να υπάρχουν οι στρεβλώσεις που ευνοούν τις εισαγωγές μεταχειρισμένων αυτοκινήτων.

Σε αντίθετη περίπτωση, τότε προσβλέπουμε σε μια μικρή άνοδο της αγοράς σε ό,τι αφορά τα καινούργια οχήματα. Αναφορικά με τα SUV η αυξητική τους τάση θα συνεχιστεί, ενώ η αγορά θα αρχίσει επίσης να ασχολείται ακόμη περισσότερο με το είδος του κινητήρα σε σχέση με την κατανάλωση και τους ρύπους.

Αναμένεται επίσης η στροφή του ενδιαφέροντος προς αυτοκίνητα με εναλλακτικές πηγές ενέργειας όπως τα υβριδικά, τα ηλεκτρικά, κ.ο.κ.

Μικρή διόρθωση στην αγορά 

Πώς επηρεάζουν την αγορά οι νέες νομοθεσίες που θα εγκριθούν για τα αυτοκίνητα;
Οι νέες νομοθεσίες που βρίσκονται σε εξέλιξη σκοπό έχουν την προώθηση οχημάτων με χαμηλές εκπομπές ρύπων, όπως επίσης και να μπουν κάποια περιβαλλοντικά κριτήρια τα οποία θα περιορίσουν τις ανεξέλεγκτες εισαγωγές γερασμένων οχημάτων τα οποία δεν ανταποκρίνονται, ούτε στις τελευταίες τεχνολογίες αναφορικά με τις εκπομπές ρύπων, ούτε και σε θέματα ασφάλειας.

Με τα πιο πάνω, το κράτος στοχεύει στη μείωση των τοπικών ρύπων προς όφελος της υγείας των πολιτών αλλά και για να αποφύγει ποινές που επιβάλλονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και αφορούν την μη επίτευξη των στόχων μείωσης των ρύπων, που κατά κύριο λόγο προέρχονται από τις μεταφορές.

Εάν τελικά εγκριθούν τα νέα νομοσχέδια ως έχουν, ευελπιστούμε ότι θα υπάρξει μερική διόρθωση στην αγορά με τον κόσμο να στρέφεται σε αυτοκίνητα νέας τεχνολογίας με χαμηλές εκπομπές ρύπων που ταυτόχρονα θα παρέχουν και περισσότερη παθητική και ενεργητική ασφάλεια και θα είναι και γενικότερα πιο οικονομικά. Αυτό πιθανόν να φέρει μία μικρή αύξηση στην αγορά καινούργιων οχημάτων. 


Σημαντικά λανσαρίσματα σε νέες κατηγορίες

Τι να αναμένουμε για τον δικό σας όμιλο και ποιοι οι στόχοι σας το 2019;

Ως Unicars στοχεύουμε σε μια ακόμη δυνατή χρονιά. Το 2018 πετύχαμε σημαντικά μεγαλύτερη αύξηση σε σχέση με το πώς κινήθηκε η αγορά, γι’ αυτό και το 2019, στοχεύουμε ακόμη πιο ψηλά με γνώμονα τα σημαντικά λανσαρίσματα που θα έχουμε να παρουσιάσουμε ακόμη και σε νέες πρωτοπόρες κατηγορίες.

Στόχος μας είναι η ενδυνάμωση των μεριδίων αγοράς μας, και παράλληλα η αναβάθμιση των υπηρεσιών που προσφέρονται μετά την πώληση του αυτοκινήτου.

Δειτε Επισης

Μέτρο ενίσχυσης με ετήσιο προϋπολογισμό €1.400.000 για ζημιές από θεομηνίες στην γεωργία
Με κόστος 1,2 εκατ. «ανασχηματίζει» με ηλεκτρικά τον στόλο οχημάτων του Υπουργικού η Κυβέρνηση
Το αναθεωρημένο νομοσχέδιο για το FDI screening και η δυστοκία της Κύπρου για συμμόρφωση
Κέρδη 1,51% κατέγραψε το ΧΑΚ
«Go Live» για την παράλληλη διαπραγμάτευση κυπριακών ομολόγων ΕΜΤΝ
Προσέλκυση νέων επενδυτών...«Κεφάλαιο κίνησης σε επιχειρήσεις, θα ενσωματωθούν και συγκεκριμένα κίνητρα»
Περιμένει παραγωγική συζήτηση με τα κόμματα για τις πολλαπλές συντάξεις ο Κεραυνός...«Αυτό νομίζω ότι είναι ανέκδοτο να το λέμε»
Ικανοποίηση Κεραυνού για Fiscal Monitor του ΔΝΤ-«Επαναβεβαιώνεται η πολύ καλή πορεία της οικονομίας μας»
ΔΝΤ: Η Κύπρος θα «πιάσει» νωρίτερα το όριο 60% στον δείκτη δημόσιου χρέους
ΟΕΒ: Απαράδεκτες απεργίες σε εταιρείες μηχανολογικών και ηλεκτρολογικών έργων-Συντεχνίες «τιμωρούν» τις επιχειρήσεις