Μ. Ζαβός: Σταθερά στην ανάπτυξη έργων υψηλών προδιαγραφών

Η ανοδική πορεία της αγοράς ακινήτων θα συνεχιστεί και το 2019, καθώς η σταθερότητα και η ασφάλεια που παρέχει η Κύπρος θα εξακολουθεί να προσελκύει ξένους επενδυτές, τόσο για επαγγελματικά όσο και για οικιστικά ακίνητα. Ο CEO του Ομίλου D. Zavos, Μιχάλης Ζαβός, επισημαίνει στο InBusinessNews πως τα ποιοτικά αυτά χαρακτηριστικά που προσφέρει η Κύπρος θα πρέπει να διαφυλαχθούν ως κόρην οφθαλμού, όπως επίσης και η σταθερότητα του χρηματοπιστωτικού τομέα.

Σε ό,τι αφορά τον Όμιλο, ο κ. Ζαβός υπογραμμίζει ότι θα συνεχίσει και το 2019 να αναπτύσσει ποιοτικά έργα, ενώ παράλληλα θα προχωρήσει και στην ανάπτυξη έργων κοινωνικού χαρακτήρα, κυρίως σε οικιστικές αναπτύξεις για νεαρά ζευγάρια που αναζητούν οικονομική στέγη.

Διαβάστε ακόμα: Α. Λοΐζου: Γιατί ο Υφυπουργός Τουρισμού πρέπει να είναι τεχνοκράτης

Διαβάστε ακόμα: Παπαντωνίου: Έντονος ανταγωνισμός στις υπεραγορές το 2019

Πως αναμένετε να κινηθεί η αγορά των ακινήτων κατά το 2019; Ποιες οι σημαντικές τάσεις θα πρέπει να παρακολουθούμε το 2019;
Προβλέπω πως η αγορά των ακινήτων θα συνεχίσει να καταγράφει ανοδική πορεία και το 2019. Υπάρχει σοβαρό ενδιαφέρον από ξένους επενδυτές για επενδύσεις στην Κύπρο, καθώς η Κύπρος θεωρείται ασφαλή χώρα με πολλά πλεονεκτήματα και ανέσεις. Αξίζει να σημειωθεί ότι το ενδιαφέρον ξένων εταιρειών να μεταφέρουν τις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες στην Κύπρο, ενισχύει ακόμη περισσότερο την πώληση και ενοικίαση τόσο επαγγελματικών όσο και οικιστικών ακινήτων. Τα ποιοτικά χαρακτηριστικά που προσφέρει η Κύπρος είναι η ασφάλεια και η σταθερότητα, κάτι που απουσιάζουν στην ευρύτερη περιοχή και ειδικότερα στις χώρες που γειτνιάζουν με την Κύπρο. Συνεπώς τα δύο αυτά στοιχεία θα πρέπει να διαφυλαχτούν, όπως επίσης θα πρέπει να διαφυλαχθεί και η σταθερότητα του τραπεζιτικού τομέα ώστε να αποφευχθούν δυσάρεστες εξελίξεις όπως αυτές που βιώσαμε το 2013 και οι οποίες είχαν οδηγήσει την χώρα μας στα όρια χρεοκοπίας.
Ένα άλλο σημαντικό στοιχείο που αυξάνει την αξία ακινήτων όπως και τη ζήτηση, είναι τα χαμηλά επιτόκια τα οποία από ό,τι φαίνεται δεν πρόκειται να αυξηθούν σύντομα σε σημείο που να επηρεάσουν την αγορά ακινήτων.

Τι να αναμένουμε για τον δικό σας όμιλο το 2019; Οι στόχοι σας το 2019;
Ο όμιλος μας αναμένει πως το 2019 θα είναι ακόμη μια καλή χρονιά που θα περιλαμβάνει ποιοτικά έργα, καθώς τα ακίνητα που αναπτύσσουμε είναι κυρίως ποιοτικά που προσφέρουν υπηρεσίες υψηλών προδιαγραφών, κάτι που αναβαθμίζει και την υποδομή της χώρας μας. Είναι γεγονός πως έργα της εμβέλειας των Del Mar και Address, που αναπτύσσει ο Όμιλος μας, αναβαθμίζουν την υποδομή της Λεμεσού και ανεβάζουν τον πήχη για πιο ποιοτικά- σημαντικά έργα, έργα εφάμιλλα με αυτά μεγάλων πόλεων της Ευρώπης και όχι μόνο. Ταυτόχρονα με τα πιο πάνω, στα σχέδια μας περιλαμβάνεται και η ανάπτυξη ορισμένων έργων τα οποία θα έχουν καθαρά κοινωνικό χαρακτήρα αφού θα αποτείνονται σε χαμηλά στρώματα της κοινωνίας, όπως για παράδειγμα νεαρά ζευγάρια που θέλουν μία οικονομική στέγη, σε περιοχές όπου η γη είναι φθηνότερη.

Πόσο μεγάλο είναι το ενδιαφέρον για επενδύσεις σε high end ακίνητα από ξένους στην Κύπρο; Από ποιες χώρες προέρχεται το μεγαλύτερο ενδιαφέρον;
Είναι γεγονός πως τα λεγόμενα ‘’high-end’’ ακίνητα προσελκύουν το ενδιαφέρον ξένων αγοραστών,  πολύ περισσότερο από ό,τι το ενδιαφέρον ντόπιων αγοραστών των οποίων η αγοραστική δύναμη είναι πολύ πιο χαμηλή. Το ενδιαφέρον αυτό προέρχεται από αγοραστές κυρίως από Ρωσία, Μέση Ανατολή και Κίνα αλλά και από άλλες χώρες συμπεριλαμβανομένου και ευρωπαϊκών. Οι εν λόγω αγοραστές επιζητούν ένα ποιοτικό και καλοσχεδιασμένο έργο, σε μία χώρα που διαθέτει υπέροχο κλίμα και προσφέρει ασφάλεια και γενικότερα ποιοτική ζωή.

Δειτε Επισης

Οι νέοι κανόνες που ενέκρινε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για καταπολέμηση του ξεπλύματος
Επ. Θεσμών: 6+1 προτάσεις νόμου για πολλαπλές συντάξεις-όριο συνταξιοδότησης κρατικών αξιωματούχων
Σε αναμονή για κατεπείγουσα εξέταση του προϋπολογισμού του ΤΕΠΑΚ η Βουλή
Η Ευρωβουλή ενέκρινε την οδηγία για την εργασία σε διαδικτυακές πλατφόρμες
Παρατείνεται για ακόμη ένα χρόνο η χρηματοδότηση των ελλειμμάτων του ΟΚΥπΥ-Ο λόγος της απόφασης
Αυξάνεται στα €250 το πασχαλινό επίδομα για χαμηλοσυνταξιούχους
Βουλή: Ζητά επαναπροκήρυξη Σχεδίου ρύθμισης οφειλών προσφύγων
Θετικά τα αποτελέσματα ελέγχου της Υπηρεσίας Προστασίας Καταναλωτή σε περίπτερα
Θεσμοθετεί απευθείας διάλογο με το επιχειρείν η Κυβέρνηση-Επιβεβλημένη η ενίσχυση της φήμης της Κύπρου
Αποχωρεί από την ΟΕΒ μετά από 41 χρόνια ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής Κώστας Χριστοφίδης