€180,000 τον χρόνο για τις πινακίδες στο οδικό δίκτυο

Στα €180.000 ανέρχεται το ετήσιο κόστος των εργασιών για την επιδιόρθωση ή/και αντικατάσταση πινακίδων από δυστυχήματα, βανδαλισμούς και φυσικές φθορές στο οδικό δίκτυο, ανέφερε η υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, εξηγώντας ότι πρόκειται για κόστος το οποίο επιβαρύνεται το Τμήμα Δημοσίων Έργων.

Απαντώντας σε ερώτηση στη Βουλή η Βασιλική Αναστασιάδου επεσήμανε ότι το θέμα της πρόκλησης ζημιών και βανδαλισμών σε πινακίδες αλλά και σε άλλο εξοπλισμό του οδικού δικτύου, δυστυχώς είναι καθημερινό φαινόμενο, τονίζοντας ότι, παρόλα αυτά το Τμήμα Δημοσίων Έργων προβαίνει σε επιδιορθώσεις/αντικαταστάσεις των πινακίδων.  

Η κ. Αναστασιάδου σημείωσε ότι σε πολλές περιπτώσεις οι βανδαλισμοί γίνονται 1-2 μέρες μετά από την επιδιόρθωση/αντικατάσταση των πινακίδων.

Σύμφωνα με την υπουργό, «τα συνεργεία των Επαρχιακών Μηχανικών του Τμήματος Δημοσίων Έργων, επιθεωρούν σε καθημερινή βάση τόσο τους αυτοκινητόδρομους όσο και το υπόλοιπο οδικό δίκτυο και προβαίνουν σε συντήρηση της οδικής σήμανσης (καθαρισμό πινακίδων από γκράφιτι, βανδαλισμούς, αντικατάσταση κτυπημένων πινακίδων από δυστυχήματα κτλ.)».

Όσον αφορά τους βανδαλισμούς σε πινακίδες στο οδικό δίκτυο της Επαρχίας Αμμοχώστου, συνεργεία του Επαρχιακού Μηχανικού Δημοσίων Έργων Αμμοχώστου έχουν προβεί στην αντικατάσταση αρκετών σημάτων τροχαίας ενώ θα συνεχιστούν οι εργασίες επιδιόρθωσης ή/και αντικατάστασης και πληροφοριακών/κατευθυντήριων πινακίδων, πρόσθεσε η κ. Αναστασιάδου.

Καταληκτικά, η υπουργός Μεταφορών είπε ότι όσον αφορά το ετήσιο παγκόσμιο κόστος των εργασιών για την επιδιόρθωση ή/και αντικατάσταση πινακίδων από δυστυχήματα, βανδαλισμούς και φυσικές φθορές στο οδικό δίκτυο ανέρχεται περίπου στα €180.000,00, κόστος το οποίο επιβαρύνεται το Τμήμα Δημοσίων Έργων.

Δειτε Επισης

Με κόστος 1,2 εκατ. «ανασχηματίζει» με ηλεκτρικά τον στόλο οχημάτων του Υπουργικού η Κυβέρνηση
Το αναθεωρημένο νομοσχέδιο για το FDI screening και η δυστοκία της Κύπρου για συμμόρφωση
Κέρδη 1,51% κατέγραψε το ΧΑΚ
«Go Live» για την παράλληλη διαπραγμάτευση κυπριακών ομολόγων ΕΜΤΝ
Προσέλκυση νέων επενδυτών...«Κεφάλαιο κίνησης σε επιχειρήσεις, θα ενσωματωθούν και συγκεκριμένα κίνητρα»
Περιμένει παραγωγική συζήτηση με τα κόμματα για τις πολλαπλές συντάξεις ο Κεραυνός...«Αυτό νομίζω ότι είναι ανέκδοτο να το λέμε»
Ικανοποίηση Κεραυνού για Fiscal Monitor του ΔΝΤ-«Επαναβεβαιώνεται η πολύ καλή πορεία της οικονομίας μας»
ΔΝΤ: Η Κύπρος θα «πιάσει» νωρίτερα το όριο 60% στον δείκτη δημόσιου χρέους
ΟΕΒ: Απαράδεκτες απεργίες σε εταιρείες μηχανολογικών και ηλεκτρολογικών έργων-Συντεχνίες «τιμωρούν» τις επιχειρήσεις
Καλύτερες οι εκτιμήσεις του ΔΝΤ για την κυπριακή οικονομία-Ικανοποίηση Υπουργείου Οικονομικών