Στα δέκα πιο ισχυρά διαβατήρια το κυπριακό

Μεταξύ των χωρών με τα ισχυρότερα διαβατήρια του κόσμου συγκαταλέγεται η Κύπρος, βάσει του Passport Index. Στην κορυφή της συγκεκριμένης κατάταξης, η οποία καταρτίζεται από την Arton Capital με βάση τις χώρες που μπορεί να ταξιδέψει ο κάτοχος ενός διαβατηρίου χωρίς βίζα, βρίσκονται για πρώτη φορά τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. 

Σύμφωνα με το Passport Index, οι κάτοχοι διαβατηρίων από τα ΗΑΕ μπορούν να ταξιδέψουν χωρίς βίζα σε 167 χώρες (84% των χωρών του κόσμου). Οι υπόλοιπες χώρες που συμπληρώνουν την πρώτη δεκάδα με τα ισχυρότερα διαβατήρια του κόσμου έχουν ως εξής

10. ΚΥΠΡΟΣ
Οι κάτοχοι των συγκεκριμένων διαβατηρίων μπορούν να ταξιδέψουν χωρίς βίζα σε 120 χώρες, ενώ θα χρειαστούν βίζα κατά την άφιξη σε 37 χώρες. Τέλος, θα χρειαστούν βίζα για να ταξιδέψουν σε 41 χώρες. Επίσης στην 10η θέση βρίσκεται το Λίχτενστάιν.


9. ΡΟΥΜΑΝΙΑ
Οι κάτοχοι των συγκεκριμένων διαβατηρίων μπορούν να ταξιδέψουν χωρίς βίζα σε 116 χώρες, ενώ θα χρειαστούν βίζα κατά την άφιξη σε 42 χώρες. Τέλος, θα χρειαστούν βίζα για να ταξιδέψουν σε 40 χώρες. Επίσης στην 9η θέση βρίσκεται η Βουλγαρία.

8. ΕΣΘΟΝΙΑ
Οι κάτοχοι των συγκεκριμένων διαβατηρίων μπορούν να ταξιδέψουν χωρίς βίζα σε 119 χώρες, ενώ θα χρειαστούν βίζα κατά την άφιξη σε 41 χώρες. Τέλος, θα χρειαστούν βίζα για να ταξιδέψουν σε 38 χώρες.

7. ΜΑΛΑΙΣΙΑ
Οι κάτοχοι των συγκεκριμένων διαβατηρίων μπορούν να ταξιδέψουν χωρίς βίζα σε 121 χώρες, ενώ θα χρειαστούν βίζα κατά την άφιξη σε 40 χώρες. Τέλος, θα χρειαστούν βίζα για να ταξιδέψουν σε 37 χώρες. Επίσης στην 7η θέση βρίσκονται οι: Σλοβενία, Πολωνία, Λιθουανία, Σλοβακία, Λετονία και Αυστραλία.

6. ΜΑΛΤΑ
Οι κάτοχοι των συγκεκριμένων διαβατηρίων μπορούν να ταξιδέψουν χωρίς βίζα σε 122 χώρες, ενώ θα χρειαστούν βίζα κατά την άφιξη σε 40 χώρες. Τέλος, θα χρειαστούν βίζα για να ταξιδέψουν σε 36 χώρες. Επίσης στην 6η θέση βρίσκονται οι: Μάλτα, Ισλανδία και Νέα Ζηλανδία

5. ΤΣΕΧΙΑ
Οι κάτοχοι των συγκεκριμένων διαβατηρίων μπορούν να ταξιδέψουν χωρίς βίζα σε 122 χώρες, ενώ θα χρειαστούν βίζα κατά την άφιξη σε 41 χώρες. Τέλος, θα χρειαστούν βίζα για να ταξιδέψουν σε 35 χώρες. Επίσης στην 5η θέση βρίσκεται η Ουγγαρία.

4. ΕΛΛΑΔΑ
Οι κάτοχοι των συγκεκριμένων διαβατηρίων μπορούν να ταξιδέψουν χωρίς βίζα σε 122 χώρες, ενώ θα χρειαστούν βίζα κατά την άφιξη σε 42 χώρες. Τέλος, θα χρειαστούν βίζα για να ταξιδέψουν σε 34 χώρες. Επίσης στην 4η θέση βρίσκονται οι: Βέλγιο, Αυστρία, Ιαπωνία, Πορτογαλία, Ελβετία, Ην. Βασίλειο, Ιρλανδία και Καναδάς.

3. ΔΑΝΙΑ
Οι κάτοχοι των συγκεκριμένων διαβατηρίων μπορούν να ταξιδέψουν χωρίς βίζα σε 126 χώρες, ενώ θα χρειαστούν βίζα κατά την άφιξη σε 39 χώρες. Τέλος, θα χρειαστούν βίζα για να ταξιδέψουν σε 33 χώρες. Επίσης στην 3η θέση βρίσκονται οι: Δανία, Σουηδία, Φινλανδία, Λουξεμβούργο, Γαλλία, Ιταλία, Ολλανδία, Ισπανία, Νορβηγία, Ν. Κορέα και ΗΠΑ.

2. ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ
Οι κάτοχοι των συγκεκριμένων διαβατηρίων μπορούν να ταξιδέψουν χωρίς βίζα σε 127 χώρες, ενώ θα χρειαστούν βίζα κατά την άφιξη σε 39 χώρες. Τέλος, θα χρειαστούν βίζα για να ταξιδέψουν σε 32 χώρες. Επίσης στην 2η θέση βρίσκεται η Γερμανία.

1. ΗΝ. ΑΡΑΒΙΚΑ ΕΜΙΡΑΤΑ
Οι κάτοχοι των συγκεκριμένων διαβατηρίων μπορούν να ταξιδέψουν χωρίς βίζα σε 113 χώρες, ενώ θα χρειαστούν βίζα κατά την άφιξη σε 54 χώρες. Τέλος, θα χρειαστούν βίζα για να ταξιδέψουν σε 31 χώρες.

ΠΗΓΗ: fortunegreece.com

Δειτε Επισης

Το παζλ της απασχόλησης στο Δημόσιο-Οι μόνιμοι, οι αορίστου και ορισμένου χρόνου και πόσοι οι ωρομίσθιοι
Οι νέοι κανόνες που ενέκρινε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για καταπολέμηση του ξεπλύματος
Επ. Θεσμών: 6+1 προτάσεις νόμου για πολλαπλές συντάξεις-όριο συνταξιοδότησης κρατικών αξιωματούχων
Σε αναμονή για κατεπείγουσα εξέταση του προϋπολογισμού του ΤΕΠΑΚ η Βουλή
Η Ευρωβουλή ενέκρινε την οδηγία για την εργασία σε διαδικτυακές πλατφόρμες
Παρατείνεται για ακόμη ένα χρόνο η χρηματοδότηση των ελλειμμάτων του ΟΚΥπΥ-Ο λόγος της απόφασης
Αυξάνεται στα €250 το πασχαλινό επίδομα για χαμηλοσυνταξιούχους
Βουλή: Ζητά επαναπροκήρυξη Σχεδίου ρύθμισης οφειλών προσφύγων
Θετικά τα αποτελέσματα ελέγχου της Υπηρεσίας Προστασίας Καταναλωτή σε περίπτερα
Θεσμοθετεί απευθείας διάλογο με το επιχειρείν η Κυβέρνηση-Επιβεβλημένη η ενίσχυση της φήμης της Κύπρου