Αρνητικό σερί στο ΧΑΚ

Αρνητικά, για τρίτη συνεχόμενη συνεδρία, έκλεισε την Πέμπτη 22 Νοεμβρίου το Χρηματιστήριο. Ο Γενικός Δείκτης υποχώρησε στις 66,35 μονάδες, παρουσιάζοντας αμελητέες απώλειες σε ποσοστό 0,09%.
 
Ο Δείκτης FTSE/CySE 20 κατέγραψε πτώση, σε ποσοστό 0,10%, κλείνοντας στις 39,73 μονάδες. Η αξία των συναλλαγών περιορίστηκε σε μόλις €22.569.
 
Αναφορικά με τους επιμέρους χρηματιστηριακούς Δείκτες, κέρδη σημειώνει η Κύρια Αγορά σε ποσοστό 0,05% και οι Επενδυτικές 0,39%.

Απώλειες παρουσίασαν τα Ξενοδοχεία σε ποσοστό 0,37% και η Εναλλακτική Αγορά με 0,20%.
 
Το μεγαλύτερο επενδυτικό ενδιαφέρον προσέλκυσαν οι τίτλοι της Τράπεζας Κύπρου με €7.205 (χωρίς μεταβολή - τιμή κλεισίματος €1,70). Ακολούθησαν οι μετοχές της Τσιμεντοποιΐας Βασιλικού με €5.659 (χωρίς μεταβολή – τιμή κλεισίματος €2,56), της Salamis Tours με €3.725 (χωρίς μεταβολή – τιμή κλεισίματος €0,60), της KEO με €2.692 (πτώση 8,59% - τιμή κλεισίματος €1,17) και της Atlantic Insurance με €1.414 (χωρίς μεταβολή – τιμή κλεισίματος €1,36).
 
Από τις μετοχές που έτυχαν διαπραγμάτευσης, τρεις κινήθηκαν ανοδικά, τρεις πτωτικά και τέσσερις παρέμειναν αμετάβλητες. Ο αριθμός των συναλλαγών περιορίστηκε σε 23.
 
Εξάλλου, το Χρηματιστήριο ανακοίνωσε την εισαγωγή 200 Ομολόγων της εταιρείας INZHSYSTEMS LTD σύμφωνα με το Άρθρο 58(1) του Νόμου του ΧΑΚ στην Αγορά Ομολόγων των Νεοαναπτυσσόμενων Εταιρειών (Ν.Ε.Α.) του ΧΑΚ.
 
Αναφέρει ότι η εταιρεία INZHSYSTEMS LTD με την έκδοση και την εισαγωγή των Ομολόγων στο ΧΑΚ σκοπεύει να χρηματοδοτήσει το πρόγραμμα εξοικονόμησης ενέργειας στην Ρωσία, το οποίο θα υλοποιηθεί από την εταιρεία LLC InzhSistemy, μία εταιρεία παροχής ενέργειας, η οποία ειδικεύεται σε έργα που αφορούν την μείωση της ηλεκτρικής κατανάλωσης π.χ αφαίρεση παλαιών και εγκατάσταση νέων λαμπτήρων για εξοικονόμηση ενέργειας κτλ.
 
Η διαπραγμάτευση των πιο πάνω αξιών θα πραγματοποιείται σε Eυρώ (€) και θα αρχίσει την Τρίτη, 27 Νοεμβρίου 2018.

Το Χρηματιστήριο αναφέρει ότι θα αναλάβει την τήρηση του μητρώου της πιο πάνω εταιρείας στο Κεντρικό Αποθετήριο/Μητρώο του ΧΑΚ.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Σχέδια ενίσχυσης για «χρωματισμένο» γεωργικό πετρέλαιο-Οι δικαιούχοι και ο τρόπος υποβολής των αιτήσεων
Ρίχνουν μαύρο στις συχνότητες του ΡΙΚ για μία ώρα οι εργαζόμενοι στο ίδρυμα
Επίτροποι ΚΟΑΠ και Ορεινών Κοινοτήτων σε κοινή προσπάθεια στήριξης αγροτικής οικονομίας
Χαμός στην Βουλή για το ΡΙΚ... Βολές για σκοπιμότητες, προσωπικές ατζέντες και μαύρες λίστες
«Αυτή η Κυβέρνηση δεν θα ακολουθήσει πολιτικές που οδήγησαν την Κύπρο στα κοινωνικά παντοπωλεία»
Με κέρδη έκλεισε το ΧΑΚ την Πέμπτη
Ελεγκτική Υπηρεσία: Μη διενέργεια ελέγχου σε όλες τις περιπτώσεις εσόδων της Γ.Δ. Ανάπτυξης
Συμψηφισμός ποσού ύψους €551,8 εκατομμυρίων από την Κυβέρνηση μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου 2024
Κεραυνός... on fire: «Πολιτικές που άφησαν καμένη γη και κούρεμα-Δεν είναι κανείς σε θέση να μας δώσει μαθήματα»
Δεσμεύτηκαν οι τραπεζικοί λογαριασμοί του ΡΙΚ-Τι διαμηνύει για τους μισθούς των υπαλλήλων ο Κεραυνός