€210 εκατ. για στέγαση Κρατικών Υπηρεσιών σε 8 χρόνια

Μεγάλη ανομοιομορφία στα υφιστάμενα συμβόλαια ενοικίασης κτηρίων για στέγαση Κρατικών Υπηρεσιών διαπιστώθηκε από τον Κεντρικός Φορέας Στέγασης Κρατικών Υπηρεσιών (ΚΦΣΚΥ) ο οποίος μετά τη σύσταση του προώθησε άμεσα την ετοιμασία και τήρηση Μητρώου Κρατικών Ακινήτων και Ενοικιαζόμενων Ακινήτων και διευκόλυνε τη λήψη αποφάσεων για στέγαση Κρατικών Υπηρεσιών.

Ο ΚΦΣΚΥ προεδρεύεται από το Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων και αποτελείται από τους Γενικούς Διευθυντές των Υπουργείων Οικονομικών και Εσωτερικών και το Γενικό Λογιστή της Δημοκρατίας.

Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα η Υπουργός Μεταφορών Βασιλική Αναστασιάδου επισημαίνει πως αφού διαπιστώθηκε μεγάλη ανομοιομορφία στα υφιστάμενα συμβόλαια ενοικίασης, ο ΚΦΣΚΥ προχώρησε στον καθορισμό ενιαίας πολιτικής για στέγαση Κρατικών Υπηρεσιών. Μέσα στα πλαίσια καθορισμού ενιαίας πολιτικής ο ΚΦΣΚΥ ετοίμασε Προσχέδιο Πρότυπου/Τυττοποιημένου Ενοικιαστήριου Συμβολαίου το οποίο στάληκε στη Νομική Υπηρεσία για νομοτεχνικό έλεγχο ώστε να χρησιμοποιείται από τις Κρατικές Υπηρεσίες που στεγάζονται σε ενοικιαζόμενα κτήρια.
 
Επιπλέον ο ΚΦΣΚΥ σε συνεργασία με το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού και το Τμήμα Ηλεκτρομηχανολογικών Υπηρεσιών καθόρισε τον τρόπο με τον οποίο λαμβάνεται υπόψη η ενεργειακή απόδοση κτηρίων, ώστε να είναι εφικτή η σύγκριση κτηρίων με υψηλή, συνήθη ή χαμηλή ενεργειακή απόδοση.
Κατά τη διάρκεια της τετραετούς λειτουργίας του ΚΦΣΚΥ (Απρίλιος 2014- Δεκέμβριος 2017) εξετάστηκαν πέραν των 500 θεμάτων στέγασης Κρατικών Υπηρεσιών σε πέραν των 60 συνεδριών.

Στον πίνακα που παρατίθεται πιο κάτω φαίνεται το ποσό που πληρώνει το Κράτος για ενοίκια ανά έτος, από το 2010-2017:
Έτος Δαπάνη σε εκ. €
2010 29,1
2011 30,9
2012 30,2
2013 27,4
2014 23,2
2015 22,7
2016 22,8
2017 23,4
 
Ο ΚΦΣΚΥ καταργήθηκε στις 31/12/2017 με βάση την Απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου. Όσον αφορά τη νέα διαδικασία εξέτασης αιτημάτων στέγασης Κρατικών Υπηρεσιών κυκλοφόρησε η εγκύκλιος επιστολή του Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων με αρ. 5.28.80 και ημερομηνία 2 Ιανουαρίου 2018.
 

Δειτε Επισης

Το παζλ της απασχόλησης στο Δημόσιο-Οι μόνιμοι, οι αορίστου και ορισμένου χρόνου και πόσοι οι ωρομίσθιοι
Οι νέοι κανόνες που ενέκρινε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για καταπολέμηση του ξεπλύματος
Επ. Θεσμών: 6+1 προτάσεις νόμου για πολλαπλές συντάξεις-όριο συνταξιοδότησης κρατικών αξιωματούχων
Σε αναμονή για κατεπείγουσα εξέταση του προϋπολογισμού του ΤΕΠΑΚ η Βουλή
Η Ευρωβουλή ενέκρινε την οδηγία για την εργασία σε διαδικτυακές πλατφόρμες
Παρατείνεται για ακόμη ένα χρόνο η χρηματοδότηση των ελλειμμάτων του ΟΚΥπΥ-Ο λόγος της απόφασης
Αυξάνεται στα €250 το πασχαλινό επίδομα για χαμηλοσυνταξιούχους
Βουλή: Ζητά επαναπροκήρυξη Σχεδίου ρύθμισης οφειλών προσφύγων
Θετικά τα αποτελέσματα ελέγχου της Υπηρεσίας Προστασίας Καταναλωτή σε περίπτερα
Θεσμοθετεί απευθείας διάλογο με το επιχειρείν η Κυβέρνηση-Επιβεβλημένη η ενίσχυση της φήμης της Κύπρου