Με κέρδη ξεκινά την εβδομάδα το ΧΑΚ

Με κέρδη ξεκίνησε την εβδομάδα το Χρηματιστήριο με τον Γενικό Δείκτη να κλείνει στις 67,58 μονάδες, παρουσιάζοντας άνοδο σε ποσοστό 0,27%. 
 
Ο Δείκτης FTSE/CySE 20 παρουσίασε ελαφρώς μεγαλύτερα κέρδη, σε ποσοστό 0,37%, κλείνοντας στις 40,47 μονάδες. Η αξία των συναλλαγών περιορίστηκε στις €186.123, εκ των οποίων προσυμφωνημένες συναλλαγές σε μετοχές της εταιρείας Lordos United Plastics ύψους €89.954.
 
Κέρδη παρουσίασαν οι επιμέρους χρηματιστηριακοί δείκτες, με εξαίρεση τον τομέα των Ξενοδοχείων, ο οποίος έκλεισε με ζημιές 1,41%. Τα μεγαλύτερα κέρδη παρουσίασαν οι Επενδυτικές Εταιρείες με 1,99% και ακολούθησε η Κύρια Αγορά με 0,97% και η Εναλλακτική Αγορά με 0,02%.
 
Το μεγαλύτερο επενδυτικό ενδιαφέρον προσέλκυσαν οι τίτλοι της Lordos United Plastics με €89.954 (χωρίς μεταβολή – τιμή κλεισίματος €0,09). Ακολούθησαν οι τίτλοι της Τράπεζας Κύπρου με €43.155 (πτώση 1,78% - τιμή κλεισίματος €1,77), της Ελληνικής Τράπεζας με €29.317 (άνοδος 4,25% - τιμή κλεισίματος €0,73), της Τσιμεντοποιΐας Βασιλικού με €10.218 (άνοδος 0,77% - τιμή κλεισίματος €2,62) και της Logicom με €4.107 (χωρίς μεταβολή – τιμή κλεισίματος €1,37).
 
Από τις μετοχές που έτυχαν διαπραγμάτευσης, πέντε κινήθηκαν ανοδικά,πέντε πτωτικά και πέντε παρέμειναν αμετάβλητες. Ο αριθμός των συναλλαγών περιορίστηκε σε 81.
 
Εξάλλου το Χρηματιστήριο ανακοίνωσε την επικαιροποιημένη κατάσταση τήρησης Μητρώων Μη εισηγμένων Εταιρειών από το Κεντρικό Αποθετήριο / Μητρώο (ΚΑΜ). Ο συνολικός αριθμός των Μη- Εισηγμένων Μητρώων που τηρούνται μέχρι σήμερα από το ΚΑΜ, έχει ανέλθει στα εξήντα πέντε.
 
Ως εκ τούτου, σύμφωνα με τον περί Αξιών και Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου (Κεντρικό Αποθετήριο και Κεντρικό Μητρώο Αξιών) Νόμο οποιαδήποτε μεταβίβαση, ενεχυρίαση, αποδέσμευση ή άλλη επιβάρυνση και κάθε άλλη πράξη που αφορά στις αξίες αυτές, θα καταχωρίζεται στο ΚΑΜ.
 
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Αυξάνει την παρουσία της στην Τράπεζα Κύπρου η Helikon-Ποιοι οι μέτοχοι με πέραν του 5%
Παρατείνεται για ακόμη ένα χρόνο η χρηματοδότηση των ελλειμμάτων του ΟΚΥπΥ-Ο λόγος της απόφασης
Αυξάνεται στα €250 το πασχαλινό επίδομα για χαμηλοσυνταξιούχους
Σπάει τη σιωπή της και περνά στην αντεπίθεση η Kition-Εξαπολύει πυρά κατά Αλέξη Βαφεάδη
Στρατηγική μεγέθυνσης της θέσης της Alpha Bank στην Κύπρο-Ξανά στο νησί το Δ.Σ. του ομίλου
Κοντά σε απόκτηση των εργασιών της CNP η Ελληνική Τράπεζα-Κλειδώνει το deal
Lanitis Entertainment: Ανεβάζει το επίπεδο γαστρονομικής απόλαυσης στην πλατεία του Trilogy
Το restart του τραπεζικού τομέα της χώρας μας και το παράδειγμα της Τράπεζας Κύπρου
Εννέα μνηστήρες για την ανάπτυξη και λειτουργία του e-kalathi-Οι προσφοροδότες και τα ποσά που δήλωσαν
Nίκος Χριστοδουλίδης: Ορόσημο για τη σύγχρονη ιστορία του Δήμου Λευκωσίας το Κέντρο Αριστείας CYENS