Νέες πρωτοβουλίες για ακτοπλοϊκή σύνδεση Κύπρου – Ελλάδας

Νέες πρωτοβουλίες για την προώθηση του θέματος που αφορά την ακτοπλοϊκή σύνδεση Κύπρου – Ελλάδας, θα αναλάβει ο Επιχειρηματικός Σύνδεσμος Κύπρου – Ελλάδας.

Αυτό αποφάσισε την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου, το οποίο επανέλαβε την ανάγκη για θαλάσσια σύνδεση Κύπρου – Ελλάδας.

Στη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου κλήθηκαν και παρευρέθηκαν ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΔΗΣΥ κ. Νίκος Τορναρίτης και η βουλευτής του ΔΗΣΥ κα Αννίτα Δημητρίου, οι οποίοι έθεσαν το σχετικό θέμα στη Βουλή.

Με βάση την ενημέρωση των δύο βουλευτών, θα καταβληθεί προσπάθεια εκ μέρους των κυβερνήσεων Κύπρου και Ελλάδας για την εξασφάλιση επιχορήγησης της γραμμής από την Ε. Ένωση. Ήδη, όπως ανέφεραν, ενημέρωσαν σχετικά το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων και το Υφυπουργείο Ναυτιλίας της Κύπρου, τα οποία στηρίζουν και θα υποστηρίξουν το αίτημα.

Ταυτόχρονα, αναφέρθηκε ότι θα διεξαχθεί τεχνοοικονομική μελέτη για να εξεταστούν όλες οι παράμετροι που αφορούν το θέμα, ώστε στην Ε. Ένωση να υποβληθεί τεκμηριωμένη πρόταση. 

Τόσο ο κ. Τορναρίτης, όσο και η κα Δημητρίου επισήμαναν ότι είναι απαράδεκτο σήμερα η Κύπρος να είναι αποκλεισμένη από τη θάλασσα και να μην υπάρχει ναυτιλιακή γραμμή που να την ενώνει με την Ελλάδα. 

Θεωρούμε, πρόσθεσαν, ότι υπάρχει μεγάλος αριθμός πολιτών που επιθυμεί να ταξιδεύει με καράβι και να πηγαίνει στην Ελλάδα.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Επιχειρηματικού Συνδέσμου Κύπρου – Ελλάδας κ. Ιωσήφ Ιωσήφ είπε ότι η θαλάσσια σύνδεση Κύπρου – Ελλάδας αποτελεί πάγιο αίτημα του Συνδέσμου, ο οποίος και στο παρελθόν ανέλαβε πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση, αλλά λόγω του οικονομικού κόστους δεν κατέστη εφικτή αυτή η σύνδεση.

Ο κ. Ιωσήφ έδωσε ιδιαίτερη σημασία στα οικονομικά οφέλη μιας τέτοιας σύνδεσης, τονίζοντας ότι θα αποτελέσει παράθυρο για τα εμπορεύματα και τις εξαγωγές της Κύπρου προς την Ελλάδα και κατ’ επέκταση στην Ευρώπη.

Η θαλάσσια σύνδεση Κύπρου – Ελλάδας, πρόσθεσε, θα ενισχύσει τόσο την οικονομία όσο και τους πολίτες, γι’ αυτό ο Σύνδεσμος θα αναλάβει και νέες πρωτοβουλίες προς την επίτευξη αυτού του στόχου.

Οι πρωτοβουλίες αυτές θα αφορούν επαφές με τις κυβερνήσεις Κύπρου – Ελλάδας, αλλά και τα αρμόδια σώματα της Ε. Ένωσης.  
 

Δειτε Επισης

Σχέδια ενίσχυσης για «χρωματισμένο» γεωργικό πετρέλαιο-Οι δικαιούχοι και ο τρόπος υποβολής των αιτήσεων
Ρίχνουν μαύρο στις συχνότητες του ΡΙΚ για μία ώρα οι εργαζόμενοι στο ίδρυμα
Επίτροποι ΚΟΑΠ και Ορεινών Κοινοτήτων σε κοινή προσπάθεια στήριξης αγροτικής οικονομίας
Χαμός στην Βουλή για το ΡΙΚ... Βολές για σκοπιμότητες, προσωπικές ατζέντες και μαύρες λίστες
Καταργείται η φορολόγηση εισοδήματος στο φιλοδώρημα υπαλλήλων με σύμβαση στη Δημόσια Υπηρεσία
«Αυτή η Κυβέρνηση δεν θα ακολουθήσει πολιτικές που οδήγησαν την Κύπρο στα κοινωνικά παντοπωλεία»
Με κέρδη έκλεισε το ΧΑΚ την Πέμπτη
Ελεγκτική Υπηρεσία: Μη διενέργεια ελέγχου σε όλες τις περιπτώσεις εσόδων της Γ.Δ. Ανάπτυξης
Συμψηφισμός ποσού ύψους €551,8 εκατομμυρίων από την Κυβέρνηση μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου 2024
Κεραυνός... on fire: «Πολιτικές που άφησαν καμένη γη και κούρεμα-Δεν είναι κανείς σε θέση να μας δώσει μαθήματα»