anner-cyta-vodafone

Συλλούρης: Οδηγίες προς επενδυτές

InBusinessNews  10/10/2018 17:43
Συλλούρης: Οδηγίες προς επενδυτές

Συλλούρης: Οδηγίες προς επενδυτές

InBusinessNews  10/10/2018 17:43

Ένα εγχειρίδιο που αποτελεί ενιαίο έναν οδηγό στον οποίο στο οποίο θα περιλαμβάνονται συσσωρευμένες όλες οι απαραίτητες πληροφορίες, που χρειάζεται να ακολουθήσει κάθε ενδιαφερόμενος επενδυτής στην Κύπρο, παρουσίασε ο Πρόεδρος του σώματος, Δημήτρης Συλλούρης.

RELATED ARTICLES

 
Σε ομιλία του σε εκδήλωση για την παρουσίαση της έκδοσης του γραφείου του Προέδρου Βουλής στα ελληνικά και αγγλικά με τίτλο «Επενδύσεις στην Κύπρο: Πλεονεκτήματα και διαδικασίες», ο κ. Συλλούρης είπε πως η ιδέα για την ετοιμασία του εγχειριδίου γεννήθηκε και υλοποιήθηκε στην προσπάθεια της εισαγωγής της οικονομικής διπλωματίας προς ενίσχυση της κοινοβουλευτικής διπλωματίας.
 
Η υλοποίηση του εγχειριδίου, πρόσθεσε, ήταν μια εργασία των συνεργατών του με τη βοήθεια παραγόντων και οργανώσεων του επιχειρηματικού κόσμου.
 
«Κίνητρο, αλλά και κύριος στόχος μας, στην προσπάθεια αυτή, ήταν η ετοιμασία ενός ολοκληρωμένου οδηγού, στον οποίο θα περιλαμβάνονται συσσωρευμένες όλες οι απαραίτητες πληροφορίες, που χρειάζεται να ακολουθήσει κάθε ενδιαφερόμενος επενδυτής στην Κύπρο, με την αξιοπιστία μάλιστα που μπορεί να προσδώσει μια έκδοση της Βουλής των Αντιπροσώπων», σημείωσε ο Πρόεδρος της Βουλής.
 
Ειδικότερα, όπως είπε,  η έκδοση συγκεντρώνει πληροφορίες από τα αρμόδια κρατικά τμήματα, καθώς και άλλους φορείς, που δραστηριοποιούνται στον χώρο των επενδύσεων.
 
Παράλληλα, ο οδηγός, συμπλήρωσε, «αποτελεί ταυτόχρονα σημαντικό εργαλείο για τη Βουλή, στο πλαίσιο επίσημων και διπλωματικών επαφών, σε Κύπρο και εξωτερικό».
 
Ο ίδιος σημείωσε πως η μελέτη άλλων συναφών οδηγών, τόσο του κρατικού μηχανισμού, όσο και των φορέων που συνδράμουν στην επενδυτική ανάπτυξη, «κατέδειξε ότι δεν υφίστατο ένα ενιαίο εγχειρίδιο, το οποίο να συγκεντρώνει στο σύνολό τους τις διαδικασίες και τα βήματα που θα πρέπει να ακολουθήσει ο εν δυνάμει επενδυτής».
 
«Η έκδοση της Βουλής», είπε, «αποσκοπεί σε μια ευρεία και συνολική ενημέρωση επί του θέματος. Είναι επίσης απόφασή μας να συνεχίσουμε, μέσα από μια διαδραστική προσέγγιση με ενδιαφερόμενους και αρμοδίους, την περαιτέρω βελτίωση του εγχειριδίου, αλλά και την έκδοσή του σε άλλες γλώσσες».

Ο κ. Συλλούρης τόνισε ακόμη ότι στο πλαίσιο της νέας αυτής προσέγγισης για την εισαγωγή της οικονομικής κοινοβουλευτικής διπλωματίας, έχουμε συζητήσει και αποφασίσει με τον Κυπριακό Οργανισμό Προώθησης Επενδύσεων (CIPA), αλλά και με άλλους φορείς, ότι σε μελλοντικές αποστολές του Προέδρου της Βουλής στο εξωτερικό στοχευμένα, θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν και εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου και των Υπηρεσιών.
 
«Η επενδυτική δραστηριότητα αποτελεί αδιαμφισβήτητα θεμελιώδη παράγοντα για την οικονομική ανάπτυξη. Η χώρα μας διαθέτει έναν ελκυστικό τομέα υπηρεσιών, ενώ προσφέρει παράλληλα μοναδικά ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα σε ξένους επενδυτές, για διεξαγωγή επιχειρηματικών δραστηριοτήτων στον τόπο μας», είπε.
 
Σημειώνοντας ότι η Κύπρος διαθέτει αυτές τις υποδομές, οι οποίες της επιτρέπουν να αναπτυχθεί περαιτέρω ως ένα οικονομικό και τουριστικό κέντρο στην Ανατολική Μεσόγειο, ελκυστικό σε επενδύσεις, καθώς και στην εισροή ξένων κεφαλαίων, ο κ. Συλλούρης κατέληξε λέγοντας ότι «ως εκ τούτου, θα πρέπει να εντατικοποιηθούν οι προσπάθειες για μεταρρύθμιση και εξυγίανση της οικονομικής πολιτικής, με κύριο μέλημα την αειφόρο ανάπτυξη».
 
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ
 

Σχολιάστε την Είδηση

Σχετικά Άρθρα

Πίσω στην αρχή της σελίδας