ΥΠΟΙΚ: Νέα εποχή σηματοδοτεί η επενδυτική βαθμίδα

Η αναβάθμιση της κυπριακής οικονομίας στην επενδυτική βαθμίδα σηματοδοτεί μια νέα εποχή δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg εκφράζοντας παράλληλα την ελπίδα ότι θα υπάρχει η δυνατότητα συνέχισης του μεταρρυθμιστικού προγράμματος του Κράτους καθώς επίσης και η παροχή ευκαιριών για νέες επενδύσεις στην Κύπρο.

Σε ό,τι αφορά τον τραπεζικό τομέα ο υπουργός Οικονομικών σημείωσε πως σήμερα πιο υγιής με την χρηματοδότηση των τραπεζών να είναι πιο υγιής και την εποπτεία πιο αξιόπιστη. Πρόσθεσε πως υπήρξε σημαντική πρόοδος στην αντιμετώπιση του προβλήματος των ΜΕΔ με τις διαδικασίες να κινούνται πλέον με ταχύτερους ρυθμούς. Πλέον, ανέφερε, ο μισός όγκος των ΜΕΔ βρίσκονται εκτός τραπεζικού συστήματος.

Ερωτηθείς για τις κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στη Ρωσία και κατά πόσον επηρεάζεται η Κύπρος, ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε πως έχει μειωθεί σημαντικά οι ρωσικές καταθέσεις στην Κύπρο, υπογραμμίζοντας πως οι σχέσεις Κύπρου – Ρωσίας εκτείνονται σε πολλούς τομείς όπως είναι ο τουρισμός.

Ο υπουργός ρωτήθηκε και για τους ελέγχους κεφαλαίων που επιβλήθηκαν στη χώρα απαντώντας ότι τώρα όλα επέστρεψαν στην ομαλότητα.

 

Δειτε Επισης

Εβδομαδιαίες απώλειες κατέγραψε το ΧΑΚ
Μέτρο ενίσχυσης με ετήσιο προϋπολογισμό €1.400.000 για ζημιές από θεομηνίες στην γεωργία
Με κόστος 1,2 εκατ. «ανασχηματίζει» με ηλεκτρικά τον στόλο οχημάτων του Υπουργικού η Κυβέρνηση
Το αναθεωρημένο νομοσχέδιο για το FDI screening και η δυστοκία της Κύπρου για συμμόρφωση
Κέρδη 1,51% κατέγραψε το ΧΑΚ
«Go Live» για την παράλληλη διαπραγμάτευση κυπριακών ομολόγων ΕΜΤΝ
Προσέλκυση νέων επενδυτών...«Κεφάλαιο κίνησης σε επιχειρήσεις, θα ενσωματωθούν και συγκεκριμένα κίνητρα»
Περιμένει παραγωγική συζήτηση με τα κόμματα για τις πολλαπλές συντάξεις ο Κεραυνός...«Αυτό νομίζω ότι είναι ανέκδοτο να το λέμε»
Ικανοποίηση Κεραυνού για Fiscal Monitor του ΔΝΤ-«Επαναβεβαιώνεται η πολύ καλή πορεία της οικονομίας μας»
ΔΝΤ: Η Κύπρος θα «πιάσει» νωρίτερα το όριο 60% στον δείκτη δημόσιου χρέους