Μόνο τέσσερις στους δέκα υπέβαλαν φορολογική δήλωση

Πέραν του 90% των φορολογουμένων έχουν εγγραφεί στο Σύστημα TAXISnet για σκοπούς Φόρου Εισοδήματος Ατόμων, ενώ μόλις το 43% έχουν μέχρι στιγμής υποβάλει οριστικά την φορολογική τους δήλωση για το 2017 με την καταληκτική ημερομηνία υποβολής της Δήλωσης που από φέτος γίνεται μόνο ηλεκτρονικά, να είναι η 31η Οκτωβρίου του 2018.

Συγκεκριμένα, σε δηλώσεις στο ΚΥΠΕ, ο Βοηθός Έφορος Φορολογίας Σωτήρης Μαρκίδης είπε ότι μέχρι στιγμής έχουν εγγραφεί στο Σύστημα TAXISnet για σκοπούς Φόρου Εισοδήματος Ατόμων 268 χιλιάδες φορολογούμενοι, με το ποσοστό των φορολογούμενων που έχουν ήδη ολοκληρώσει την εγγραφή του στο TAXISnet να έχει ξεπεράσει το 90%. 
 
Σημείωσε ότι οι Δηλώσεις Εισοδήματος που αναμένονται με βάση στοιχεία της περσινής χρονιάς ανέρχονται στις 285-290 χιλιάδες, δηλαδή
 
Επίσης, ο κ. Μαρδίκης είπε ότι 121.600 φορολογούμενοι έχουν ήδη προβεί σε οριστική υποβολή της Δήλωσης Εισοδήματος Ατόμου και άλλες 14.600 την έχουν επεξεργαστεί και προχώρησαν σε προσωρινή φύλαξη.
 
Ο Βοηθός Έφορος Φορολογίας κάλεσε τους φορολογούμενους, παρόλο που υπάρχει ακόμα χρόνος μέχρι την καταληκτική ημερομηνία της 31ης Οκτωβρίου 2018, να προβούν στην έγκαιρη εγγραφή στο σύστημα TAXISnet, στην επεξεργασία και στην οριστική υποβολή των Δηλώσεων Εισοδήματος τους.
 
Σημείωσε ότι πληρωμή του οφειλόμενου φόρου εισοδήματος που δυνατόν να προκύψει από την υποβολή της Δήλωσης Εισοδήματος για το φορολογικό έτος 2017 γίνεται μόνο ηλεκτρονικά, μέσω της ιστοσελίδας www.jccsmart.com.cy μέχρι και την 31η  Οκτωβρίου 2018.
 
Τέλος, ο κ. Μαρκίδης είπε ότι πληρωμές μετά την πιο πάνω ημερομηνία γίνονται μόνο στα κατά τόπους Επαρχιακά Γραφεία Είσπραξης Φόρων και φέρουν τους προβλεπόμενους τόκους και επιβαρύνσεις.
 
Ρυθμίσεις ληξιπρόθεσμων φορολογικών οφειλών €450 εκατομμυρίων
Εξάλλου, ο κ. Μαρκίδης είπε στο ΚΥΠΕ ότι από τον Ιούλιο 2017 όταν τέθηκε σε ισχύ η νομοθεσία διαδικασίας ρύθμισης ληξιπρόθεσμων φορολογικών οφειλών, έχουν δημιουργηθεί/ολοκληρωθεί συνολικά περίπου 13.600 ρυθμίσεις για συνολικό ποσό φορολογικών οφειλών περίπου €450 εκατομμύρια των οποίων ο υπολογιζόμενος καταβληθείς φόρος μετά την έκπτωση είναι περίπου €372 εκ.
 
Τέλος, ο Βοηθός Έφορος Φορολογίας σημείωσε ότι περίπου το 50% των φορολογουμένων επιλέγουν την εφάπαξ πληρωμή με μια δόση για να επωφεληθούν τη μέγιστη δυνατή έκπτωση στους τόκους και χρηματικές επιβαρύνσεις της τάξης του 95%.

Δειτε Επισης

Κεραυνός... on fire: «Πολιτικές που άφησαν καμένη γη και κούρεμα-Δεν είναι κανείς σε θέση να μας δώσει μαθήματα»
Δεσμεύτηκαν οι τραπεζικοί λογαριασμοί του ΡΙΚ-Τι διαμηνύει για τους μισθούς των υπαλλήλων ο Κεραυνός
Ετήσια αύξηση 4,2% στη βιομηχανική παραγωγή τον Ιανουάριο-Οι σημαντικότερες θετικές μεταβολές
Βάζει πίεση για τον φορολογικό μετασχηματισμό ο Χριστοδουλίδης-Η πρόοδος του έργου και τα επόμενα βήματα
Πέντε μέτρα στήριξης με κόστος 35,3 εκατομμύρια ευρώ-Πόσοι και ποιοι επωφελούνται
Νίκος Χριστοδουλίδης: Ακούω πολλές ανέξοδες εξαγγελίες... Κάποια οριζόντια και κάποια στοχευμένα τα μέτρα
Αποφασίζει για το νέο πακέτο μέτρων στήριξης το Υπουργικό-Οι προτάσεις που βρίσκονται στο τραπέζι
Σημαντικός προορισμός για επενδύσεις από την Εσθονία η Κύπρος-Τι είπε ο Πρόεδρος της χώρας σε φόρουμ του ΚΕΒΕ
Χωρίς ιδιαίτερη μεταβολή έκλεισε την Τετάρτη το ΧΑΚ
Ανήλθε στα €0,98 δις και αυξήθηκε κατά €80 εκατ. το έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού