Επαφές με ΣΕΛΚ, Invest Cyprus και ΚΝΕ είχε το Συμβούλιο Οικονομίας και Ανταγωνιστικότητας

Σειρά στον κύκλο επαφών του Συμβουλίου Οικονομίας και Ανταγωνιστικότητας Κύπρου είχαν, τη Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου, άλλες τρεις συναντήσεις με τον Σύνδεσμο Εγκεκριμένων Λογιστών Κύπρου (ΣΕΛΚ), τον Κυπριακό Οργανισμό Προώθησης Επενδύσεων και το Κυπριακό Ναυτιλιακό Επιμελητήριο.

Ο Πρόεδρος και Μέλη του Συμβουλίου, ενημέρωσαν τους πιο πάνω φορείς για το ρόλο που έχει ανατεθεί στο Συμβούλιο από την κυβέρνηση, καθώς και τον τρόπο που αυτό προτίθεται να εργαστεί για διεκπεραίωση των σχετικών αρμοδιοτήτων του, σε πλαίσια διαφάνειας αλλά και διαλόγου με εμπλεκόμενους και αρμόδιους φορείς. Αντάλλαξαν απόψεις για θέματα κοινού ενδιαφέροντος και δυνητικής συνεργασίας στα οποία ενδέχεται να επικεντρωθούν οι εργασίες του Συμβουλίου, το οποίο όπως επεσήμανε ο κ. Κληρίδης βρίσκεται τώρα στο στάδιο διαμόρφωσης του προγράμματος εργασιών του. Για το σκοπό αυτό έχουν διαμορφωθεί υπο-ομάδες εντός του Συμβουλίου, για περαιτέρω μελέτη σε συγκεκριμένους τομείς και υποβολή εισηγήσεων, όπου κρίνεται σκόπιμο.  

Από πλευράς ΣΕΛΚ, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου κ. Σκανδάλης, ευχήθηκε καλή επιτυχία στο έργο των Μελών, εκφράζοντας την ικανοποίηση του Συνδέσμου για τη σύσταση αλλά και τη σύνθεση του Συμβουλίου. Την πρόθεση συνεργασίας και στήριξης του Συμβουλίου υπογράμμισε και ο κ. Ιορδάνους, Γενικός Διευθυντής του ΣΕΛΚ, επικροτώντας τη δημιουργία ενός φορέα που θα καταβάλει πιο συστηματικές προσπάθειες για την ανταγωνιστικότητα. Ο ΣΕΛΚ επεξεργάζεται ήδη σειρά σχετικών προτάσεων τις οποίες προτίθεται να μοιραστεί και να συζητήσει περαιτέρω με το Συμβούλιο.

Τη σύσταση του Συμβουλίου χαιρέτισαν επίσης ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Μιχάλης Μιχαήλ και ο Γενικός Διευθυντής του Οργανισμού Invest Cyprus, κ. Γιώργος Καμπανέλλας, οι οποίοι εντοπίζουν ευρύ πεδίο συνεργασίας με το Συμβούλιο. Ιδιαίτερα θετική θα είναι, όπως επεσήμαναν, η συστηματική παρακολούθηση των διεθνών δεικτών συγκριτικής αξιολόγησης σε θέματα ανταγωνιστικότητας και ανάπτυξης ευρύτερα και η προώθηση των απαιτούμενων μεταρρυθμίσεων για βελτίωση της κατάταξης της κυπριακής οικονομίας και προσέλκυση επενδύσεων.

Στο ίδιο κλίμα κινήθηκε και η τελευταία συνάντηση της ημέρας με τον Γενικό Διευθυντή του Κυπριακού Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου κ. Θωμά Καζάκο, ο οποίος εξέφρασε επίσης την πρόθεση στενής συνεργασίας και παρουσίασε στο Συμβούλιο τα βασικά ζητήματα και προτεραιότητες πολιτικής που επηρεάζουν την ανταγωνιστικότητα της κυπριακής ναυτιλίας.

Δειτε Επισης

Εβδομαδιαίες απώλειες κατέγραψε το ΧΑΚ
Μέτρο ενίσχυσης με ετήσιο προϋπολογισμό €1.400.000 για ζημιές από θεομηνίες στην γεωργία
Με κόστος 1,2 εκατ. «ανασχηματίζει» με ηλεκτρικά τον στόλο οχημάτων του Υπουργικού η Κυβέρνηση
Το αναθεωρημένο νομοσχέδιο για το FDI screening και η δυστοκία της Κύπρου για συμμόρφωση
Κέρδη 1,51% κατέγραψε το ΧΑΚ
«Go Live» για την παράλληλη διαπραγμάτευση κυπριακών ομολόγων ΕΜΤΝ
Προσέλκυση νέων επενδυτών...«Κεφάλαιο κίνησης σε επιχειρήσεις, θα ενσωματωθούν και συγκεκριμένα κίνητρα»
Περιμένει παραγωγική συζήτηση με τα κόμματα για τις πολλαπλές συντάξεις ο Κεραυνός...«Αυτό νομίζω ότι είναι ανέκδοτο να το λέμε»
Ικανοποίηση Κεραυνού για Fiscal Monitor του ΔΝΤ-«Επαναβεβαιώνεται η πολύ καλή πορεία της οικονομίας μας»
ΔΝΤ: Η Κύπρος θα «πιάσει» νωρίτερα το όριο 60% στον δείκτη δημόσιου χρέους