Στο πλευρό των εκπαιδευτικών ΕΤΥΚ, ΠΑΣΥΝΟ, ΠΟΑΣ και άλλοι

Παρά το πλευρό των εκπαιδευτικών  τάσσεται η Συντονιστική Επιτροπή Ανεξάρτητων Συνδικαλιστικών Οργανώσεων, όπως φαίνεται και μέσα από ανακοίνωση, η οποία υπογράφεται από τις οργανώσεις ΕΤΥΚ, ΠΟΑΣ (ΠΑΣΕ-ΑΤΗΚ, ΠΑΣΕ-ΔΗΤΑ, ΣΕΠΑΗΚ, ΣΥΑΛΚ, ΣΥΒΑΗΚ, ΑΣΥΓΕΒ), ΠΑΣΥΝΟ και ΑΣΔΥΚ. 
 
Ακολουθεί αυτούσια η ανακοίνωση
 
«Η Συντονιστική Επιτροπή Ανεξάρτητων Συνδικαλιστικών Οργανώσεων παρακολουθεί με ενδιαφέρον τις εξελίξεις στην Παιδεία, οι οποίες πυροδοτήθηκαν από τις μονομερείς και ετσιθελικές αποφάσεις του Υπουργείου Παιδείας, και εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή της στον αγώνα των εκπαιδευτικών.
 
Επίσης καταδικάζει τις μονομερείς ενέργειες του Υπουργείου οι οποίες στοχεύουν στην κατάργηση υφιστάμενων συμφωνιών και καταστρατηγούν τους εργασιακούς θεσμούς.
 
Η εργασιακή ειρήνη πρέπει και μπορεί να διασφαλιστεί μόνο με τον σεβασμό των εργασιακών θεσμών απ’ όλους τους εμπλεκόμενους.
 
Είναι απαράδεκτο, το ίδιο το κράτος, που πέραν από πρότυπο εργοδότη, έχει την υποχρέωση να ενεργεί ως ο θεματοφύλακας των θεσμών αυτών, να προβαίνει σε ενέργειες που τους πλήττουν και τους τραυματίζουν ανεπανόρθωτα.
 
Οι μονομερείς ενέργειες από πλευράς Υπουργείου Παιδείας, στοχεύουν στην κατάργηση του θεσμοθετημένου διαλόγου, στοχοποιούν άμεσα τις συνδικαλιστικές οργανώσεις των εκπαιδευτικών και προετοιμάζουν, ως στόχους, ολόκληρο το συνδικαλιστικό κίνημα και τους εργαζομένους γενικότερα.
 
Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας, να αναθεωρήσει τη στάση του, να δείξει τον ανάλογο σεβασμό στους εκπαιδευτικούς, στις συνδικαλιστικές τους οργανώσεις και στους εργασιακούς θεσμούς και να αποσύρει τις μονομερείς ενέργειές του, ώστε να καταστεί δυνατή η επίλυση των διαφορών, στο πλαίσιο των αρχών του αλληλοσεβασμού, του σεβασμού προς τις ισχύουσες συμφωνίες και στη βάση του θεσμοθετημένου διαλόγου».

 

Δειτε Επισης

Επίτροποι ΚΟΑΠ και Ορεινών Κοινοτήτων σε κοινή προσπάθεια στήριξης αγροτικής οικονομίας
Χαμός στην Βουλή για το ΡΙΚ... Βολές για σκοπιμότητες, προσωπικές ατζέντες και μαύρες λίστες
Καταργείται η φορολόγηση εισοδήματος στο φιλοδώρημα υπαλλήλων με σύμβαση στη Δημόσια Υπηρεσία
«Αυτή η Κυβέρνηση δεν θα ακολουθήσει πολιτικές που οδήγησαν την Κύπρο στα κοινωνικά παντοπωλεία»
Με κέρδη έκλεισε το ΧΑΚ την Πέμπτη
Ελεγκτική Υπηρεσία: Μη διενέργεια ελέγχου σε όλες τις περιπτώσεις εσόδων της Γ.Δ. Ανάπτυξης
Συμψηφισμός ποσού ύψους €551,8 εκατομμυρίων από την Κυβέρνηση μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου 2024
Κεραυνός... on fire: «Πολιτικές που άφησαν καμένη γη και κούρεμα-Δεν είναι κανείς σε θέση να μας δώσει μαθήματα»
Δεσμεύτηκαν οι τραπεζικοί λογαριασμοί του ΡΙΚ-Τι διαμηνύει για τους μισθούς των υπαλλήλων ο Κεραυνός
Ετήσια αύξηση 4,2% στη βιομηχανική παραγωγή τον Ιανουάριο-Οι σημαντικότερες θετικές μεταβολές