Ετήσια αύξηση 1,4% του πληθωρισμού τον Ιούλιο

Ετήσια αύξηση 1,4% του πληθωρισμού σημειώθηκε τον Ιούλιο, σύμφωνα με στοιχεία που δίνει στη δημοσιότητα η Στατιστική Υπηρεσία, την Παρασκευή.
 
Σύμφωνα με δελτίο Τύπου της Στατιστικής Υπηρεσίας, ο εναρμονισμένος δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε τον Ιούλιο φέτος κατά 1,4% σε σχέση με τον Ιούλιο πέρσι.
 
Οριακή αύξηση της τάξης του 0,2% σημειώθηκε και σε μηνιαία βάση.
 
Τους πρώτους επτά μήνες του 2018 ο δείκτης επίσης αυξήθηκε ελαφρώς κατά 0,2% σε σχέση με τους πρώτους επτά μήνες του 2017.
 
Σε σχέση με τον Ιούλιο του 2017 η κατηγορία «Στέγαση, Ύδρευση, Ηλεκτρισμός και Υγραέριο» κατέγραψε τη μεγαλύτερη θετική μεταβολή σε ποσοστό 6,1%.
 
Σε σχέση με τον Ιούνιο η μεγαλύτερη μεταβολή ήταν αρνητική και σημειώθηκε στην κατηγορία «Ένδυση και Υπόδηση» με πτώση 17,4%.
 
Για την περίοδο Ιανουαρίου – Ιουλίου φέτος σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρσι οι μεγαλύτερες μεταβολές παρατηρήθηκαν στις κατηγορίες «Ένδυση και Υπόδηση» (-3,1%) και «Επίπλωση, Οικιακός Εξοπλισμός και Προϊόντα Καθαρισμού» (-3%).
 
Στις οικονομικές κατηγορίες, σε σχέση με τον Ιούλιο 2017 τον Ιούλιο 2018 η μεγαλύτερη ποσοστιαία μεταβολή παρατηρήθηκε στην κατηγορία «Ενέργεια» όπου σημειώθηκε αύξηση 13%.  Σε σχέση με τον Ιούνιο η μεγαλύτερη μεταβολή ήταν στην κατηγορία «Μη ενεργειακά βιομηχανικά προϊόντα» με πτώση 5,5%.

Δειτε Επισης

Εβδομαδιαίες απώλειες κατέγραψε το ΧΑΚ
Μέτρο ενίσχυσης με ετήσιο προϋπολογισμό €1.400.000 για ζημιές από θεομηνίες στην γεωργία
Με κόστος 1,2 εκατ. «ανασχηματίζει» με ηλεκτρικά τον στόλο οχημάτων του Υπουργικού η Κυβέρνηση
Το αναθεωρημένο νομοσχέδιο για το FDI screening και η δυστοκία της Κύπρου για συμμόρφωση
Κέρδη 1,51% κατέγραψε το ΧΑΚ
«Go Live» για την παράλληλη διαπραγμάτευση κυπριακών ομολόγων ΕΜΤΝ
Προσέλκυση νέων επενδυτών...«Κεφάλαιο κίνησης σε επιχειρήσεις, θα ενσωματωθούν και συγκεκριμένα κίνητρα»
Περιμένει παραγωγική συζήτηση με τα κόμματα για τις πολλαπλές συντάξεις ο Κεραυνός...«Αυτό νομίζω ότι είναι ανέκδοτο να το λέμε»
Ικανοποίηση Κεραυνού για Fiscal Monitor του ΔΝΤ-«Επαναβεβαιώνεται η πολύ καλή πορεία της οικονομίας μας»
ΔΝΤ: Η Κύπρος θα «πιάσει» νωρίτερα το όριο 60% στον δείκτη δημόσιου χρέους