Προδρόμου: Ρεαλιστική η ανάπτυξη πέραν του 4% για το 2018

Η σημερινή ανακοίνωση της προκαταρκτικής εκτίμησης της Στατιστικής Υπηρεσίας για την ανάπτυξη της οικονομίας στο δεύτερο τρίμηνο του 2018 επιβεβαιώνει την πρόβλεψη ότι φέτος η οικονομία παρουσιάζει επιταχυνόμενη ανάπτυξη, με ρυθμό πέραν του 4%, αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Πρόδρομος Προδρόμου. 

«Η οικονομία μεγεθύνεται στο δεύτερο τρίμηνο, σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρσι, κατά 3,9%. Σε συνδυασμό με ανάπτυξη 4% στο πρώτο τρίμηνο και την εποχιακή κατανομή της οικονομικής δραστηριότητας, είναι ρεαλιστικό να αναμένεται ρυθμός πέραν του 4% για το σύνολο του έτους», επισημαίνει ο κ. Προδρόμου. 
 
Σημειώνεται, εξάλλου, ότι πρόκειται για την 14η  συνεχόμενη τριμηνία ανάπτυξης από το 2015, προσθέτει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, τονίζοντας ότι αυτό επιβεβαιώνει ότι δεν πρόκειται για συγκυριακό φαινόμενο, αλλά ότι η πορεία της οικονομίας είναι πλέον σταθερά αναπτυξιακή. 

«Είναι αυτή η αναπτυξιακή πορεία που επιτρέπει στη χώρα μας να απορροφά με ταχείς ρυθμούς την ανεργία και να προχωρά σε τροχιά πλήρους απασχόλησης», αναφέρει ο κ. Προδρόμου, τονίζοντας ότι «αυτή η αναπτυξιακή πορεία πιστώνεται βεβαίως στις παραγωγικές δυνάμεις. Στην εργατικότητα και την επιχειρηματικότητα των πολιτών».

Αλλά ταυτόχρονα, σημειώνει ο κ. Προδρόμου, δείχνει ότι πρέπει να διατηρήσουμε τη συνετή οικονομική πολιτική η οποία μαζί με τη σταθερότητα ευνοεί αναπτυξιακές πρωτοβουλίες. 

«Ενώ, στο πλαίσιο της ευρύτερης αναπτυξιακής στρατηγικής, πρέπει να συνεχίσουμε με αλλαγές και αναπροσαρμογές που χρειάζονται και είναι επωφελείς για την αναταγωνιστικότητα της κυπριακής οικονομίας», αναφέρει καταληκτικά ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος. 

Δειτε Επισης

Ο βραχνάς της έλλειψης προσωπικού και οι κλάδοι με τις περισσότερες κενές θέσεις εργασίας
«Η Κύπρος συνηγορεί από καιρό υπέρ της ανάπτυξης στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ Ε.Ε. και Αιγύπτου»
Νέα εποχή στις οικονομικές, επενδυτικές και εμπορικές σχέσεις με την Αίγυπτο
Υπουργείο Γεωργίας: Καλεί τους γεωργούς σε συμμετοχή στην πανευρωπαϊκή διαβούλευση για την ΚΑΠ
ΧΑΚ: Προχωρά σε παράλληλη εισαγωγή EMTNs της Κ.Δ. στην Αγορά Ομολόγων του
Με εβδομαδιαίες ζημιές έκλεισε το ΧΑΚ
Ενισχύουν τον κοινωνικό διάλογο προς διασφάλιση της ομαλότητας και της σταθερότητας στα εργασιακά
Είδε την ομάδα μεταρρύθμισης των τεσσάρων δήμων της πρωτεύουσας ο Κωνσταντίνος Ιωάννου
Χατζημανώλη: Στήριξη Κύπρου στις προσπάθειες απανθρακοποίησης κλάδου κρουαζιέρας
«Προσήλωση στην εξεύρεση λύσεων για καταναλωτές-Καλλιεργούμε τη βιώσιμη κατανάλωση»