Ύστατη έκκληση ΟΕΒ για το κρατικό μισθολόγιο

Με κατεπείγουσα επιστολή του προς τους Επικεφαλής των Κοινοβουλευτικών Κομμάτων, την Τρίτη 26 Ιουνίου, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργοδοτών και Βιομηχάνων (ΟΕΒ), Χρίστος Μιχαηλίδης τόνισε ότι η Οργάνωση έχει εκφράσει δημόσια την διαφωνία της με την επαναφορά του κρατικού μισθολογίου στα προ της κρίσης επίπεδα. 

Τεκμηριωμένα η ΟΕΒ επεξήγησε ότι το κόστος του Κυπριακού Δημοσίου, ακόμα και μετά τις περικοπές του 2011-2012, παραμένει αισθητά ψηλότερο από τον μέσο όρο της ευρωζώνης. 

Η ΟΕΒ υπέδειξε ακόμα ότι είναι πρόωρη η μακρόχρονη δέσμευση για προσθήκη νέων πάγιων και ανελαστικών δαπανών, δεδομένου ότι η χώρα είναι ακόμα εκτός επενδυτικής βαθμίδας και το σκέλος των εσόδων είναι σε σημαντικό βαθμό αβέβαιο. 

«Δυστυχώς δεν εισακουστήκαμε. Η Βουλή ήδη επεξεργάζεται την νομοθέτηση των κυβερνητικών προτάσεων», τόνισε ο κ. Μιχαηλίδης.

Ωστόσο, Νομοθετική και Εκτελεστική εξουσία, πρόσθεσε, οφείλουν να εισάξουν ελάχιστες δικλείδες ασφαλείας για προστασία του φορολογούμενου πολίτη και αποφυγή των κινδύνων νέου δημοσιονομικού εκτροχιασμού.

«Πρώτο, πρέπει ανυπερθέτως να διασυνδεθεί η αύξηση του μισθολογίου με τις επιδόσεις της οικονομίας. Πρέπει δηλαδή να νομοθετηθεί το αυτονόητο: ότι δεν θα καταβληθούν αυξήσεις αν δεν υπάρχει πραγματική ανάπτυξη του ΑΕΠ. Δηλαδή να αποφύγουμε το αδιανόητο να συρρικνώνεται η οικονομία και να αυξάνονται οι μισθοί του δημοσίου», εξήγησε ο Πρόεδρος της ΟΕΒ.

Δεύτερο, επεσήμανε, θα πρέπει να μπουν χρονοδιαγράμματα και να καθοριστεί οδικός χάρτης για τον εκσυγχρονισμό της κρατικής μηχανής, την αναδιάρθρωση και τον ψηφιακό μετασχηματισμό της δημόσιας υπηρεσίας. 

«Χωρίς τα πιο πάνω, η συντήρηση ενός πανάκριβου και ελάχιστα παραγωγικού δημόσιου τομέα, σύντομα θα οδηγήσει στα ίδια οδυνηρά μονοπάτια με πραγματικά θύματα όπως πάντα τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα», σημείωσε καταληκτικά.

Δειτε Επισης

Δεσμεύτηκαν οι τραπεζικοί λογαριασμοί του ΡΙΚ-Τι διαμηνύει για τους μισθούς των υπαλλήλων ο Κεραυνός
Ετήσια αύξηση 4,2% στη βιομηχανική παραγωγή τον Ιανουάριο-Οι σημαντικότερες θετικές μεταβολές
Βάζει πίεση για τον φορολογικό μετασχηματισμό ο Χριστοδουλίδης-Η πρόοδος του έργου και τα επόμενα βήματα
Πέντε μέτρα στήριξης με κόστος 35,3 εκατομμύρια ευρώ-Πόσοι και ποιοι επωφελούνται
Η μεγαλύτερη τριμηνιαία καταβολή σε μετρητά από την ΚΕΔΙΠΕΣ στο κράτος-€140 εκατ. για το α’ τρίμηνο 2024
Νίκος Χριστοδουλίδης: Ακούω πολλές ανέξοδες εξαγγελίες... Κάποια οριζόντια και κάποια στοχευμένα τα μέτρα
Αποφασίζει για το νέο πακέτο μέτρων στήριξης το Υπουργικό-Οι προτάσεις που βρίσκονται στο τραπέζι
Τα διεθνούς φήμης brands που ετοιμάζεται να υποδεχθεί το My Mall Λεμεσού
Ελίνα Κυρατζή: Θέσεις κλειδιά και προοπτικές ανέλιξης για το προσωπικό μέσω της Ακαδημίας ΑΛΦΑΜΕΓΑ
Το «Build to Rent» και πώς το βλέπουν επενδυτές και επιχειρηματίες ανάπτυξης γης