Συλλούρης: Επίκαιρος στόχος ο εκσυγχρονισμός των νόμων για το κράτος

Ο εκσυγχρονισμός του νομοθετικού πλαισίου που διέπει τη λειτουργία του κράτους παραμένει, ενόσω βρισκόμαστε σ’ ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο κοινωνικοοικονομικό περιβάλλον τόσο στην Κύπρο όσο και διεθνώς, ένας επίκαιρος πάντα στόχος, τόνισε ο Πρόεδρος της Βουλής, Δημήτρης Συλλούρης.

Στο πλαίσιο της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του ΣΕΛΚ διαβεβαίωσε ότι η Βουλή θα εργαστεί και θα συνεργαστεί τόσο με την εκτελεστική εξουσία όσο και με όλους τους δρώντες και τους παραγωγικούς φορείς της οικονομίας και της κοινωνίας, για να μεταρρυθμίσει τους θεσμούς και το κράτος. 

«Ανταποκρινόμενοι στις προκλήσεις των καιρών, οφείλουμε και μπορούμε, αναπτύσσοντας συντονισμένες συνέργειες, να οδηγήσουμε τη χώρα και τον λαό μας στο κατώφλι της νέας εποχής», τόνισε σχετικά ο κ. Συλλούρης.

Όπως είπε, προσφέροντας έργο και υπηρεσίες από καταβολής της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο ΣΕΛΚ, συνεχώς εξελισσόμενος, αποτελεί σήμερα ό, τι διακηρύττει ρητά και στο όραμά του, ένα «πρότυπο επαγγελματικό σώμα που αναγνωρίζεται από την πολιτεία και την κοινωνία ως ο κατ’ εξοχήν επαγγελματικός φορέας για το λογιστικό επάγγελμα και την οικονομία ευρύτερα, αποπνέοντας εμπιστοσύνη, αξιοπιστία και αξία». 

Πρόσθεσε επίσης ότι μέσα σε αυτό το πλαίσιο, ο ΣΕΛΚ αποτελεί για την πολιτεία έναν πολύτιμο συνεργάτη στο νευραλγικό για την ευημερία της κοινωνίας μας τομέα της οικονομίας, του ελέγχου και της εποπτείας. 

«Αποτελεί ακόμη, θα έλεγα, και πρωταγωνιστή στην καθολική προσπάθεια που καταβάλλουμε, ιδιαίτερα στη μετα-κρίση εποχή, για καθιέρωση της Κύπρου ως ενός αξιόπιστου επιχειρηματικού και επενδυτικού κέντρου διεθνώς», επεσήμανε σχετικά.

Αναγνωρίζοντας τον σημαντικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει ο Σύνδεσμος στον τομέα αυτό, αλλά και συνολικά την επωφελή για τον τόπο δράση που αναπτύσσει, η Βουλή των Αντιπροσώπων, διά του θεσμικού της ρόλου, σε συνεργασία με την εκτελεστική εξουσία, θέσπισε σωρεία νομοθεσιών και κανονισμών που αφορούν τον ΣΕΛΚ ως αρμόδια για το σώμα ελεγκτών ρυθμιστική και εποπτική αρχή, διευρύνοντας ή και παρέχοντας προς αυτόν νέες εξουσίες, τόνισε, μεταξύ άλλων ο κ. Συλλούρης. 
Παράλληλα, τόνισε ότι «η πρωτοφανής κρίση, ας σημειωθεί, που έπληξε συθέμελα όλους τους κλάδους της οικονομίας της χώρας μας, δεν άφησε ανεπηρέαστο, όπως ήταν φυσικό, ούτε το επάγγελμα των λογιστών». 

Στο πλαίσιο αυτό σημείωσε ότι σκεπτόμενοι περισσότερο νηφάλια σήμερα τα γεγονότα από μια κάποια απόσταση, «ας θεωρήσουμε το ισχυρό αυτό ταρακούνημα που δεχτήκαμε ως μια ευκαιρία και αφορμή για αναγκαίες μελλοντικές μεταρρυθμίσεις».

Δειτε Επισης

Ζημιές καταγράφει την Πέμπτη το ΧΑΚ
Ρεκόρ συμμετοχών στον Γύρο της Πάφου 2024 (video)
Παρουσίαση κοινοβουλευτικού έργου του ευρωβουλευτή του ΕΛΚ Λουκά Φουρλά
Έτσι θα λειτουργήσουν τα Κέντρα Εξυπηρέτησης του Πολίτη τη Μεγάλη Πέμπτη
Το παζλ της απασχόλησης στο Δημόσιο-Οι μόνιμοι, οι αορίστου και ορισμένου χρόνου και πόσοι οι ωρομίσθιοι
Οι νέοι κανόνες που ενέκρινε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για καταπολέμηση του ξεπλύματος
Επ. Θεσμών: 6+1 προτάσεις νόμου για πολλαπλές συντάξεις-όριο συνταξιοδότησης κρατικών αξιωματούχων
Σε αναμονή για κατεπείγουσα εξέταση του προϋπολογισμού του ΤΕΠΑΚ η Βουλή
Η Ευρωβουλή ενέκρινε την οδηγία για την εργασία σε διαδικτυακές πλατφόρμες
Παρατείνεται για ακόμη ένα χρόνο η χρηματοδότηση των ελλειμμάτων του ΟΚΥπΥ-Ο λόγος της απόφασης