ΥΠΟΙΚ: Θα κάνουμε ό, τι πρέπει για διασφάλιση της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας

Η Κυβέρνηση θα λάβει τις αποφάσεις που πρέπει προκειμένου να διασφαλιστεί η χρηματοπιστωτική σταθερότητα, ανέφερε ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης, μιλώντας σε συνέδριο που διοργανώνει η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επεδνύσεων (ΕΤΕπ) και το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Λευκωσίας.

Ο Υπουργός Οικονομικών αναφέρθηκε σε κινήσεις βελτίωσης του νομοθετικού πλαισίου για τις εκποιήσεις και την αφερεγγυότητα και είπε ότι η Κυβέρνηση είναι έτοιμη και θα παρουσιάσει τις επόμενες μέρες τις εισηγήσεις της στις πολιτικές δυνάμεις του τόπου και την Κομισιόν.

Ανέφερε ακόμα ότι το 2017 ήταν χρονιά ρεκόρ για της επενδύσεις την ΕΤΕπ στην Κύπρο και ότι η μελλοντική συνεργασία με την ΕΤΕπ στις υποδομές ενέργειας  αποτελεί την κύρια προτεραιότητα της Κυβέρνησης.

Παράλληλα, ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε ότι η ενθάρρυνση των επενδύσεων προϋποθέτει διάθεση του κράτους να άρει στρεβλώσεις και ανοίξει τομείς της οικονομίας, όπως ακριβώς έγινε στις αερομεταφορές. Προϋποθέτει διάθεση για συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα, στο πλαίσιο αδειοδοτήσεων και συμπράξεων, όπως πράξαμε στις περιπτώσεις του καζίνο, του Λιμανιού Λεμεσού και  των Μαρίνων. 
 
"Ένα φιλικός επενδυτικός προορισμός είναι αυτός που αναγνωρίζει τις αδυναμίες και τις υστερήσεις του και που δείχνει ετοιμότητα και διάθεση να βελτιώσει δομές και διαδικασίες, προωθώντας μεταρρυθμίσεις. Όπως είναι, στην δική μας περίπτωση, η μεταρρύθμιση του τομέα της Δικαιοσύνης, που εκτός των άλλων αποτελεί και βασικό παράγοντα ανταγωνιστικότητας, αλλά και η μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που θα επιφέρει συνέργειες και μείωση της γραφειοκρατίας. Που αναγνωρίζει τη σημασία της τεχνολογίας και της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, τομείς στους οποίους θα έχουμε σημαντικότατες εξελίξεις μέσα σε αυτή την νέα κυβερνητική θητεία.
 
Φιλική προς τις επενδύσεις πολιτική είναι αυτή που επιδιώκει την απλοποίηση της διαδικασίας αδειοδότησης επενδυτικών έργων, όπως ακριβώς επιχειρούμε με τον επενδυτικό νόμο που είναι ενώπιον της Βουλής ή που διασυνδέσει την πανεπιστημιακή έρευνα με την επιχειρηματικότητα που επίσης εκκρεμεί ενώπιον της Βουλής.
 
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Σχέδια ενίσχυσης για «χρωματισμένο» γεωργικό πετρέλαιο-Οι δικαιούχοι και ο τρόπος υποβολής των αιτήσεων
Ρίχνουν μαύρο στις συχνότητες του ΡΙΚ για μία ώρα οι εργαζόμενοι στο ίδρυμα
Επίτροποι ΚΟΑΠ και Ορεινών Κοινοτήτων σε κοινή προσπάθεια στήριξης αγροτικής οικονομίας
Χαμός στην Βουλή για το ΡΙΚ... Βολές για σκοπιμότητες, προσωπικές ατζέντες και μαύρες λίστες
Καταργείται η φορολόγηση εισοδήματος στο φιλοδώρημα υπαλλήλων με σύμβαση στη Δημόσια Υπηρεσία
«Αυτή η Κυβέρνηση δεν θα ακολουθήσει πολιτικές που οδήγησαν την Κύπρο στα κοινωνικά παντοπωλεία»
Με κέρδη έκλεισε το ΧΑΚ την Πέμπτη
Ελεγκτική Υπηρεσία: Μη διενέργεια ελέγχου σε όλες τις περιπτώσεις εσόδων της Γ.Δ. Ανάπτυξης
Συμψηφισμός ποσού ύψους €551,8 εκατομμυρίων από την Κυβέρνηση μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου 2024
Κεραυνός... on fire: «Πολιτικές που άφησαν καμένη γη και κούρεμα-Δεν είναι κανείς σε θέση να μας δώσει μαθήματα»