Έξι κυπριακές εταιρείες εντυπωσιάζουν Αμερικανούς επενδυτές

Στις 2 Μαΐου, έξι κυπριακές εταιρείες οι οποίες έχουν ως στόχο την επέκταση στην Αμερική παρουσίασαν το όραμα τους σε περίπου 100 επενδυτές και επιχειρηματίες των ΗΠΑ την προηγούμενη βδομάδα στην Νέα Υόρκη. Η εκδήλωση «Cyprus Realized» έγινε σε συνεργασία μεταξύ το Εμπορικό Επιμελητήριο Κύπρου-ΗΠΑ και της εταιρείας Kinisis Ventures Limited, η οποία λειτουργεί ως «επιχειρηματικός επιταχυντής» και είναι εγγεγραμμένη στην Κύπρο από Κύπριους.

Οι έξι εταιρείες επίσης έλαβαν μέρος σε διάφορες συναντήσεις με επενδυτές και εκδηλώσεις του Εμπορικού Επιμελητηρίου Κύπρου-ΗΠΑ, οι οποίες τους έδωσαν την ευκαιρία να παρουσιατούν σε σωρεία Αμερικάνικων επιχειρήσεων με ειδικότητα στο κάθε συγκεκριμένο τομέα, κατά την εβδομάδα την οποία βρισκόντουσαν στην Νέα Υόρκη. Οι εταιρείες οι οποίες έλαβαν μέρος ήταν οι ακόλουθες:
Chrysalis LEAP: Αυτή η εταιρεία από την Λευκωσία ιδρύθηκε το 2013 για να βοηθήσει προς την επιχειρηματικότητα και καινοτομία καθαρής τεχνολογίας. Η εταιρεία διοργάνωσε τον Μεγάλο Τελικό Παγκόσμιας Εξέδρας Κλίματος 2017 το οποίο έφερε περισσότερα από 100 startups από 35 χώρες στην Κύπρο και το οποίο κέρδισε η εταιρεία Bio Alkanol από την Κένυα η οποία παράγει υγρά καύσιμα από απορρίματα.
 
Coprime: Ιδρύθηκε το 2015 και το εγγεγραμμένο της γραφείο βρίσκεται στην Λεμεσό. Έχει δημιουργήσει εφαρμογή κινητού τηλεφώνου για επιχείρηση προς επιχείρηση για περισσότερες από 70 εταιρείες χονδρικού εμπορίου στην Κύπρο και στο Ηνωμένο Βασίλειο, η οποία δίνει την ευκαιρία στην διαδικασία εμπορίου να είναι πιο γρήγορη και αποτελεσματική για άριστη ικανοποίηση πελατών και επαναλαμβανόμενη συνεργασία.

NanoWeld: Εταιρεία από Λευκωσία η οποία έχει δημιουργήσει πιο δυνατή και ελαφρύτερη προσέγγιση κατασκευής ινών άνθρακα, η οποία είναι πολύ δημοφιλής στην αεροδιαστημική, έργων πολιτικών μηχανικών, στρατό και αθλήματα. 

NIPD Genetics: Με έδρα την Λευκωσία, η εταιρεία ιδρύθηκε το 2010 ως παρακλάδι του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής της Κύπρου. Οι μη-επεμβατικές εξετάσεις είναι πιο άνετες, αποτελεσματικές και ακριβής στην διάγνωση και διαχείρηση γενετικών ασθενειών. H NIPD Genetics διαθέτει λογαριασμούς σε 20 διαφορετικές χώρες. 

Proto.io: Το εμβληματικό προϊόν της εταιρείας, Proto.io, έχει ανατρέψει την κατασκευή πρωτότυπων εφαρμογών κινιτών τηλεφώνων, δίνοντας την ευκαιρία σε επιχειρήσεις να εξετάσουν και να επικυρώσουν τις ιδέες τους με αποτελεσματικά πρωτότυπα πριν την δημιουργία τους. Οι πελάτες τους συμπεριλαμβάνουν την Disney, Nickelodeon, και ΕSPN, και η εταιρεία με έδρα τις ΗΠΑ με γραφεία στην Λευκωσία έχει πάνω από 600,000 συνδρομητές.  
Stagedoor: Η εταιρεία η οποία ιδρύθηκε στην Λευκωσία έχει μετατρέψει την εμπειρία θεάτρου στο Λονδίνο και ελπίζει να συμμετείχει σε άλλες μεγάλες αγορές όπως το Broadway της Νέας Υόρκης. Η εφρμογή Stagedoor έχει ληφθεί περίπου 25,000 φορές από την έναρξη της και δίνει την ευκαιρία σε λάτρες του θεάτρου να ακολουθούν τους αγαπημένους τους ηθοποιούς, σκηνοθέτες, σεναριογράφους και χώρους διεξαγωγής. Μέσω της εφαρμογής, οι χρήστες μπορούν να γράφουν κριτική και να λαμβάνουν εισηγήσεις παρουσιάσεων. 

«Το πρόγραμμα ήταν θαυμάσιο και υπήρχε πολύ καλή ανταπόκριση μεταξύ των εταιρειών και αντιπρόσωπους επενδυτών και επενδυτικών εταιρειών», είπε ο Φίλιππος Πατσάλης, CEO της NIPD Genetics. «Πρόσφερε πολύ καλές ευκαιρίες όχι μόνο για χρηματοδότηση αλλά με έμπειρους επενδυτές οι οποίοι μπορούν να δώσουν αξία στην εταιρεία και στρατηγική εξάπλωσης στις ΗΠΑ.»

Η Κυπριακή κυβέρνηση υποστήριξε την εκδήλωση με την παρουσία του Μάριου Γεωργούδη, Λειτουργός Προώθησης Επενδήσεων στην Οργανισμός Προώθησης Επενδύσεων στην Κύπρο, η κρατική υπηρεσία υπεύθυνη για την προαγωγή της Κύπρο στο εξωτερικό. Ο κ. Γεωργούδης ταξίδεψε από τη Κύπρο ειδκά για την εκδήλωση, η οποία ήταν σε αρμονία με ένα από τους στόχους της Υπηρεσίας να βοηθήσει στην προαγωγή της Κυπριακής τεχνολογίας και καινοτόμων εταιρειών. «Η αγορά των ΗΠΑ είναι πολύ σημαντική αγορά για εμάς, και εκδηλώσεις σαν κι’αυτή την οποία βοήθησε να διοργανώσει η Kinisis Ventures είναι σημαντική στις πρωτοβουλίες του Οργανισμού μας.» «Είμαστε ευχαριστημένοι με τις εταιρείες οι οποίες έχουν διαλεχτεί να αντιπροσωπεύσουν την Κύπρο και επίσης με το επίπεδο των συμμετέχων οι οποία ήρθαν να τους γνωρίσουν» είπε ο κος Γεωργούδης. 

«Ήταν μια εξαιρετική εκδήλωση και πολύ καλή συλλογή εταιρειών που απέδειξαν την ποικιλότητα της Κύπρου και την ικανότητα να δημιουργεί παγκόσμιες επιτυχίες», είπε ο ιδρυτής της Stagedoor Μιχάλης Χατζηιωσήφ. «Η έναρξη επιχείρησης στην Κύπρο δεν σημαίνει πλέον ότι υπάρχει περιορισμός στην Κυπριακή αγορά. Αυτό ίσχυε για πάρα πολλή καιρό αλλά ήρθε η ώρα για τον κόσμο να επωφεληθεί.»

«Η Κυπριακή δημιουργικότητα και επιχειρηματική δεξιότητα ήταν εμφανές και οι συναντήσεις με τους επενδυτές που ακολούθησαν ωφέλησαν την απίστευτη δύναμη του δικτύου της Kinisis Ventures”, είπε ο Πάρης Θωμάς, συνιδρυτής της Chrysalis LEAP. «Αναμένουμε να συνεχίσουμε την συνεργασία μας με την Kinisis Ventures για να δώσουμε την ευκαιρία σε περισσότερες Κυπριακές startup εταιρείες να επεκτείνουν τις επιχειρήσεις τους στις ΗΠΑ, κάτι που προφανώς θα επηρεάσει την τοπική οικονομία.»

Η προσέγγιση της Kinisis Ventures να φέρει σε επαφή την επενδυτική κοινότητα με τις έξι εταιρείες ήταν φανερή. 
«Γνωρίζουμε τα μέλη της Kinisis Ventures πολύ καλά και την ειδικότητα τους να κτίζουν, να διαχειρίζουν και να πωλούν επιχειρήσεις στις ΗΠΑ, και είμαστε πολύ εντυπωσιασμένοι με το επίπεδο των Κυπρίων επιχειρηματιών και τις εταιρείες τους. Μάλιστα, είχαμε συναντήσεις με δύο από τις εταιρείες την επόμενη μέρα» είπε ο Edward Reitler, Διευθύνων Σύμβουλος της γνωστής επιχείρησης και δικηγορικού γραφείου τεχνολογίας Reitler Kailas & Rosenblatt LLC και συνιδρυτής της επιχείρησης Angel Round Capital. 

«Η εκδήλωση Cyprus Realized είναι εκδήλωση στην οποία θα ξαναερχόμουν και μάλλον θα έφερνα και άλλους μαζί μου», πρόσθεσε ο Jonathan Bednarsh ιδρυτής της Stella Advisors, ομάδα επενδυτών στην Νέα Υόρκη. 

Οι διοργανωτές και συμμετέχων ενθουσιάστηκαν με την υποδοχή της επενδυτικής κοινότητας τις ΗΠΑ και την δουλειά των Κυπριακών εταιρειών. 
«Οι παρουσιαστές, και όλη μας που σχετίζονται με την Κύπρο, είμαστε τόσο περήφανοι για την Κυπριακή εφευρετικότητα και επιχειρηματικότητα», είπε ο Νικόλας Νικολάου, πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου Κύπρου-ΗΠΑ, ένας μη-κερδοσκοπικός οργανισμός αφοσιωμένος στην προώθηση εμπορίου και επένδυσης μεταξύ των δύο χωρών. 

«Ακολουθήσαμε αυστηρά κριτήρια για να διαλέξουμε και να φέρουμε αυτές τις εταιρείες στην Νέα Υόρκη, και ενθουσιαστήκαμε με την υποδοχή που δεχτήκαν», είπε ο Ανδρέας Παναγή, συνιδρυτής της Kinisis Ventures Limited. «Έκαναν εμάς και το νησί μας περήφανους και επωφεληθήκαν αυτή την ευκαιρία να ελκύσουν επενδυτές. Καταφέραμε επίσης να κανονίσουμε προσωπικές συναντήσεις εντός του δικτύου πρώην πατριωτών και των ΗΠΑ που μπορεί να καθορίσει την επιτάχυνση της επέκτασης τους στις ΗΠΑ.»

«Δουλεύουμε σκληρά για να εκθέσουμε Κυπριακές εταιρείες στην Αμερικάνικη αγορά και αυτή η εκδήλωση ήταν ακόμη ένα θετικό βήμα προς αυτό.»
πρόσθεσε ο δικηγόρος Γιάννος Γεωργιάδης, συνιδρυτής της Kinisis Ventures Limited ο οποίος έχει την έδρα του στην Λευκωσία. 

ΤΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΥΠΡΟΥ-ΗΠΑ
Το Εμπορικό Επιμελητήριο Κύπρου-ΗΠΑ, το οποίο ιδρύθηκε το 1997, είναι μη-κερδοσκοπικός οργανισμός αφοσιωμένος στην προώθηση εμπορίου και επένδυσης μεταξύ Κύπρου και ΗΠΑ και να καλλιεργεί επιχειρηματικές ευκαιρίες και στενότερες σχέσεις των μελών του και την επέκταση της επιχειρηματικής κοινότητας στις ΗΠΑ. Ο στόχος του είναι να προωθεί και να επεκτείνει τις εμπορικές, βιομηχανικές και οικονομικές σχέσεις μεταξύ την Κυπριακή Δημοκρατία και τις Ηνωμένες Πολιτείες και η ανάπτυξη των εμπορικών σχέσεων των αντίστοιχων βιομηχανιών, συναλλαγών, και επιχειρήσεων, και να διευκολύνει τα μέλη του να πετύχουν τους επιχειρηματικούς τους σκοπούς στις Ηνωμένες Πολιτείες και στην Κύπρο και σε άλλες χώρες. Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ επισκεφτείτε, http://www.cyprususchamber.com/

KINISIS VENTURES LIMITED [KV]
Η Kinisis Ventures Limited [KV] έχει την έδρα του στην Κύπρο, με παρουσία στην Νέα Υόρκη, καθοδηγείται από τους συνιδρυτές της, τον Ανδρέα Παναγή από τις ΗΠΑ, τον Γιάννο Γεωργιάδη από την Κύπρο και ένα εξαμελές Συμβουλευτική Επιτροπή,  οποία έχει περισσότερα από 200 χρόνια κοινής επιχειρηματικής εμπειρίας στους τομείς marketing, τεχνολογία, οικονομία, λογιστική, νομική και επιχειρηματολογία. Ένα εκκολαπτήριο που επικεντρώνεται στην αναγνώριση, προετοιμασία και επέκταση Κυπριακών εταιρειών για απασχόληση στην αγορά των ΗΠΑ, η εταιρεία επικεντρώνεται στην αύξηση Κυπριακής δημιουργικότητας στην τεχνολογία, τουρισμό, ανανεώσιμη ενέργεια και υγεία. Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ επισκεφτείτε, http://kinisisventures.com/

Δειτε Επισης

Συμψηφισμός ποσού ύψους €551,8 εκατομμυρίων από την Κυβέρνηση μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου 2024
Κεραυνός... on fire: «Πολιτικές που άφησαν καμένη γη και κούρεμα-Δεν είναι κανείς σε θέση να μας δώσει μαθήματα»
Δεσμεύτηκαν οι τραπεζικοί λογαριασμοί του ΡΙΚ-Τι διαμηνύει για τους μισθούς των υπαλλήλων ο Κεραυνός
Ετήσια αύξηση 4,2% στη βιομηχανική παραγωγή τον Ιανουάριο-Οι σημαντικότερες θετικές μεταβολές
Βάζει πίεση για τον φορολογικό μετασχηματισμό ο Χριστοδουλίδης-Η πρόοδος του έργου και τα επόμενα βήματα
Πέντε μέτρα στήριξης με κόστος 35,3 εκατομμύρια ευρώ-Πόσοι και ποιοι επωφελούνται
Νίκος Χριστοδουλίδης: Ακούω πολλές ανέξοδες εξαγγελίες... Κάποια οριζόντια και κάποια στοχευμένα τα μέτρα
Αποφασίζει για το νέο πακέτο μέτρων στήριξης το Υπουργικό-Οι προτάσεις που βρίσκονται στο τραπέζι
Σημαντικός προορισμός για επενδύσεις από την Εσθονία η Κύπρος-Τι είπε ο Πρόεδρος της χώρας σε φόρουμ του ΚΕΒΕ
Χωρίς ιδιαίτερη μεταβολή έκλεισε την Τετάρτη το ΧΑΚ