Αποδέσμευσε €605,791 η Επιτροπή Οικονομικών

Η Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής ενέκρινε αποδεσμεύσεις κονδυλίων ύψους €605.791 που αφορούν την Υπηρεσία Εσωτερικού Ελέγχου, τη Βουλή των Αντιπροσώπων και το Υπουργείο Εσωτερικών.


 
Ενώπιον της Επιτροπής ήταν και αποδέσμευση €100.000 για την Επιτροπή Σιτηρών Κύπρου. Για το θέμα ζητήθηκαν περαιτέρω στοιχεία.
 
Η Επιτροπή Οικονομικών προχώρησε επίσης στην αποπαγοποίηση έξι κενών θέσεων στον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας, δύο εκ των οποίων αφορούν θέσεις Διευθυντή και τέσσερις θέσεις Ανώτερου Λειτουργού, στο πλαίσιο της μεταρρύθμισης για το Γενικό Σχέδιο Υγείας.
 
Σε ό,τι αφορά την Υπηρεσία Εσωτερικού Ελέγχου, η αποδέσμευση έχει να κάνει με κονδύλι ύψους €417.941 ούτως ώστε η υπηρεσία να προχωρήσει σε προκήρυξη προσφορών για την αγορά ελεγκτικών υπηρεσιών για ελέγχους σε Υπουργεία, τμήματα ή υπηρεσίες της κυβέρνησης καθώς και τη διενέργεια ελέγχων που έχουν να κάνουν με συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα για την περίοδο 2014 - 2021.
 
Η αποδέσμευση για την Βουλή των Αντιπροσώπων αφορά σύμβαση υπηρεσιών ύψους €50.000 για την ζωντανή μετάδοση συνεδριάσεων της Ολομέλειας της Βουλής από το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει ενώπιον της η Επιτροπή Οικονομικών το κόστος ανά συνεδρία είναι €1.100 πλέον ΦΠΑ. Το κονδύλι των €50.000 προβλέπεται στη βάση υπολογισμού ότι το 2018 θα πραγματοποιηθούν περίπου 38 συνεδρίες της Ολομέλειας της Βουλής.
 
Το κονδύλι που αφορά το Υπουργείο Εσωτερικών είναι ύψους €137.850 και έχει να κάνει με αναπτυξιακά έργα. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν παρουσιαστεί ενώπιον της Επιτροπής, πρόκειται για οικονομική βοήθεια στην Ένωση Εκτοπισμένων Κοινοτήτων Αμμοχώστου ύψους €40.000 για την ανέγερση οικήματος για προσωρινή στέγαση της στη Λάρνακα, 15.850 για την αγορά μονοκάμπινου οχήματος και πυροσβεστικού εξοπλισμού στη Διερώνα, €15.000 για εξωραϊστικές εργασίες στο Κέντρο Πληροφόρησης της Κοινότητας Μονιάτη, €40.000 για την κατασκευή πεζοδρομίων δίπλα στα εκπαιδευτήρια του Δήμου Λιβαδιών, €5.000 για επιδιορθωτικά έργα στο κοιμητήριο Χοιροκοιτίας, €5.000 για την επέκταση του ηλεκτρικού δικτύου στην είσοδο της κοινότητας Κρήτου Μαρόττου και €5.000 για έργα στο κοινοτικό γήπεδο Τίμης.
 
Η αποδέσμευση της Επιτροπής Σιτηρών, ύψους €100.000 αφορά έξοδα που πρέπει να διενεργηθούν στο πλαίσιο της μετεξέλιξης της Επιτροπής. Συγκεκριμένα, την καταβολή €57.900 πλέον ΦΠΑ προς τον οίκο KPMG κατα την ολοκλήρωση  της εργασίας που έχει αναληφθεί για την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών για την εξεύρεση στρατηγικού επενδυτή, ο οποίος θα εκμισθώσει το Σιλό Λεμεσού για 20ετή περίοδο με στόχο να εισάγει και να εμπορεύεται σιτηρά τουλάχιστον στην εγχώρια αγορά και να διατηρεί δωρεάν τα στρατηγικά αποθέματα επάρκειας σιτηρών του κράτους. Η κατακύρωση της προσφοράς στον ελεγκτικό οίκο έγινε στις 14 Μαρτίου 2018.
 
Αναμένεται επίσης όπως προκύψουν εντός του 2018 πρόσθετα έξοδα που αφορούν την ολοκλήρωση της διαδικασίας που έχει καθορίσει το Υπουργικό.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Συμψηφισμός ποσού ύψους €551,8 εκατομμυρίων από την Κυβέρνηση μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου 2024
Κεραυνός... on fire: «Πολιτικές που άφησαν καμένη γη και κούρεμα-Δεν είναι κανείς σε θέση να μας δώσει μαθήματα»
Δεσμεύτηκαν οι τραπεζικοί λογαριασμοί του ΡΙΚ-Τι διαμηνύει για τους μισθούς των υπαλλήλων ο Κεραυνός
Ετήσια αύξηση 4,2% στη βιομηχανική παραγωγή τον Ιανουάριο-Οι σημαντικότερες θετικές μεταβολές
Βάζει πίεση για τον φορολογικό μετασχηματισμό ο Χριστοδουλίδης-Η πρόοδος του έργου και τα επόμενα βήματα
Πέντε μέτρα στήριξης με κόστος 35,3 εκατομμύρια ευρώ-Πόσοι και ποιοι επωφελούνται
Νίκος Χριστοδουλίδης: Ακούω πολλές ανέξοδες εξαγγελίες... Κάποια οριζόντια και κάποια στοχευμένα τα μέτρα
Αποφασίζει για το νέο πακέτο μέτρων στήριξης το Υπουργικό-Οι προτάσεις που βρίσκονται στο τραπέζι
Σημαντικός προορισμός για επενδύσεις από την Εσθονία η Κύπρος-Τι είπε ο Πρόεδρος της χώρας σε φόρουμ του ΚΕΒΕ
Χωρίς ιδιαίτερη μεταβολή έκλεισε την Τετάρτη το ΧΑΚ