Exportgate: Ανοίγει ένα «νέο κόσμο» για τους Κύπριους επιχειρηματίες

Στη δημιουργία μίας πύλης που θα δημιουργήσει νέες προοπτικές για την κυπριακή επιχειρηματικότητα και ειδικά τον τομέα του εμπορίου, παρουσίασε η Eurobank Κύπρου. Πρόκειται για τη δημιουργία της διαδικτυακής πύλης Exportgate η οποία έχει ως στόχο να προωθήσει την επιχειρηματική δικτύωση κυπριακών και ελληνικών επιχειρήσεων με άλλες επιχειρήσεις ανά το παγκόσμιο. 

Το Εxportgate που λειτουργεί στην Ελλάδα εδώ και κάποια χρόνια, στην Κύπρο έχει δημιουργηθεί μέσα από συνεργασία της Eurobank Κύπρου με το ΚΕΒΕ και την ΟΕΒ. Η επιτυχία του εγχειρήματος μέχρι τώρα ήταν τέτοια που το κατέστησε ως ένα τα πιο αναγνωρίσιμα διεθνώς international trade portals με πάνω από 1 εκατομμύριο επισκέπτες από 11 χώρες. Τα μέλη της Πύλης, η εγγραφή στην οποία είναι αρκετά απλή, έχουν πρόσβαση σε πάνω από 1 εκατομμύριο προσκλήσεις ενδιαφέροντος που δημοσιεύονται ετησίως από πλήθος χωρών παγκοσμίως ενώ μπορούν να ανατρέξουν σε βάσεις δεδομένων με στοιχεία για 200.000 εισαγωγείς από 32 χώρες. 

Μερικά από τα πλεονεκτήματα που προσφέρει το Exportgate αφορούν: Ηλεκτρονική βιβλιοθήκη διεθνούς εμπορίου, δυνατότητα πρόσβασης στο Eurobank Trade Club, ειδικό ηλεκτρονικό χώρο για αναζήτηση εταιρειών και ηλεκτρονική επικοινωνία, match making μεταξύ εταιρειών με βάση στοιχεία που προκύπτουν από ειδικό αλγόριθμο που αναλύει τα παρεχόμενα στοιχεία.

Αξίζει να σημειωθεί πως το Exportgate είναι μέλος του Trade Club Alliance το οποίο δημιούργησε η Banco Sandander και στο οποίο σήμερα 9 τράπεζες από όλη την υφήλιο και ο αριθμός του τους επόμενους μήνες θα αυξηθεί σημαντικά. Ο Μιχάλης Τσαρμπόπουλος βοηθός γενικός διευθυντής της Eurobank και επικεφαλής Global Transaction Banking ανέφερε πως η συμμετοχή στο Trade Club Alliance δημιουργεί περισσότερες ευκαιρίες εξωστρέφειας και ενίσχυσης της εξαγωγικής δραστηριότητας για επιχειρήσεις σε Κύπρο και Ελλάδα.

Αξίζει να σημειωθεί πως ενώ η εγγραφή στο Exportgate είναι αρκετά απλή, η περαιτέρω εγγραφή στο Trade Club Alliance θα πρέπει να εξεταστεί από την τράπεζα, αφού όπως εξήγησε ο Μιχάλης Λούης, CEO της Eurobank Κύπρου, με αυτόν τον τρόπο διασφαλίζεται ως ένα βαθμό ότι οι αντισυμβαλλόμενοι είναι «υγιείς» οικονομικά και έχουν περάσει από ένα αρχικό έλεγχο της τράπεζας. Η ίδια διαδικασία ακολουθείται και από τις υπόλοιπες τράπεζες που συμμετέχουν στο Trade Club. Ο κ. Τσαρμπόπουλος βέβαια εξήγησε πως στο τέλος της μέρας μία συμφωνία μεταξύ δύο εταίρων δεν μπορεί να θεωρείται οικονομικά ασφαλής μόνο και μόνο επειδή οι αντισυμβαλλόμενοι είναι μέλη του Trade Club και κάπου εδώ είναι που μπορούν να χρησιμοποιηθούν τα κατάλληλα τραπεζικά εργαλεία εάν κριθεί αναγκαίο. 

Από την πλευρά του, ο Νικόλας Παναγή, Διευθυντής Corporate Banking της Eurobank σημείωσε πως μέσω του Exportgate, οι κυπριακές επιχειρήσεις αποκτούν πλέον πρόσβαση σε ένα παγκόσμιο δίκτυο επικοινωνίας με πιθανούς πελάτες σε όλο τον κόσμο. 

Δειτε Επισης

Το παζλ της απασχόλησης στο Δημόσιο-Οι μόνιμοι, οι αορίστου και ορισμένου χρόνου και πόσοι οι ωρομίσθιοι
Οι νέοι κανόνες που ενέκρινε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για καταπολέμηση του ξεπλύματος
Επ. Θεσμών: 6+1 προτάσεις νόμου για πολλαπλές συντάξεις-όριο συνταξιοδότησης κρατικών αξιωματούχων
Σε αναμονή για κατεπείγουσα εξέταση του προϋπολογισμού του ΤΕΠΑΚ η Βουλή
Η Ευρωβουλή ενέκρινε την οδηγία για την εργασία σε διαδικτυακές πλατφόρμες
Παρατείνεται για ακόμη ένα χρόνο η χρηματοδότηση των ελλειμμάτων του ΟΚΥπΥ-Ο λόγος της απόφασης
Αυξάνεται στα €250 το πασχαλινό επίδομα για χαμηλοσυνταξιούχους
Βουλή: Ζητά επαναπροκήρυξη Σχεδίου ρύθμισης οφειλών προσφύγων
Θετικά τα αποτελέσματα ελέγχου της Υπηρεσίας Προστασίας Καταναλωτή σε περίπτερα
Θεσμοθετεί απευθείας διάλογο με το επιχειρείν η Κυβέρνηση-Επιβεβλημένη η ενίσχυση της φήμης της Κύπρου