ΚΕΒΕ: Πυρετός επαφών στις Βρυξέλλες

Στη ειδική σύνοδο των Ευρωπαϊκών Επιμελητηριών Εμπορίου και Βιομηχανίας που διεξάγεται στις Βρυξέλλες βρίσκεται ο πρόεδρο του ΚΕΒΕ Χριστόδουλος Αγκαστινιώτης και ο γενικός γραμματέας του Επιμελητηρίου Μάριος Τσιακκής.
 
Στα πλαίσια του συνεδρίου, οι εκπρόσωποι του ΚΕΒΕ διεξάγουν σειρά επαφών με ομολόγους από επιμελητήρια άλλων χωρών με βασικό ζητούμενο τη διεθνοποίηση των μεγάλων κυπριακών επιχειρήσεων. Παράλληλα, στο περιθώριο της συνόδου, Χρ. Αγκαστινιώτης και Μ. Τσιακκής θα έχουν και σειρά πολιτικών επαφών.
 
Κατά τη διάρκεια των εργασιών της Συνόδου η Ένωση Ευρωπαϊκών Εμπορικών και Βιομηχανικών Επιμελητηρίων, παρουσίασε  τη Διακήρυξων των Δικαιωμάτων των Επιχειρηματιών προς στα θεσμικά όργανα της ΕΕ. Η Διακήρυξη καθορίζει 12 προϋποθέσεις για τους επιχειρηματίες και τις επιχειρήσεις της ΕΕ ώστε να ευδοκιμούν, να ευημερούν και να ανταγωνίζονται διεθνώς.

Μιλώντας κατά τη εκδήλωση ο Πρόεδρος της Ένωσης εξήγησε πως «τα Επιμελητήρια δεν φοβούνται να μιλήσουν για τα δικαιώματα των επιχειρηματιών και ούτε οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής. Αυτή η Διακήρυξη καταγράφει το έντονο συναίσθημα σε ολόκληρο το ευρωπαϊκό δίκτυο Επιμελητηρίων ότι οι ανάγκες των επιχειρηματιών δεν μπορούν να θεωρηθούν δεδομένες και πρέπει να είναι κεντρικές στις διαδικασίες πολιτικής, ξεκινώντας από την ΕΕ».

Υπογράμμισε επίσης τον σημαντικό κοινωνικοοικονομικό ρόλο των επιχειρηματιών επισημαίνοντας πως «είναι επιφανειακό να βλέπουμε τους επιχειρηματίες απλώς μόνο ως παροχείς θέσεων εργασίας και ότι καταβάλλουν μονο φόρους. Είναι επίσης εκπαιδευτικοί, πρωτοπόροι, δημιουργοί, μέλη της κοινότητας και πολλά άλλα μαζί».

Δειτε Επισης

ΟΕΒ: Η γενική συνέλευση, οι προκλήσεις για το επιχειρείν και η σημασία της συνεργασίας με το ΚΕΒΕ
Ανοίγει ο δρόμος για απασχόληση ξένων εργαζομένων-Συμφωνούν οι κοινωνικοί εταίροι με πρόταση Παναγιώτου
ΕΥ: Το Υπουργικό να εξετάσει ενδεχόμενη αμέλεια καθηκόντων Εφόρου Εσωτερικού Ελέγχου
Προβληματισμοί για άρση ορίων στις αποσπάσεις δημοσίων υπαλλήλων
Στα ταμεία του κράτους €608 εκ. από ληξιπρόθεσμες οφειλές στο Τμήμα Φορολογίας
«Πράσινο» Βουλής για αγορά 30 ηλεκτρικών και 5 υβριδικών οχημάτων για αξιωματούχους
Με δύο τρόπους οι προαγωγές στο Δημόσιο το 2024-Καθοριστική η παρέμβαση της Νομικής Υπηρεσίας
Πλεόνασμα €918,7 εκ. το 2023-Τα έσοδα και οι δαπάνες του κράτους
Αρνητικός ο ετήσιος ρυθμός μεγέθυνσης του ΣΠΟΔ τον Μάρτιο
Νέα προσπάθεια στη Βουλή για ρύθμιση ληξιπρόθεσμων φορολογικών οφειλών