Στα κέρδη επέστρεψε το Χρηματιστήριο

Στα κέρδη επέστρεψε την Τετάρτη το Χρηματιστήριο, ωθούμενο κυρίως από τα νέα σημαντικά κέρδη που παρουσίασαν οι τίτλοι της Ελληνικής Τράπεζας.


 
Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 68,06 μονάδες, παρουσιάζοντας κέρδη 0,24%, ενώ ο Δείκτης FTSE/CySE 20 παρουσίασε άνοδο 0,32% κλείνοντας στις 40,79 μονάδες. Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στις €281.225, περιλαμβανομένων δύο προσυμφωνημένων συναλλαγών πακέτων μετοχών της Τσιμεντοποιΐας Βασιλικού ύψους €167.999.
 
Από τους επιμέρους χρηματιστηριακούς δείκτες, κέρδη παρουσίασε η Κύρια Αγορά σε ποσοστό 0,39%, της Εναλλακτικής Αγοράς με 0,26% και των Ξενοδοχείων με 0,13%. Ο τομέας των Επενδυτικών Εταιρειών δεν παρουσίασε μεταβολή.
 
Το μεγαλύτερο επενδυτικό ενδιαφέρον προσέλκυσαν οι τίτλοι της Τσιμεντοποιΐας Βασιλικού με €171.335 (χωρίς μεταβολή – τιμή κλεισίματος €2,90). Ακολούθησαν οι μετοχές της Ελληνικής Τράπεζας με €55.668 (άνοδος 2,68% - τιμή κλεισίματος €0,61), της Τράπεζας Κύπρου €20.008 (πτώση 0,31% - τιμή κλεισίματος €1,94), της Δήμητρα Επενδυτική με €15.212 (χωρίς μεταβολή – τιμή κλεισίματος €0,46) και της Atlantic Insurance Company με €9.347 (άνοδος 1,93% - τιμή κλεισίματος €1,52).
 
Από τις μετοχές που έτυχαν διαπραγμάτευσης, επτά κινήθηκαν ανοδικά, 7 πτωτικά και μία παρέμεινε αμετάβλητη. Ο αριθμός των συναλλαγών περιορίστηκε σε 94.
 
Εξάλλου, το Συμβούλιο του ΧΑΚ, σε πρόσφατη συνεδρία του επικύρωσε, με βάση το Άρθρο 184 του Νόμου του ΧΑΚ, την απόφαση για αναστολή της διαπραγμάτευσης των τίτλων της εταιρείας CytrusteesInvestmentPublicCompanyLtd, ως είχε ανακοινωθεί στις 17 Απριλίου 2018. Η αναστολή διαπραγμάτευσης των τίτλων της εταιρείας θα έχει ισχύ μέχρι και τις 19 Ιουνίου 2018 (συμπεριλαμβανομένης).
 
Υπενθυμίζεται ότι, η απόφαση για αναστολή λήφθηκε μετά από σχετικό αίτημα της εταιρείας Cytrustees Investment Public Company Ltd και κρίθηκε ως απαραίτητη, ούτως ώστε να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για μετατροπή της εταιρείας σε ΟΣΕΚΑ με τη μορφή εταιρείας επενδύσεων μεταβλητού κεφαλαίου. Σχετική με το θέμα είναι η ανακοίνωση της εταιρείας ημερομηνίας 13/4/2018.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

ΚΕΔΙΠΕΣ: Κατέβαλε €140 εκατ. προς το Κράτος το α' τρίμηνο-Η μεγαλύτερη τριμηνιαία καταβολή σε μετρητά
Νίκος Χριστοδουλίδης: Ακούω πολλές ανέξοδες εξαγγελίες... Κάποια οριζόντια και κάποια στοχευμένα τα μέτρα
Αποφασίζει για το νέο πακέτο μέτρων στήριξης το Υπουργικό-Οι προτάσεις που βρίσκονται στο τραπέζι
Τα διεθνούς φήμης brands που ετοιμάζεται να υποδεχθεί το My Mall Λεμεσού
Ελίνα Κυρατζή: Θέσεις κλειδιά και προοπτικές ανέλιξης για το προσωπικό μέσω της Ακαδημίας ΑΛΦΑΜΕΓΑ
Το «Build to Rent» και πώς το βλέπουν επενδυτές και επιχειρηματίες ανάπτυξης γης
Κορυφαία κοινή προτεραιότητα για Κύπρο και Ισραήλ ο Great Sea Interconnector
Σημαντικός προορισμός για επενδύσεις από την Εσθονία η Κύπρος-Τι είπε ο Πρόεδρος της χώρας σε φόρουμ του ΚΕΒΕ
Χωρίς ιδιαίτερη μεταβολή έκλεισε την Τετάρτη το ΧΑΚ
Δημοσιοποίηση χορηγιών και κατά χάριν δωρεών του κράτους για το 2023