Ι. Παναγιώτου: Πολλαπλά οφέλη από το αστεροσκοπείο στο Τρόοδος

Με τη δημιουργία του αστεροσκοπείου η χώρα μας θα έχει πολλαπλά οφέλη και πρωτίστως δημιουργείται η βασική υποδομή που θα φιλοξενεί όσους ασχολούνται κυρίως ερασιτεχνικά με το θέμα, ανέφερε, μεταξύ άλλων, η Επίτροπος Περιβάλλοντος Ιωάννα Παναγιώτου, σε χαιρετισμό στο Προεδρικό Μέγαρο για την μέρα αστρονομίας.

Στην Κύπρο, ανέφερε, η Πολιτεία αναγνωρίζοντας τη σημασία της αστρονομίας και τη  συμβολή της στην επιστήμη, την κοινωνία, τον πολιτισμό, την έρευνα και την καινοτομία  υιοθέτησε μια πολύ υποστηρικτική στάση, εντάσσοντας τη δημιουργία του αστεροσκοπείου στις προτεραιότητές της.
 
Η κ. Παναγιώτου ανέφερε ότι το αστεροσκοπείο θα αποτελεί χώρο ενημέρωσης και εκπαίδευσης μαθητών αλλά και τουριστών, κάτι που αποτελεί τη βάση για τουριστική ανάπτυξη του Τροόδους, ενώ θα αποτελέσει αφορμή για έναρξη της συζήτησης για εξεύρεση πόρων ώστε στο μέλλον να φιλοξενήσει το Τρόοδος μια υποδομή που θα υποστηρίζει καθαρά την έρευνα.
 
Ανέφερε ότι η εξερεύνηση διαστήματος στον κόσμο και τα δεδομένα παρατήρησης της γης μπορούν να προσφέρουν προοπτικές και λύσεις σε διάφορους τομείς συμπεριλαμβανομένης της αειφόρου ανάπτυξης.

Παράλληλα η κ. Παναγιώτου υπενθύμισε ότι τα τελευταία τρία χρόνια η Πολιτεία υιοθέτησε, μετά από γραπτή παρότρυνση από την τότε  μαθήτρια της Αγγλικής σχολής Στέφανη Διάκου Πετροπούλου και θετική ανταπόκριση από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας , ένα νέο θεσμό, μια εκδήλωση που διοργανώνεται στο ανώτατο πολιτειακό επίπεδο, για τη Μέρα Αστρονομίας.
 
Επίσης, πρόσθεσε, εδώ και τρία χρόνια στην εκδήλωση για την ώρα της Γης που πραγματοποιείται στο Προεδρικό Μέγαρο έχει ενταχθεί η αστροπαρατήρηση  ως μέρος της όλης εκδήλωσης.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Με κέρδη έκλεισε το ΧΑΚ την Πέμπτη
Ελεγκτική Υπηρεσία: Μη διενέργεια ελέγχου σε όλες τις περιπτώσεις εσόδων της Γ.Δ. Ανάπτυξης
Συμψηφισμός ποσού ύψους €551,8 εκατομμυρίων από την Κυβέρνηση μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου 2024
Κεραυνός... on fire: «Πολιτικές που άφησαν καμένη γη και κούρεμα-Δεν είναι κανείς σε θέση να μας δώσει μαθήματα»
Δεσμεύτηκαν οι τραπεζικοί λογαριασμοί του ΡΙΚ-Τι διαμηνύει για τους μισθούς των υπαλλήλων ο Κεραυνός
Ετήσια αύξηση 4,2% στη βιομηχανική παραγωγή τον Ιανουάριο-Οι σημαντικότερες θετικές μεταβολές
Βάζει πίεση για τον φορολογικό μετασχηματισμό ο Χριστοδουλίδης-Η πρόοδος του έργου και τα επόμενα βήματα
Πέντε μέτρα στήριξης με κόστος 35,3 εκατομμύρια ευρώ-Πόσοι και ποιοι επωφελούνται
Νίκος Χριστοδουλίδης: Ακούω πολλές ανέξοδες εξαγγελίες... Κάποια οριζόντια και κάποια στοχευμένα τα μέτρα
Αποφασίζει για το νέο πακέτο μέτρων στήριξης το Υπουργικό-Οι προτάσεις που βρίσκονται στο τραπέζι