Αυξάνεται η διάρκεια άδειας επίδειξης και δοκιμής οχημάτων

Τροποποιείται η διάρκεια ισχύος της άδειας επίδειξης και δοκιμής των μη εγγεγραμμένων ή ακινητοποιημένων οχημάτων, τα οποία εμπορεύεται έμπορος για σκοπούς επίδειξης ή δοκιμής σε οποιοδήποτε δρόμο, με νομοσχέδιο του Υπουργείου Μεταφορών Επικοινωνιών και Έργων.
 
Συγκεκριμένα, αυξάνεται η διάρκειας ισχύος της άδειας επίδειξης και δοκιμής των μη εγγεγραμμένων ή ακινητοποιημένων οχημάτων, τα οποία εμπορεύεται έμπορος για σκοπούς επίδειξης ή δοκιμής σε οποιοδήποτε δρόμο, από 6 μήνες σε 12. Η άδεια επίδειξης και δοκιμής θα ισχύει για περίοδο 12 μηνών, από 1η Ιανουαρίου μέχρι 31η  Δεκεμβρίου κάθε έτους.
 
Παράλληλα, τροποποιείται και η αναγραφή στις πινακίδες, που εκδίδονται σύμφωνα με τον υπό αναφορά νόμο, του έτους για το οποίο ισχύει η άδεια επίδειξης και δοκιμής.
 
Διευκρινίζεται ότι οι πινακίδες είναι δυνατόν να χρησιμοποιούνται από τους εμπόρους για σκοπούς μετακινήσεων των εν λόγω οχημάτων, που ετοιμάζονται προς πώληση.
 
Διαφοροποιείται ο πίνακας τελών, που καταβάλλονται για έκδοση των πινακίδων, ώστε να συνάδουν με την ετήσια έκδοση της άδειας αντί με την εξάμηνη έκδοση που ισχύει μέχρι σήμερα, η οποία και καταργείται με το προτεινόμενο Νομοσχέδιο.

Δειτε Επισης

Εβδομαδιαίες απώλειες κατέγραψε το ΧΑΚ
Μέτρο ενίσχυσης με ετήσιο προϋπολογισμό €1.400.000 για ζημιές από θεομηνίες στην γεωργία
Με κόστος 1,2 εκατ. «ανασχηματίζει» με ηλεκτρικά τον στόλο οχημάτων του Υπουργικού η Κυβέρνηση
Το αναθεωρημένο νομοσχέδιο για το FDI screening και η δυστοκία της Κύπρου για συμμόρφωση
Κέρδη 1,51% κατέγραψε το ΧΑΚ
«Go Live» για την παράλληλη διαπραγμάτευση κυπριακών ομολόγων ΕΜΤΝ
Προσέλκυση νέων επενδυτών...«Κεφάλαιο κίνησης σε επιχειρήσεις, θα ενσωματωθούν και συγκεκριμένα κίνητρα»
Περιμένει παραγωγική συζήτηση με τα κόμματα για τις πολλαπλές συντάξεις ο Κεραυνός...«Αυτό νομίζω ότι είναι ανέκδοτο να το λέμε»
Ικανοποίηση Κεραυνού για Fiscal Monitor του ΔΝΤ-«Επαναβεβαιώνεται η πολύ καλή πορεία της οικονομίας μας»
ΔΝΤ: Η Κύπρος θα «πιάσει» νωρίτερα το όριο 60% στον δείκτη δημόσιου χρέους