Ελεγκτική Υπηρεσία: Πρόκληση η σύναψη συμφωνίας με Helector

Η σύναψη οποιασδήποτε συμπληρωματικής συμφωνίας με την εταιρεία Helector για επέκταση της συμφωνίας της Κόσιης συνιστά πρόκληση για το περί δικαίου αίσθημα και η συμπερίληψη ετεροβαρών προς τον Εργοδότη προνοιών πλήττει το δημόσιο συμφέρον, αναφέρει με ανακοίνωση η Ελεγκτική Υπηρεσία.

Με αφορμή σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Πολίτης με τίτλο «Νέα κωλοτούμπα για τον Κοτσιάτη», η Ελεγκτική Υπηρεσία «επαναλαμβάνει την δεδηλωμένη θέση της ότι η σύναψη οποιασδήποτε Συμπληρωματικής Συμφωνίας με τον υφιστάμενο Ανάδοχο, λαμβάνοντας υπόψη την ποινική υπόθεση που βρίσκεται ενώπιον του Κακουργιοδικείου ως προς υπό εξέταση αδικήματα διαφθοράς που αφορούν τη σύναψη και την εκτέλεση της συγκεκριμένης σύμβασης, συνιστά πρόκληση για το περί δικαίου αίσθημα».

Ταυτόχρονα, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, « η συμπερίληψη ετεροβαρών προς τον Εργοδότη προνοιών, ή/και η καταβολή ποσών που ενδεχομένως να περιλαμβάνουν σοβαρά υπερκέρδη πλήττει το δημόσιο συμφέρον».

«Έχουμε συνεπώς εκφράσει τη θέση ότι οποιαδήποτε συμφωνία στην οποία θα καταλήξει το Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος θα πρέπει πρόδηλα να εξυπηρετεί το δημόσιο συμφέρον και συνεπώς θα πρέπει να απορριφθεί από την Κεντρική Επιτροπή Αλλαγών και Απαιτήσεων (ΚΕΑΑ) (α) αν οι οικονομικοί της όροι είναι χειρότεροι σε σχέση με την προκαταρκτική συμφωνία στην οποία 6 μήνες προηγουμένως είχε καταλήξει η ίδια η ΚΕΑΑ ή/και (β) αν περιλαμβάνει όρους με τους οποίους ο ανάδοχος απαλλάσσεται συμβατικών του υποχρεώσεων», προστίθεται.

Στη βάση των πιο πάνω, αναφέρει η Ελεγκτική Υπηρεσία, «έχουμε υποδείξει ότι το εφάπαξ ποσό των €20εκ. που το Υπουργείο εισηγείται να δοθεί στον ανάδοχο ως δήθεν οφειλόμενο ποσό, δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερο από €13εκ. (περίπου), ως ελάχιστη προϋπόθεση για να εξεταστεί η δυνατότητα έγκρισης τέτοιας συμφωνίας».

«Θεωρούμε δε ότι οι εκβιασμοί προς την ΚΕΑΑ, που οι εξυπηρετούντες τα συμφέροντα της Helector προσπαθούν να επιβάλουν μέσω τέτοιων δημοσιευμάτων, είναι παντελώς απαράδεκτοι», καταλήγει η ανακοίνωση.
 
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Παρουσίαση κοινοβουλευτικού έργου του ευρωβουλευτή του ΕΛΚ Λουκά Φουρλά
Έτσι θα λειτουργήσουν τα Κέντρα Εξυπηρέτησης του Πολίτη τη Μεγάλη Πέμπτη
Το παζλ της απασχόλησης στο Δημόσιο-Οι μόνιμοι, οι αορίστου και ορισμένου χρόνου και πόσοι οι ωρομίσθιοι
Οι νέοι κανόνες που ενέκρινε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για καταπολέμηση του ξεπλύματος
Επ. Θεσμών: 6+1 προτάσεις νόμου για πολλαπλές συντάξεις-όριο συνταξιοδότησης κρατικών αξιωματούχων
Σε αναμονή για κατεπείγουσα εξέταση του προϋπολογισμού του ΤΕΠΑΚ η Βουλή
Η Ευρωβουλή ενέκρινε την οδηγία για την εργασία σε διαδικτυακές πλατφόρμες
Παρατείνεται για ακόμη ένα χρόνο η χρηματοδότηση των ελλειμμάτων του ΟΚΥπΥ-Ο λόγος της απόφασης
Αυξάνεται στα €250 το πασχαλινό επίδομα για χαμηλοσυνταξιούχους
Βουλή: Ζητά επαναπροκήρυξη Σχεδίου ρύθμισης οφειλών προσφύγων