Υπ. Εργασίας: Πασχαλινό επίδομα για 16.000 χαμηλοσυνταξιούχους

Γύρω στις 16.000 χαμηλοσυνταξιούχοι θα λάβουν το πασχαλινό επίδομα που εγκρίθηκε σήμερα από το Υπουργικό Συμβούλιο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εργασίας η καταβολή του επιδόματος βασίζεται στο συνολικό εισόδημα του νοικοκυριού που αποκτήθηκε το προηγούμενο έτος, δηλαδή για φέτος θα ληφθούν υπόψη τα εισοδήματα του 2017. Ο υπολογισμός του εισοδήματος περιλαμβάνει όλα τα εισοδήματα, τα οποία λαμβάνονται υπόψη βάσει του Σχεδίου Ενίσχυσης Συνταξιούχων με Χαμηλά Εισοδήματα, εξαιρουμένου του Πασχαλινού Επιδόματος που παραχωρήθηκε το 2017.

Για νοικοκυριό ενός ατόμου, το συνολικό όριο ανέρχεται στο ποσό των €6.500 και για νοικοκυριό δύο ατόμων το όριο τίθεται στο ποσό των €11.000. Σημειώνεται ότι το εισοδηματικό όριο για νοικοκυριό δύο ατόμων αυξήθηκε από €9.750 που ήταν τα προηγούμενα χρόνια σε €11.000, ώστε να επωφεληθούν περισσότερα νοικοκυριά των δύο ατόμων με χαμηλά εισοδήματα, αλλά και επειδή κατά το 2017 υπήρξε κάποια αύξηση των χαμηλών συντάξεων.

Τα πιο πάνω εισοδηματικά όρια για μονήρες νοικοκυριό και ζεύγος θα αναπροσαρμόζονται προς τα πάνω, ανάλογα με τη σύνθεση του υπόλοιπου νοικοκυριού, σύμφωνα με τις κλίμακες που ισχύουν και για την αναπροσαρμογή του ορίου της φτώχιας, δηλαδή θα αυξάνονται κατά 30% του €6.500 (κατά €1.950 δηλαδή) για κάθε εξαρτώμενο κάτω των 14ων ετών και κατά 50% του €6.500 (κατά €3.250 δηλαδή) για κάθε εξαρτώμενο άνω των 14ων ετών.

Το ποσό του επιδόματος ανέρχεται στα €190 και δικαιούχοι είναι μόνο συνταξιούχοι, δηλαδή νοικοκυριά με ένα συνταξιούχο που πληρούν τα κριτήρια θα λάβουν €190 και νοικοκυριά με δύο συνταξιούχους θα λάβουν €380.

Το πασχαλινό δώρο για δικαιούχους του Σχεδίου Ενίσχυσης Συνταξιούχων με Χαμηλά Εισοδήματα (Χαμηλοσυνταξιούχων) θα είναι διαθέσιμο στους λογαριασμούς των δικαιούχων στις 30/3/2018. Σημειώνεται ότι οι δικαιούχοι δεν χρειάζεται να συμπληρώσουν οποιαδήποτε επιπλέον αίτηση για να λάβουν το πασχαλινό επίδομα 2018.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

ΔΝΤ: Ανθεκτική σε πολλαπλούς δυσμενείς κραδασμούς η κυπριακή οικονομία-Οι βασικές συστάσεις πολιτικής
Σχέδια ενίσχυσης για «χρωματισμένο» γεωργικό πετρέλαιο-Οι δικαιούχοι και ο τρόπος υποβολής των αιτήσεων
Ρίχνουν μαύρο στις συχνότητες του ΡΙΚ για μία ώρα οι εργαζόμενοι στο ίδρυμα
Επίτροποι ΚΟΑΠ και Ορεινών Κοινοτήτων σε κοινή προσπάθεια στήριξης αγροτικής οικονομίας
Χαμός στην Βουλή για το ΡΙΚ... Βολές για σκοπιμότητες, προσωπικές ατζέντες και μαύρες λίστες
Καταργείται η φορολόγηση εισοδήματος στο φιλοδώρημα υπαλλήλων με σύμβαση στη Δημόσια Υπηρεσία
«Αυτή η Κυβέρνηση δεν θα ακολουθήσει πολιτικές που οδήγησαν την Κύπρο στα κοινωνικά παντοπωλεία»
Με κέρδη έκλεισε το ΧΑΚ την Πέμπτη
Ελεγκτική Υπηρεσία: Μη διενέργεια ελέγχου σε όλες τις περιπτώσεις εσόδων της Γ.Δ. Ανάπτυξης
Συμψηφισμός ποσού ύψους €551,8 εκατομμυρίων από την Κυβέρνηση μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου 2024