Τον Οργανισμό Νεολαίας επισκέφθηκε ο Υπουργός Παιδείας

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 13 Μαρτίου 2018, η πρώτη επίσκεψη του νέου Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού στα γραφεία του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου. Στη διάρκεια της επίσκεψης, ο Κώστας Χαμπιαούρης είχε την ευκαιρία να συναντηθεί και να συνομιλήσει με τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΝΕΚ, Παναγιώτη Σεντώνα, τον Διευθυντή Μενέλαο Μενελάου, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου καθώς και με προσωπικό του Οργανισμού. 

Κατά τη συνάντηση, μεταξύ άλλων, παρουσιάστηκαν τα προγράμματα και οι υπηρεσίες του Οργανισμού Νεολαίας, με ειδική αναφορά στην Εθνική Στρατηγική για τη Νεολαία, η οποία δημιουργήθηκε στη βάση της αντίστοιχης ευρωπαϊκής στρατηγικής. Κύρια επιδίωξή της, είναι η ενδυνάμωση των νέων, ώστε να καταστούν ενεργοί πολίτες, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη και ευημερία ολόκληρης της κοινωνίας. 

Επιπρόσθετα, ανάμεσα στα θέματα με τα οποία ο Οργανισμός Νεολαίας κάνει ισχυρή την παρέμβασή του, περιλαμβάνονται η απασχόληση και η επιχειρηματικότητα, η κοινωνική ενσωμάτωση, η εκπαίδευση και κατάρτιση, η υγεία και ευεξία, ο εθελοντισμός, η δημιουργικότητα αλλά και ο πολιτισμός.

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο Πρόεδρος του ΟΝΕΚ, Παναγιώτης Σεντώνας, ενημέρωσε για το στάδιο υλοποίησης της Εθνικής Στρατηγικής για τη Νεολαία, καθώς επίσης και για τα προγράμματα που βρίσκονται σε εξέλιξη, ενώ διαβεβαίωσε ότι ο ΟΝΕΚ θα συνεχίσει να εργάζεται με τον ίδιο ζήλο και την ίδια ευθύνη, για θέματα που αφορούν την νεολαία. 

Τέλος, ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού, Κώστας Χαμπιαούρης δήλωσε: «Στον Τομέα της Νεολαίας έχει ήδη ξεκινήσει μια νέα εποχή με πολλές προοπτικές. Η έγνοια μας για ποιοτική μάθηση και ολοκληρωμένη καλλιέργεια της προσωπικότητάς όλων των νέων καθώς και η ενδυνάμωση τους για συμμετοχή στα κοινά, ενώνει τις προσπάθειές μας».

Δειτε Επισης

Εβδομαδιαίες απώλειες κατέγραψε το ΧΑΚ
Μέτρο ενίσχυσης με ετήσιο προϋπολογισμό €1.400.000 για ζημιές από θεομηνίες στην γεωργία
Με κόστος 1,2 εκατ. «ανασχηματίζει» με ηλεκτρικά τον στόλο οχημάτων του Υπουργικού η Κυβέρνηση
Το αναθεωρημένο νομοσχέδιο για το FDI screening και η δυστοκία της Κύπρου για συμμόρφωση
Κέρδη 1,51% κατέγραψε το ΧΑΚ
«Go Live» για την παράλληλη διαπραγμάτευση κυπριακών ομολόγων ΕΜΤΝ
Προσέλκυση νέων επενδυτών...«Κεφάλαιο κίνησης σε επιχειρήσεις, θα ενσωματωθούν και συγκεκριμένα κίνητρα»
Περιμένει παραγωγική συζήτηση με τα κόμματα για τις πολλαπλές συντάξεις ο Κεραυνός...«Αυτό νομίζω ότι είναι ανέκδοτο να το λέμε»
Ικανοποίηση Κεραυνού για Fiscal Monitor του ΔΝΤ-«Επαναβεβαιώνεται η πολύ καλή πορεία της οικονομίας μας»
ΔΝΤ: Η Κύπρος θα «πιάσει» νωρίτερα το όριο 60% στον δείκτη δημόσιου χρέους