Επανέρχεται στις συνεδρίες η Βουλή με ημικρατικούς

Επανέρχεται στις τακτικές συνεδρίες των Επιτροπών η Βουλή, με σημαντικότερο νομοθετικό έργο την εξέταση των Προϋπολογισμών των Ημικρατικών Οργανισμών, (Επιτροπή Οικονομικών). Από τις μέχρι σήμερα ορισθείσες συνεδρίες, στις εργασίες των Επιτρόπων, πέραν της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών, ξεχωρίζει η συζήτηση του Προϋπολογισμού του Φορέας Ισότιμης Κατανομής Βαρών στην Επιτροπή Προσφύγων, τα αναθεωρημένα κείμενα νομοσχεδίων για τα ιδιωτικά σχολεία και φροντιστήρια στην Επιτροπή Παιδείας και το Διαχειριστικό Σχέδιο του Ακάμα στην Επιτροπή Περιβάλλοντος.

Τη Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου συνεδριάζουν οι Κοινοβουλευτικές Επιτροπές Οικονομικών και η Επιτροπή για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και Ίσων Ευκαιριών μεταξύ Ανδρών και Γυναικών.
 
Σύμφωνα με την ημερήσια διάταξη της, η Επιτροπή για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, θα ασχοληθεί με τον προγραμματισμό των εκκρεμοτήτων της και ακολούθως θα συζητηθεί η Πρόταση νόμου της Προέδρου της Επιτροπής Στέλλας Κυριακίδου για τα άτομα με νοητική υστέρηση, με την οποία η εισηγήτρια επιχειρεί τροποποίηση στο βασικό νόμο του 1989  για  τα  Νοητικά  Καθυστερημένα Άτομα,  ώστε  αυτή  να  συνάδει με τις ρυθμίσεις της Σύμβασης για τα Δικαιώματα Ατόμων με Αναπηρίες και περί Συναφών Θεμάτων (Κυρωτικού) Νόμου  του  2011, που υιοθετήθηκε από τη Γενική Συνέλευση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών στις 13 Δεκεμβρίου 2006 και υπογράφτηκε από το Μόνιμο  Αντιπρόσωπο  της  Κυπριακής Δημοκρατίας στη Νέα Υόρκη στις 30 Μαρτίου 2007, καθώς και την Ευρωπαϊκή Στρατηγική για την Αναπηρία (2010 - 2020).
 
Τη Δευτέρα στις 12:00 συνέρχεται εκτάκτως η Κοινοβουλευτική Επιτροπής Άμυνας, προφανώς σε κεκλεισμένων των θυρών συνεδρία για αποδεσμεύσεις κονδυλίων.
 
Τη Δευτέρα συνεδριάζει και η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εσωτερικών για να εξετάσει αυτεπάγγελτα την τιμολόγηση των χώρων ταφής από τα κοινοτικά συμβούλια, μετά από εισήγηση της Βουλευτού του ΔΗΣΥ Μαριέλλας Αριστείδου και τη μη εφαρμογή της νομοθεσίας σε ό,τι αφορά την ανάρτηση πινακίδων στα εργοτάξια, μετά από εισήγηση του Βουλευτή των Οικολόγων Γιώργου Περδίκη.
 
Στην ημερήσια διάταξη της Επιτροπής είναι και η πρόταση νόμου του κ. Περδίκη, που στοχεύει ώστε να δημοσιεύονται στην  Επίσημη  Εφημερίδα  της Δημοκρατίας  τα  ονόματα  των  αλλοδαπών  οι οποίοι τιμητικά έχουν πολιτογραφηθεί για λόγους δημόσιου  συμφέροντος,  καθώς  και  των αλλοδαπών  επιχειρηματιών  και  επενδυτών  οι οποίοι  έχουν  πολιτογραφηθεί  χωρίς  να ικανοποιούνται  ορισμένες  προϋποθέσεις  οι οποίες προβλέπονται στο βασικό νόμο για την πολιτογράφηση αλλοδαπών.
 
Την Τρίτη συνεδριάζει η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Προσφύγων, που θα συζητήσει τον Προϋπολογισμό του Φορέα Ισότιμης Κατανομής Βαρών.
 
Η Επιτροπή Εμπορίου, που επανέρχεται την Τρίτη στις τακτικές συνεδρίες της, θα ενημερωθεί σε σχέση με τους Κανονισμούς που προτίθεται να προωθήσει η εκτελεστική εξουσία  αναφορικά με τα πνευματικά δικαιώματα και για τις αποφάσεις της Υπηρεσίας Προστασίας Καταναλωτή για τον περί Καταχρηστικών Ρητρών σε Καταναλωτικές Συμβάσεις Νόμο.
 
Τις τακτικές συνεδρίες αρχίζει την Τρίτη και η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Γεωργίας. Στην ημερήσια διάταξη έχει, μεταξύ άλλων,  τη συνέχιση της συζήτησης επί του νομοσχεδίου και των κανονισμών για την αναγνώριση Οργανώσεων Παραγωγών Γεωργικών Προϊόντων και τη συζήτηση των προβλημάτων που παρουσιάζουν στη λειτουργία τους τα αρδευτικά τμήματα και την ανάγκη εφαρμογής ενός ολοκληρωμένου σχεδίου πολιτικής για την αντιμετώπισής τους.
 
Την Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου η Επιτροπή Παιδείας συνεχίζει τη συζήτηση επί των αναθεωρημένων κειμένων των νομοσχεδίων για τα ιδιωτικά φροντιστήρια και τα ιδιωτικά σχολεία.
 
Την Τετάρτη, επίσης η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Θεσμών ενημερώνεται για τη λειτουργία τoυ θεσμού της Αρχής Ραδιοτηλεόρασης Κύπρου, ενώ η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Νομικών αρχίζει την κατ΄ άρθρο συζήτηση του εναρμονιστικού νομοσχεδίου για τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.
 
Στη συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Περιβάλλοντος την Τετάρτη, θα γίνει παρουσίαση του Διαχειριστικού Σχεδίου για το Εθνικό Δασικό Πάρκο Ακάμα από τον Υπουργό Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Οι νέοι κανόνες που ενέκρινε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για καταπολέμηση του ξεπλύματος
Επ. Θεσμών: 6+1 προτάσεις νόμου για πολλαπλές συντάξεις-όριο συνταξιοδότησης κρατικών αξιωματούχων
Σε αναμονή για κατεπείγουσα εξέταση του προϋπολογισμού του ΤΕΠΑΚ η Βουλή
Η Ευρωβουλή ενέκρινε την οδηγία για την εργασία σε διαδικτυακές πλατφόρμες
Παρατείνεται για ακόμη ένα χρόνο η χρηματοδότηση των ελλειμμάτων του ΟΚΥπΥ-Ο λόγος της απόφασης
Αυξάνεται στα €250 το πασχαλινό επίδομα για χαμηλοσυνταξιούχους
Βουλή: Ζητά επαναπροκήρυξη Σχεδίου ρύθμισης οφειλών προσφύγων
Θετικά τα αποτελέσματα ελέγχου της Υπηρεσίας Προστασίας Καταναλωτή σε περίπτερα
Θεσμοθετεί απευθείας διάλογο με το επιχειρείν η Κυβέρνηση-Επιβεβλημένη η ενίσχυση της φήμης της Κύπρου
Αποχωρεί από την ΟΕΒ μετά από 41 χρόνια ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής Κώστας Χριστοφίδης