Με άνοδο έκλεισε το ΧΑΚ

Ανοδικά έκλεισε την Τετάρτη το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου ακολουθώντας το θετικό κλίμα που επικράτησε στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ύστερα από την ισχυρή ανάκαμψη στην Wall Street.
 
Ο Γενικός δείκτης έκλεισε στις 69,71 μονάδες καταγράφοντας άνοδο 0,24% και τερματίζοντας το αρνητικό σερί των δύο προηγούμενων συνεδριών της εβδομάδας.

Ο Δείκτης FTSE/CySE 20 έκλεισε στις 41.76 μονάδες, παρουσιάζοντας κέρδη σε ποσοστό 0,26%. Ο ημερήσιος τζίρος διαμορφώθηκε στις € 105.225.

Μικτή εικόνα παρουσίασαν οι επιμέρους χρηματιστηριακοί δείκτες. Την μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι Επενδυτικές σε ποσοστό 2,30% και ακολούθησες η Κύρια Αγορά με άνοδο σε ποσοστό 0,85%. Χωρίς μεταβολή έκλεισαν τα Ξενοδοχεία ενώ οριακή πτώση σε ποσοστό 0,07% κατέγραψε η Εναλλακτική Αγορά.

Το μεγαλύτερο επενδυτικό ενδιαφέρον προσέλκυσαν οι τίτλοι της Δήμητρας Επενδυτική με €38.719 (άνοδος 2,82% - τιμή κλεισίματος €0,44). Ακολούθησαν οι μετοχές της Τράπεζας Κύπρου με €29.572 (πτώση 0,62% -τιμή κλεισίματος €2,39), της Cyprus Cement με €9.089 (άνοδος 0,84% - τιμή κλεισίματος €0,48%), της Louis με €8.162 (άνοδος 3,57% - τιμή κλεισίματος €0,03) και της Cytrustees Investment με €6.313 (χωρίς μεταβολή - τιμή κλεισίματος €0,23).

Από τις μετοχές που έτυχαν διαπραγμάτευσης, 6 κινήθηκαν ανοδικά, 4 πτωτικά και 3 παράμειναν αμετάβλητες. Ο αριθμός των συναλλαγών περιορίστηκε σε 106.
  
Εξάλλου, το Συμβούλιο του Χρηματιστηρίου Αξίων Κύπρου, σε πρόσφατη συνεδρία του επικύρωσε, με βάση το Άρθρο 184 του Νόμου του ΧΑΚ, την απόφαση για αναστολή της διαπραγμάτευσης των τίτλων της εταιρείας Apollo Investment Fund Plc, ως είχε ανακοινωθεί στις 30 Ιανουαρίου 2018.
 
Με βάση τα πιο πάνω, η αναστολή διαπραγμάτευσης των τίτλων της εταιρείας θα έχει ισχύ μέχρι και τις 2 Απριλίου 2018 (συμπεριλαμβανομένης). Υπενθυμίζεται ότι, η απόφαση για αναστολή λήφθηκε μετά από σχετικό αίτημα της εταιρείας Apollo Investment Fund Plc και κρίθηκε ως απαραίτητη, ούτως ώστε να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για μετατροπή της εταιρείας σε
ΟΣΕΚΑ με τη μορφή εταιρείας επενδύσεων μεταβλητού κεφαλαίου. Σχετική με το θέμα είναι η ανακοίνωση της εταιρείας ημερομηνίας 26/1/2018.

Επίσης το ΧΑΚ μετά από σχετική έγκριση που έχει λάβει από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, ανακοινώνει τη συνέχιση αναστολής διαπραγμάτευσης των τίτλων της εταιρείας Vision International People Group Public Ltd για επιπλέον δύο (2) μήνες, δηλαδή μέχρι και τις 11 Απριλίου 2018, ενόψει του ότι εξακολουθεί να συντρέχει ο λόγος που επιβάλλει τη συνέχιση της αναστολής διαπραγμάτευσης σε σχέση με τα θέματα που εγέρθηκαν στις ανακοινώσεις της εταιρείας και αφορούσαν κυρίως τις εργασίες και τον έλεγχο της εταιρείας.

Πρόσθετα αναφέρεται ότι σε περίπτωση που εντός των δύο μηνών δεν συντρέχει πλέον ο λόγος της αναστολής διαπραγμάτευσης των τίτλων της πιο πάνω εταιρείας, τότε η εν λόγω αναστολή θα αρθεί.
 
ΠΗΓΗ: KΥΠΕ

Δειτε Επισης

ΚΟΕ: Στο 2,6% το 2024 και στο 3,3% το 2025 ο ρυθμός ανάπτυξης
Ζημιές καταγράφει την Πέμπτη το ΧΑΚ
Ρεκόρ συμμετοχών στον Γύρο της Πάφου 2024 (video)
Παρουσίαση κοινοβουλευτικού έργου του ευρωβουλευτή του ΕΛΚ Λουκά Φουρλά
Έτσι θα λειτουργήσουν τα Κέντρα Εξυπηρέτησης του Πολίτη τη Μεγάλη Πέμπτη
Το παζλ της απασχόλησης στο Δημόσιο-Οι μόνιμοι, οι αορίστου και ορισμένου χρόνου και πόσοι οι ωρομίσθιοι
Οι νέοι κανόνες που ενέκρινε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για καταπολέμηση του ξεπλύματος
Επ. Θεσμών: 6+1 προτάσεις νόμου για πολλαπλές συντάξεις-όριο συνταξιοδότησης κρατικών αξιωματούχων
Σε αναμονή για κατεπείγουσα εξέταση του προϋπολογισμού του ΤΕΠΑΚ η Βουλή
Η Ευρωβουλή ενέκρινε την οδηγία για την εργασία σε διαδικτυακές πλατφόρμες