«Ναι» υπουργικού στους 2 πύργους του «Eden City»

Πράσινο φως για την έκδοση πολεοδομικής άδειας για την ανέγερση του πολυσυζητημένου έργου «Eden City Cyprus» στη Γεροσκήπου, άναψε πρόσφατα το Υπουργικό Συμβούλιο. 
 
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Φιλελεύθερος», το Υπουργικό Συμβούλιο σε συνεδρία του στις 7/12/2017 υιοθέτησε την εισήγηση του Συμβουλίου Μελέτης Παρεκκλίσεων για την έκδοση πολεοδομικής άδειας, κατά παρέκκλιση των προνοιών του Τοπικού Σχεδίου Πάφου, με σκοπό την ανέγερση δύο δωδεκαώροφων οικιστικών πολυκατοικιών, 122 πολυτελών διαμερισμάτων, σε δύο παραλιακά τεμάχια στον Δήμο Γεροσκήπου, ιδιοκτησίας της Αρχιεπισκοπής.
 
Πρόκειται για μέρος του έργου «Eden City Cyprus» που δρομολογείται από πλευράς της εταιρείας ATUM Developments Ltd σε συνεργασία με τον Αρχιεπίσκοπο.
Πλέον, απομένει η επίτευξη συμφωνίας του επενδυτή με το κράτος όσον αφορά στο ύψος του ενοικίου για τη μακροχρόνια εκμίσθωση παραπλήσιας κρατικής ιδιοκτησίας, προκειμένου να ολοκληρωθεί το μεγαλεπήβολο αυτό έργο.
 
Υπενθυμίζεται ότι οι μεγάλες καθυστερήσεις που είχαν παρατηρηθεί, εξ αιτίας των αρχαιολογικών ευρημάτων που εντοπίστηκαν στην περιοχή, είχαν προκαλέσει την έντονη αντίδραση τόσο της Αρχιεπισκοπής.
 
Ακολούθησε η κίνηση του Τμήματος Αρχαιοτήτων να αποχαρακτηρίσει το τεμάχιο ιδιοκτησίας της Αρχιεπισκοπής από Αρχαίο Μνημείο, καθώς το Σύνταγμα της Δημοκρατίας προνοεί, ότι για την κήρυξη της εκκλησιαστικής περιουσίας σε Αρχαίο Μνημείο απαιτείται η γραπτή συναίνεση της Εκκλησίας. 
 

Δειτε Επισης

Εβδομαδιαίες απώλειες κατέγραψε το ΧΑΚ
Μέτρο ενίσχυσης με ετήσιο προϋπολογισμό €1.400.000 για ζημιές από θεομηνίες στην γεωργία
Με κόστος 1,2 εκατ. «ανασχηματίζει» με ηλεκτρικά τον στόλο οχημάτων του Υπουργικού η Κυβέρνηση
Το αναθεωρημένο νομοσχέδιο για το FDI screening και η δυστοκία της Κύπρου για συμμόρφωση
Κέρδη 1,51% κατέγραψε το ΧΑΚ
«Go Live» για την παράλληλη διαπραγμάτευση κυπριακών ομολόγων ΕΜΤΝ
Προσέλκυση νέων επενδυτών...«Κεφάλαιο κίνησης σε επιχειρήσεις, θα ενσωματωθούν και συγκεκριμένα κίνητρα»
Περιμένει παραγωγική συζήτηση με τα κόμματα για τις πολλαπλές συντάξεις ο Κεραυνός...«Αυτό νομίζω ότι είναι ανέκδοτο να το λέμε»
Ικανοποίηση Κεραυνού για Fiscal Monitor του ΔΝΤ-«Επαναβεβαιώνεται η πολύ καλή πορεία της οικονομίας μας»
ΔΝΤ: Η Κύπρος θα «πιάσει» νωρίτερα το όριο 60% στον δείκτη δημόσιου χρέους