ΠτΔ: Προϋπολογισμός «σταθμός» για μεταρρυθμίσεις

Ιδιαίτερα θετικό γεγονός χαρακτηρίζει την ψήφιση του Προϋπολογισμού του 2018 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, σημειώνοντας ότι αποτελεί «σταθμό», ενώ κάνει λόγο για «προϋπολογισμό Ευθύνης και Ανάπτυξης».


 
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αναφέρει στη δήλωσή του ότι «παρά το γεγονός ότι ευρισκόμαστε στην κορύφωση της προεκλογικής εκστρατείας η Βουλή λειτούργησε με υπευθυνότητα και συναινετική διάθεση» και ευχαριστεί όλους όσους τον υπερψήφισαν.
 
Λέει εξάλλου ότι το 2018 η Κυβέρνηση της χώρας θα υλοποιήσει έναν ισοσκελισμένο προϋπολογισμό Ευθύνης και Ανάπτυξης ο οποίος ανταποδίδει στην κοινωνία τους καρπούς των θυσιών της.
 
Σύμφωνα με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, οι βασικοί στόχοι του προϋπολογισμού του 2018 είναι η ενίσχυση της απασχόλησης και μείωση της ανεργίας σε μονοψήφιο ποσοστό, για πρώτη φορά από το 2011, καθώς και η ενίσχυση της παραγωγικής βάσης της χώρας, με σειρά νέων φορολογικών ελαφρύνσεων και κινήτρων.
 
Σημειώνει επίσης την ενίσχυση της επενδυτικής προοπτικής μέσα από το νέο μοντέλο οικονομικής ανασυγκρότησης που, μαζί με τους υπάρχοντες ισχυρούς τομείς οικονομικής δραστηριότητας, δίνει έμφαση σε νέα πεδία όπως η ενέργεια και η τεχνολογική καινοτομία.
 
«Ο εγκριθείς Προϋπολογισμός αποτελεί σταθμό καθότι σε αυτόν περιλαμβάνονται έργα και προγράμματα που δίνουν νέα πνοή στο μεταρρυθμιστικό και εκσυγχρονιστικό μας πρόγραμμα» λέει ο Πρόεδρος.
 
Ευχαριστώ τέλος όλους όσοι στήριξαν την ψήφιση του, αλλά και όσους με τις παρεμβάσεις τους, εμπλούτισαν με εισηγήσεις την πρόταση της Κυβέρνησης και συνέβαλαν να γίνει ένας γόνιμος δημοκρατικός διάλογος.
 

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Βουλή: Ζητά επαναπροκήρυξη Σχεδίου ρύθμισης οφειλών προσφύγων
Θετικά τα αποτελέσματα ελέγχου της Υπηρεσίας Προστασίας Καταναλωτή σε περίπτερα
Θεσμοθετεί απευθείας διάλογο με το επιχειρείν η Κυβέρνηση-Επιβεβλημένη η ενίσχυση της φήμης της Κύπρου
Αποχωρεί από την ΟΕΒ μετά από 41 χρόνια ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής Κώστας Χριστοφίδης
Αντώνης Αντωνίου: Τι χρειάζεται για να υπάρξει ένα βιώσιμο και ελκυστικό επενδυτικό οικοσύστημα
Σταύρος Σταύρου: Ανησυχεί το ΚΕΒΕ...Ο αυξημένος κίνδυνος και πώς μπορούν να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις
ΟΕΒ: Η γενική συνέλευση, οι προκλήσεις για το επιχειρείν και η σημασία της συνεργασίας με το ΚΕΒΕ
Ανοίγει ο δρόμος για απασχόληση ξένων εργαζομένων-Συμφωνούν οι κοινωνικοί εταίροι με πρόταση Παναγιώτου
ΕΥ: Το Υπουργικό να εξετάσει ενδεχόμενη αμέλεια καθηκόντων Εφόρου Εσωτερικού Ελέγχου
Προβληματισμοί για άρση ορίων στις αποσπάσεις δημοσίων υπαλλήλων