Νατάσα Πηλείδου: Προσεχώς αιτήσεις για το σχέδιο οπτικοακουστικής βιομηχανίας

Τις σημαντικότερες άμεσες ξένες επενδύσεις που εισέρρευσαν στην Κύπρο το 2016 σε όλους τους τομείς προτεραιότητας απαρίθμησε η Γενική Διευθύντρια του CIPA, Νατάσα Πηλείδου, στο πλαίσιο της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού.

Παρουσιάζοντας τη στρατηγική του Οργανισμού για το 2017-2020, ανέπτυξε το όραμα, τους πυλώνες δράσεις και τους στόχους του CIPA και ανέλυσε τις νέες πρωτοβουλίες για προώθηση της χώρας στο εξωτερικό και τις προγραμματιζόμενες δράσεις για την εν λόγω περίοδο. 

Εξέφρασε την ετοιμότητα παροχής στήριξης από τον CIPA σε όλες τις εταιρείες. Αναφέρθηκε ακόμα στην αύξηση στην εγγραφή εταιρειών στις 60 το πρώτο επτάμηνο του 2017, ενώ ολόκληρο το 2016 ανήλθαν στις 62, καθώς και στην αυξημένη παρουσία πολυεθνικών εταιρείων στην Κύπρο.

Την ίδια ώρα, η κ. Πηλείδου τόνισε την ανάγκη εξέλιξης στο πλαίσιο του ηλεκτρονικού επιχειρείν. «Το διαδικτυακό μάρκετιγνκ είναι ένα μέσο που πρέπει να χρησιμοποιούμε στην προσπάθεια προσέλκυσης επενδύσεων», είπε σχετικά.

Ταυτόχρονα, διαβεβαίωσε ότι ο CIPA, προωθώντας μεταρρυθμίσεις, θα συμβάλει στην ενίσχυση της θέσης της Κύπρου στον τομέα της ανταγωνιστικότητας.

Στις νέες πρωτοβουλίες του CIPA είναι η καθιέρωση συστηματικής επικοινωνίαςν με υφιστάμενους βεπενδυτές προς συζήτηση/επίλυση προβλημάτων.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στις ενέργειες που γίνονται προς ανάδειξη των τομέων της οπτικοακουστικής, της καινοτομίας, των επενδυτικών ταμείων και των νεοφυών επιχειρήσεων. Για το σχέδιο κινήτρων για την οπτικοακουστική βιομηχανία, αναμένονται εξελίξεις εντός των επόμενων εβδομάδων, καθώς ετοιμάζεται η οριστικοποίηση της τελικής μορφής των εντύπων του ειδικού σχεδίου και η έναρξη της υποβολής αιτήσεων. Η Νατάσα Πηλείδου αναφέρθηκε, τέλος, στη νέα πρωτοβουλία του CIPA «Invest Career», ένα διαδικτυακό εργαλείο αντιστοίχισης μεταξύ των αυξανόμενων αναγκών από εταιρείες για εργοδότηση ταλαντούχου ανθρώπινου δυναμικού και επαγγελματιών που ψάχνουν ευκαιρίες εργοδότησης στην Κύπρο, για το οποίο θα ανακοινωθούν περισσότερα αρχές του νέου έτους.

Δειτε Επισης

Ανοίγματα στο Η.Β. για προσέλκυση επενδύσεων-Παρουσίασε τις επενδυτικές ευκαιρίες στην Κύπρο ο Χριστοδουλίδης
Μικρή πτώση στο ΧΑΚ λόγω αρνητικού κλίματος διεθνώς
Κατευθυντήριες γραμμές Κομισιόν για ορθή εφαρμογή περιοριστικών μέτρων κατά Ρωσίας
Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων: Βιώσιμο μέχρι 2080, βούληση για εξορθολογισμό της επενδυτικής πολιτικής
ΗΠΑ: Δύο εγγεγραμμένες στην Κύπρο εταιρείες στις νέες κυρώσεις κατά Λευκορωσίας
Στο Λονδίνο σήμερα ο Νίκος Χριστοδουλίδης για προώθηση επενδύσεων
Σοβαροί κίνδυνοι για οικονομία αν κλιμακωθεί η ένταση-Οι ανησυχίες και τι φοβίζει τον επιχειρηματικό κόσμο
Με μικρή άνοδο άρχισε η εβδομάδα στο ΧΑΚ
Βιώσιμο μέχρι το 2080 και δεν κινδυνεύει το ΤΚΑ-Θα πρέπει να δημιουργηθεί πραγματικό αποθεματικό
Μεταβατικές διατάξεις για προαγωγές 2024-2025 στο δημόσιο-Η πρόταση νόμου που συζητείται στη Βουλή