Ευέλικτες μορφές απασχόλησης προτείνει το ΕΒΕ Πάφου

Το ΕΒΕ Πάφου υποστηρίζει την εισαγωγή ευέλικτων μορφών απασχόλησης, όπως αυτές είναι αποδεκτές από την ΕΕ, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Πρόεδρός του Ανδρέας Δημητριάδης.

Τέτοιες μορφές απασχόλησης είναι π.χ η μερική απασχόληση, το ευέλικτο ωράριο εργασίας, η απασχόληση τακτής περιόδου , η υπεργολαβία και η τηλεαπασχόληση, συμπλήρωσε. 

Ο κ. Δημητριάδης είπε πως τo επιμελητήριο συμμετέχει ενεργά στη Συμβουλευτική Επιτροπή Εργασίας όπου συζητούνται οι εργασιακές ανάγκες της επαρχίας και καταθέσει τις απόψεις του για όλα τα θέματα που αφορούν το εργασιακό περιβάλλον.

Πρόσθεσε πως σε διάφορες συναντήσεις με τους κυβερνητικούς αξιωματούχους και σε επιτροπές που συμμετέχει το ΕΒΕ σε συνεργασία με το ΚΕΒΕ έχει υποστηρίξει την εισαγωγή ευέλικτων μορφών απασχόλησης, όπως αυτές είναι αποδεκτές από την ΕΕ.

Επιπρόσθετα ο Πρόεδρος του ΕΒΕ αναφέρθηκε στην υιοθέτηση αναπτυξιακής πολιτικής από το κράτος για να βοηθήσει στην αύξηση του ρυθμούς ανάπτυξης της οικονομίας, ώστε να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας, αλλά και στην παροχή κινήτρων από το κράτος για ενίσχυση της επιχειρηματικότητας.

Είπε ακόμη, πως επιβάλλεται ο εκσυγχρονισμός και η αναβάθμιση της μηνιαίας έκθεσης της Υπηρεσίας Απασχόλησης και Βιομηχανικής Εκπαίδευσης για να γίνει πιο χρήσιμη και αξιοποιήσιμη.

Ο κ. Δημητριάδης σημείωσε πως παράλληλα με τα κίνητρα του Τμήματος Εργασίας και της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης υπάρχουν και διαθέσιμα σχέδια από την ΑνΑΔ που βοηθούν την κατάρτιση ανέργων, και τελικά την απορρόφησή τους από επιχειρήσεις. 

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Στο τεύχος Απριλίου του περιοδικού GOLD: Living the American Dream
Fooderloo: Ένα καινοτόμο app που μειώνει το food waste και εξοικονομεί χρήματα στις επιχειρήσεις
Ακίνητα: Οι πιο περιζήτητες περιοχές ανά επαρχία-Τι καταδεικνύει έρευνα της Deloitte
Τελεσίγραφο Βαφεάδη στην Kition για την εγγυητική-Προθεσμία δύο ημερών, μετά τα πράγματα θα είναι διαφορετικά
Κώστας Κουμής: Τα τρία αρνητικά δεδομένα της φετινής χρονιάς και η αισιοδοξία για τις επιδόσεις του τουρισμού
Εβδομαδιαίες απώλειες κατέγραψε το ΧΑΚ
Μέτρο ενίσχυσης με ετήσιο προϋπολογισμό €1.400.000 για ζημιές από θεομηνίες στην γεωργία
Π. Χριστοδούλου: Επιτυγχάνεται η πολυπόθητη εναρμόνιση των όρων εργοδότησης του προσωπικού
Διοικητικό πρόστιμο συνολικού ύψους €360,000 στην ΚΕΠΕΥ MCA Intelifunds από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Συμφωνία σταθμός ανάμεσα σε Ελληνική και ΕΤΥΚ για ανανέωση της συλλογικής σύμβασης